[E34] wskaźnik doładowania- problem
[E34] wskaźnik doładowania- problem
siemka, potrzebuję pomocy kupiłem wskaźnik doładowania producenta AUTOGAUGE+ smoke
podłączyłem pod wężyk co idzie od kolektora od spodu i działa mi tylko doładowanie a vacuum nie, moje pytanie brzmi czy prawidłowo mi to działa? proszę o pilną odpowiedź bo nie daje mi to spokoju ;p z góry dzięki
podłączyłem pod wężyk co idzie od kolektora od spodu i działa mi tylko doładowanie a vacuum nie, moje pytanie brzmi czy prawidłowo mi to działa? proszę o pilną odpowiedź bo nie daje mi to spokoju ;p z góry dzięki
- LuQ
- Zaawansowany forumowicz
- Kontakt:
Raczej tak to podłączył bo nie ma innej opcji Jemu chodzi raczej o wskazana podciśnienia.German pisze:W zestawie do gajgera powinien być trójnik przecinasz wężyk który biegnie od spodu kolektora ssącego wkładasz trójnik w miejscu najbardziej dogodnym dla siebie i wszystko śmiga tak jak powinno
Kolego, tam gdzie podłączyłeś zegar wytwarza się tylko i wyłącznie nadciśnienie wytworzone przez turbosprężarkę, więc wskaźnik nie pokaże Ci podciśnienia, bo takowe tam nie występuje (i dobrze jakby nie występowało, bo to by świadczyło o uszkodzonym turbo ;p ).
Z drugiej strony, po co Ci monitorować podciśnienie?