[E39] by michal87sc

Tu zamieszczamy fotki i szczegółowy opis naszych beemek
Awatar użytkownika
BeleX
Maniak forumowy

Post autor: BeleX »

czyli w normie
...tak znowu sie czepiam...
Awatar użytkownika
Dzidek
Maniak forumowy

Post autor: Dzidek »

Dokladnie, norma :-) moje 2.2 tez tyle pali :-D
Gdyby Pan Bóg Popierał Przedni Naped To Chodzilibysmy Na Rekach :D
Awatar użytkownika
Przygoda
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Przygoda »

moje E39 528i do puki nie założyłem LPG też mieściło się w 10 litrach :)
jak śmigałem tylko do pracy do nawet w granicach 9,2-9,4 było :) ... jak doszło troche jeżdzenia po mieście to w granicach 9,8 :)
Obrazek

było E36 316i sedan... było E36 320i coupe ... było kolejne E36 320i coupe ... było E46 316i ... JEST E39 528i :)
matistt
Małopiszący

Post autor: matistt »

chyba Cie fantazja poniosła z tym spalaniem w E39 528i :)
Awatar użytkownika
Przygoda
Maniak forumowy
Kontakt:

matistt pisze:chyba Cie fantazja poniosła z tym spalaniem w E39 528i :)
żadna fantazja sam osobiście jeździłem przed założeniem LPG i po założeniu LPG więc chyba wiem najlepiej jakie spalanie miałem
Obrazek

było E36 316i sedan... było E36 320i coupe ... było kolejne E36 320i coupe ... było E46 316i ... JEST E39 528i :)
Awatar użytkownika
michal87sc
Zaawansowany forumowicz

Post autor: michal87sc »

to po co LPG... do 10 litrow szkoda zakładać :P mysle ze da sie w 2,8 spalac mniej jak 10litrow ale przy jeździe emeryta wiec po co 2,8...
"Przez całe ciało przechodzą ciarki. Dwie nerki rozpoznawczy znak wiadomej marki..." :)
Awatar użytkownika
Przygoda
Maniak forumowy
Kontakt:

Jazda spokojna ale nie emeryta z sytuacjami w ktorych trzeba bylo chlopaczkom pokazac gdzie ich miejsce a lpg ponad dwa razy tansze od benzyny wiec zalozylem lpg
Obrazek

Awatar użytkownika
Pablo
Maniak forumowy

Post autor: Pablo »

Moje 523i pozera okolo 11-11,5 beny przy normalnej ale dynamicznej jezdzie miejskiej
:)
Awatar użytkownika
michal87sc
Zaawansowany forumowicz

Przygoda pisze:sytuacjami w ktorych trzeba bylo chlopaczkom pokazac gdzie ich miejsce
No no tez tak wlasnie mysle ze by sie sprzydało 2,8 - 3,0 :D:D normalnie do jazdy emeryckiej bo wiadomo paliwo drogie, ale jak sie znajdzie jakiś kozak w KALAJBRZE albo GOLFIE :D To można by mu pokazać :P:P ja niestety tylko 2,0 ale ostatnio tez pokazywalem chłopaczkowi w VECTRZE :D Początkowo specjalnie daje sie wyprzedzac...... tak do połowy dlugosci samochodu :)

ps: Taką ciekawostke wam opowiem :D Wracałem kiedyś z moją wtedy jeszcze nie żoną (obecnie tak) na swoim pierwszym moto jakim było CBR 600 f4i.... I staje na światłach na wysokości ŁAGISZY obok mnie seicento z dwoma łebkami i sie głupio śmieją a w SEICENTO przegazówki.... olałem Debili :) zapala sie zielone ruszylem normalnie (czyli lekko dynamicznie) a ten równo ze mną :D nagle zaczyna sie wysuwac na prowadzenie ja manetka do oporu przód sie lekko unosi.... 110km/h zapinam 2gi bieg , on dalej równo ze mną.... dopiero przy 160km/h mu pokazałem..... a swoją drogą ciekawe co tam pomodzone miał albo jaki SWAP :P tak czy siak daleko mu ucieklem dopiero na wysokości M1 mnie dopadł bo stałem na światłach :P
"Przez całe ciało przechodzą ciarki. Dwie nerki rozpoznawczy znak wiadomej marki..." :)
Awatar użytkownika
GERMAN
Maniak forumowy

