[E36] BOSTONGRUEN METALLIC (275) by Soki
- Soki
- Zaawansowany forumowicz
- Kontakt:
Przebywanie w waszym towarzystwie grozi obniżeniem autaGERMAN pisze:Eeeetammm Łopowiadosz Air się zepsuł brak opcji downMarcin pisze:Fajny stan, ale kozidło przeokrutne[JOK]
Nom Soki, wiem że lubisz takie klasyczne bity ale troszku by mu się przydalo choćby nawet ze względu na boczne podmuchy na autobanie bo ci go poderwie jak Dragstera![]()

Kolejny krok to wymiana przodu na żółte.
Ps. German podoba mi się rozpórka u ciebie.
- Soki
- Kontakt:
Przyszedł czas na wymianę oleju postanowiłem zmienić z Liqui Moly Longlife 5W30
na Motul 5W30 olej o tej samej lepkości co poprzedni równie dobrze zachwalany a przede wszystkim sprawdzony. Motul jest o tych samych parametrach co liqui Moly z tym że ten drugi ma dłuższą żywotność i jest 40zł droższy od Motula.
Na liqui Moly przewidywana wymiana jest po 15.000tyś natomiast na Motul po 10.000tyś stąd nieco niższa cena 155zł. jeden i drugi jak można się domyśleć to pełne syntetyki.
Przed wymianą zastosowałem standardowo płukankę, po wlaniu do silnika oczywiście rozgrzanego odpalić silnik i dać mu popracować około 10min. Płukanka z Liqui Moly na załączonej fotografi wraz z olejem.

Do tego filtr oleju Knecht oraz filtr powietrza
Paliwa filtr kabinowy oraz świece były zmieniane przy poprzedniej wymianie oleju. Więc jeszcze mogą długo polatać

na Motul 5W30 olej o tej samej lepkości co poprzedni równie dobrze zachwalany a przede wszystkim sprawdzony. Motul jest o tych samych parametrach co liqui Moly z tym że ten drugi ma dłuższą żywotność i jest 40zł droższy od Motula.
Na liqui Moly przewidywana wymiana jest po 15.000tyś natomiast na Motul po 10.000tyś stąd nieco niższa cena 155zł. jeden i drugi jak można się domyśleć to pełne syntetyki.
Przed wymianą zastosowałem standardowo płukankę, po wlaniu do silnika oczywiście rozgrzanego odpalić silnik i dać mu popracować około 10min. Płukanka z Liqui Moly na załączonej fotografi wraz z olejem.

Do tego filtr oleju Knecht oraz filtr powietrza
Paliwa filtr kabinowy oraz świece były zmieniane przy poprzedniej wymianie oleju. Więc jeszcze mogą długo polatać

Ostatnio zmieniony 2013-08-02, 09:20 przez Soki, łącznie zmieniany 3 razy.
- michal87sc
- michal87sc