e39 523i by Maniek nowe koło, m pakiet
-
- Zaawansowany forumowicz
Potrzebna pomoc ASB
Potrzebuję waszej pomocy..
W aucie nie ma wstecznego biegu, tak jak by sprzęgło ślizgało po prostym jedzie pod górkę już nie, dodam że do przodu skrzynia normalnie chodzi, błąd z skrzyni nie wyskakuje
Miał ktoś już do czynienia z takim przypadkiem, co to może być??
Dodam że sprawdziłem stan oleju w skrzyni i nie przelewał się z śruby do sprawdzenia poziomu..
W aucie nie ma wstecznego biegu, tak jak by sprzęgło ślizgało po prostym jedzie pod górkę już nie, dodam że do przodu skrzynia normalnie chodzi, błąd z skrzyni nie wyskakuje
Dodam że sprawdziłem stan oleju w skrzyni i nie przelewał się z śruby do sprawdzenia poziomu..
BÓG DAŁ NAM NOGI PO TO ABY DOJŚĆ TAM GDZIE NIE MOŻNA DOJECHAĆ NA GLEBIE
maniek pisze:Potrzebuję waszej pomocy..
Objawy które opisałeś wskazują na uszkodzenie Konwertera
Gdzie się nie schyle tam leżą wentyle
miałem podobne cudo w e39 uszkodzony był konwenter
Classic Boy & My Classic Car BMW E32 750i V12 91's & BMW E23 733 78's:
/viewtopic.php?t=14823&start=0
/viewtopic.php?t=14823&start=0
Jeżeli padł mu Konwerter koszt to od 120 zł za używkę 600-900 zł regeneracja 1'400-2'100 zł nowyMystic888 pisze:Szukaj skrzyni. Naprawiaja w zorach, ale to kosztuje okolo 3000zł, nieopłacalne.
Co do naprawy skrzyń automatycznych Ja osobiście mogę polecić jedyny serwis na śląsku w Mysłowicach specjalizują się w automatach możesz do nich zadzwonić opisać problem Abs Palka tel. (32)299-11-37 lub 502-172-307
Ostatnio zmieniony 2013-04-14, 11:53 przez GERMAN, łącznie zmieniany 1 raz.
Sorki pomyliłem sie w poprzednim poście nie ta skrzynia Niestety komp nie zdiagnozuje ci uszkodzonego Konwertera bo to jest nic innego jak sprzęgło Hydrokinetyczne sprawdzałeś może czy masz wyciek pomiędzy skrzynia a silnikiem ?
Poza tym możesz mieć uszkodzone tarcze w skrzyni i to uszkodzenie komp powinien zdiagnozować
Poza tym możesz mieć uszkodzone tarcze w skrzyni i to uszkodzenie komp powinien zdiagnozować
Ostatnio zmieniony 2013-04-14, 12:04 przez GERMAN, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zaawansowany forumowicz
Pomiędzy skrzynią a silnikiem jest zapocone ale nie przelewa się nic olejem ani nie kapie.
Chyba nie będę się zastanawiał tylko zawiozę autko do fachowców od ASB bo sam chyba nic nie wskóram.. Wtedy zdiagnozują usterkę i powiedzą mniej więcej jakie będą koszty
Chyba nie będę się zastanawiał tylko zawiozę autko do fachowców od ASB bo sam chyba nic nie wskóram.. Wtedy zdiagnozują usterkę i powiedzą mniej więcej jakie będą koszty
BÓG DAŁ NAM NOGI PO TO ABY DOJŚĆ TAM GDZIE NIE MOŻNA DOJECHAĆ NA GLEBIE