[E36] Cabrio

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
PatrykSurma
Małopiszący

[E36] Cabrio

Post autor: PatrykSurma »

Witam wszystkich z racji tego że jestem tu nowy proszę o wyrozumiałość :P otóż moje pytanie brzmi chciałbym obniżyć swoje bmke tzn zrobić w tzw "klin" prosze o porawde co zrobic jakie spręzyny itp.. druga sprawa mam problem z dachem i nie chce mi się otwierać połautomat jest ktoś kto mógłbym mi opanować ten dach ??
Glodek
Maniak forumowy

Post autor: Glodek »

Przeczytac regulamin ,a nie na przycisk dalej przy rejestracji
Może by bat przy witac sie w odpowiednim dziale
Jakąś galerie autka pokazac
PatrykSurma pisze:otóż moje pytanie brzmi chciałbym obniżyć swoje bmke tzn zrobić w tzw "klin" prosze o porawde co zrobic jakie spręzyny itp..
tutaj na forum jest mnóstwo ludzi co mają ,zawieszenia gwintowane lub sprężyny obniżające ,więc wystarczy troche po siedziec na forum i po czytac
a co do dachu ,to najpierw miernik w ręce i mierzymy ,czy jest prąd szukamy przyczyn ,Bo to że się nie otwiera to za mało info
Obrazek
Awatar użytkownika
Moloch
Maniak forumowy

Post autor: Moloch »

Szczyt lenistwa, temat wałkowany 10000 razy na dodatek każdy użytkownik w swojej galerii ma opisane jakie ma zawieszenie, wystarczy wejść i zobaczyć.
dareke36
Zaawansowany forumowicz

Post autor: dareke36 »

Patryk zapewne wiele razy widziałeś moje auto na rydach ja mam -70 i -40 (zielony turing e36)
[url=http://-lines.ru/][img]http://-lines.ru/rez/ab239316.gif[/img][/url]
Awatar użytkownika
gamek2
Maniak forumowy

Post autor: gamek2 »

PatrykSurma, napisz czy cos juz patrzyles przy tym dachu :wink:
Zychu.
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Zychu. »

najpierw sprawdź sobie czy masz siłowniki, ja przemierzyłem w środku całą elektryke a okazało sie nie było czego mierzyć wogole :oops:
PatrykSurma
Małopiszący

już niby mi ktoś oglądał ten dach dodam że klapa się dociąga i otwiera ale to wszystko i dalej nic dach nie chce iść. A co do szczytu lenistwa to napisałem że jestem nowy i proszę o wyrozumiałość.
PatrykSurma
Małopiszący

kurcze może i widziałem wiesz tylko że teraz nie umiem skojarzyć ale dzięki bardzo za odpowiedz.
Awatar użytkownika
gamek2
Maniak forumowy

a przeprowadzales inicjacje dachu??
PatrykSurma
Małopiszący

tak przeprowadzałem i to nie raz kurcze i dalej nic niby dach ustawiony itp ale dalej nie działa klapa się domyka i otwiera a reszta nic sądze ze silniczki sprawne ale teraz pytanie brzmi gdzie tkwi przyczyna ze sie nie otwiera a byłem u paru magików ale jak widziałem i słyszałem co oni chcą robic to szybko do samochodu i ucieczka heheh
Zychu.
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Zychu. »

spróbuj podłączyć siłownik na krótko
Awatar użytkownika
gamek2
Maniak forumowy

sprawdz tez modul dachu ktory jest w tylmym boczku za kierowca
PatrykSurma
Małopiszący

hmm nie bardzo wiem jaki siłownik wiesz a jak sprawdzić ten moduł przepraszam ze zadaje takie głupie pytania ale to moje pierwsze cabrio
PatrykSurma
Małopiszący

i jeszcze jedno pytanie wiem że już pytałem ale chciałbym zrobić klin w mojej e36 nie za duży taki delikatny ale widoczny doradzcie mi chłopaki w jakie spręzyny zainwestować bardzo dziękuje za odpowiedzi !
Awatar użytkownika
Mystic888
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Mystic888 »

Zalezy ile masz na to pieniedzy. Sprezyny Weitec, H&R sa bardzo dobre, ale drogie. Dobre opinie maja jamexy i sa stosunkowo tanie.
V12 znane z BMW 750i miało dawać radość z jazdy, moc, dźwięk i szeroki uśmiech na twarzy bogatego klienta, który miał w nosie średnie spalanie na poziomie 20 l/100 km przy podmuchach wiatru z tyłu.
ODPOWIEDZ