Najlepsza robota "czekać" to dobrze wiedziec zeby nie szukac po numerach, byłem pewien ze numery muszą sie zgadzac a tu niespodzianka ; pkarpiu12345 pisze:no podam Ci tylko wroce. Siedze w garazu i czekamy na czesci do innego auta i sobie przegladam fora itd. jak Ci go zmierzy to bedziesz juz wiedzial i mial pewnosc , tam jakos to bylo 1,5 Ohm on musial wskazywac , moj wskazywal 0,3 , ale dzialal czasami tylko tych czujnikow jest bardzo duzo , numery maja inne ale akresy te same , ja tak w mojej 5 szukalem a sie okazalo ze to wszystko jedno
E34 2.0 M50 nie wkręca sie na obroty
Gdy siadasz na miejscu pasażera to trzesa ci sie cycki od subwoofera...
-
- Zaawansowany forumowicz
nic sie nie stało. Dzieki za te wartościkarpiu12345 pisze:sorki ze wczoraj nie napisałem ale przedłużyło się nam w garażu opór właściwy to 15 Ohm , mierzysz miedzy 1 i 2 pinem drugi pomiar miedzy 2 i 3, a jeżeli kolega ma oscyloskop to to częstotliwość sygnału to 120-150 kHz
To znowu ja... Problem powrócił, po wymianie czujnika położenia wałka rozrządu auto jezdziło dwa dni bez zarzutu, lecz wczoraj problem powrócił z tym ze wczesniej dzialo sie tak tylko na benzynie teraz problem pojawił sie i na gazie... jak macie jeszcze jakies pomysły bede wdzieczny Ps. Przepływka wymieniona, guma przepływki wymieniona, czujnik położenia wałka rozrzadu wymieniony, przepustnica i krokowy czyste, czujnik położenia wału sprawny.
może to i głupie może i nie...ale ja ostatnio się też borykałem z podobnym problemem, co się okazało ? alternator ładował 11V! więc wymieniłem rygler i nic...więc wpadł do mnie nowy alternator, ładowanie okazało się koło 12,5...auto dusiło strzelało z wydechu itd itp, na kompie zero błędów wszystko co szło podmieniałem od bracika i nic ciągle to samo...okazało się, że straciła się masa z silnika, wyczyściłem wszystkie kable zasilające na silnik rozrusznik wszystkie masy i auto zaczęło normalnie żyć jak wcześniej. może warto z głupoty zobaczyć czy czasem nie straciło się gdzieś ładowanie? czasem najprostsze sprawy utrudniają życie najbardziej
BYŁO - E36 318i SEDAN BYŁO - E36 323/325i SEDAN JEST E36 TOURING
a to ciekawe, ja odpialem czujnik temperatury i auto chodzi normalnie zobaczymy po wymianie na razie nie mam kiedy tego zrobic i jezdze z odpietymSebek pisze:może to i głupie może i nie...ale ja ostatnio się też borykałem z podobnym problemem, co się okazało ? alternator ładował 11V! więc wymieniłem rygler i nic...więc wpadł do mnie nowy alternator, ładowanie okazało się koło 12,5...auto dusiło strzelało z wydechu itd itp, na kompie zero błędów wszystko co szło podmieniałem od bracika i nic ciągle to samo...okazało się, że straciła się masa z silnika, wyczyściłem wszystkie kable zasilające na silnik rozrusznik wszystkie masy i auto zaczęło normalnie żyć jak wcześniej. może warto z głupoty zobaczyć czy czasem nie straciło się gdzieś ładowanie? czasem najprostsze sprawy utrudniają życie najbardziej