Post autor: GERMAN »

michal87sc, Nie było te Seicento czasem żółte bo miałem już taki przypadek jechał od świateł równo ze mną nagle przy 120km/h zredukował i poszedł jak pocisk no i te zdziwienie w moich oczach :mrgreen:
Gdzie się nie schyle tam leżą wentyle
Awatar użytkownika
Mystic888
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Mystic888 »

michal87sc pisze:
Przygoda pisze:sytuacjami w ktorych trzeba bylo chlopaczkom pokazac gdzie ich miejsce
No no tez tak wlasnie mysle ze by sie sprzydało 2,8 - 3,0 :D:D normalnie do jazdy emeryckiej bo wiadomo paliwo drogie, ale jak sie znajdzie jakiś kozak w KALAJBRZE albo GOLFIE :D To można by mu pokazać :P:P ja niestety tylko 2,0 ale ostatnio tez pokazywalem chłopaczkowi w VECTRZE :D Początkowo specjalnie daje sie wyprzedzac...... tak do połowy dlugosci samochodu :)

ps: Taką ciekawostke wam opowiem :D Wracałem kiedyś z moją wtedy jeszcze nie żoną (obecnie tak) na swoim pierwszym moto jakim było CBR 600 f4i.... I staje na światłach na wysokości ŁAGISZY obok mnie seicento z dwoma łebkami i sie głupio śmieją a w SEICENTO przegazówki.... olałem Debili :) zapala sie zielone ruszylem normalnie (czyli lekko dynamicznie) a ten równo ze mną :D nagle zaczyna sie wysuwac na prowadzenie ja manetka do oporu przód sie lekko unosi.... 110km/h zapinam 2gi bieg , on dalej równo ze mną.... dopiero przy 160km/h mu pokazałem..... a swoją drogą ciekawe co tam pomodzone miał albo jaki SWAP :P tak czy siak daleko mu ucieklem dopiero na wysokości M1 mnie dopadł bo stałem na światłach :P
Dobranocka opowiedziana, mozemy sie klasc.
WYscigi dwulitrowkami, emocje jak na grzybach.

PS. Zanim nastepny raz bedziesz sie smial z "kozakow w kalajbrach", pamietaj ze kazda seryjna Cali objezdza Twoja 520 :)
V12 znane z BMW 750i miało dawać radość z jazdy, moc, dźwięk i szeroki uśmiech na twarzy bogatego klienta, który miał w nosie średnie spalanie na poziomie 20 l/100 km przy podmuchach wiatru z tyłu.
Awatar użytkownika
michal87sc
Zaawansowany forumowicz

GERMAN pisze:michal87sc, Nie było te Seicento czasem żółte bo miałem już taki przypadek jechał od świateł równo ze mną nagle przy 120km/h zredukował i poszedł jak pocisk no i te zdziwienie w moich oczach :mrgreen:
to był taki błękitny metalik i koła w stylu german style....

Ale do 160 łeb w łeb z moto....
Awatar użytkownika
michal87sc
Zaawansowany forumowicz

Mystic888 pisze:
Dobranocka opowiedziana, mozemy sie klasc.
WYscigi dwulitrowkami, emocje jak na grzybach.

PS. Zanim nastepny raz bedziesz sie smial z "kozakow w kalajbrach", pamietaj ze kazda seryjna Cali objezdza Twoja 520 :)
Do adrenaliny wole 2 koła i okolice 1000cm3

Tez sie ciesze że masz V12 :D

A co do objezdzania Cali.... ta 115 konna tez?? Po drugie napisalem ze sprzydaloby sie 2,8-3,0
Pablow
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Pablow »

widziałem dzisiaj samochodzik na żywo ;] pierwsze wrażenie bardzo pozytywne. ładnie zadbany lakier, prawdą jest że kółko mogło być większe ale na to jeszcze czas :D rurka (niebieska) w silniku daje uroku :573: są ważniejsze rzeczy do zrobienia, z czasem myślę będzie z tego ładna bryczka ;] powodzonka i napisz tutaj co z tym silniczkiem ;] 3maj się! :bmw: :bmw:
Awatar użytkownika
michal87sc
Zaawansowany forumowicz

No cóż, mnie to wygląda na:

http://www.bmw-klub.pl//viewtopic.php?f=72&t=181579

Ale zobacze dzisiaj z nowym zupełnie aku 74Ah....

Więc dam znaka co jest grane koło 18:00...

co do większego koła.... tak mi sie widzi moje e39

Obrazek

Głęboko jak głupi jednak mam nadzieje że wymiana aku uratuje sytuacje :D

A twoje e46 kozak ze smakiem :D Za*ebiste światła :P
ODPOWIEDZ