witam ostanio zauważyłem ze przy dodaniu gazu wzrasta predkość krecacego sie wentylatora - szybciej sie kreci i głośno huczy ( slychac to dosc znaczaco w kabinie)
Przedtem nigy tego nie zauwazylem -slyszalem.
Czy przy sprawnym Visco - taki objaw jEst normlany ---> Wraz z zwiekszeniem predkosci obrotowej silnika - wentylator szybciej pracuje (no i huczy głośniej) (ZAROWNO PRZY ZIMNYM JAK I CIEPLYM SLINIKU)////???
CZy moze mam cos nietak z visco, dodom iz osttanio wymienilem termostat.
PROSZE BARDZO O ODPOWIEDZI! POZDRAWIAM
[E36] Visco - głośna praca wentylatora M43
[E36] Visco - głośna praca wentylatora M43
Ostatnio zmieniony 2008-12-04, 18:25 przez michalrybnik, łącznie zmieniany 1 raz.
Z twojego opisu wynika że jest to uszkodzone visko. Można to sprawdzić w prosty i bezpieczny sposób a mianowicie odpal silnik ( jak jest zimny) po czym zagaś go i obserwuj jak się zachowuje visko.Jak stosunkowo energicznie przestaje sie kręcić oznacza to że jest zblokowane.Visko w momencie jak jest zimny silnik po wyłączeniu zapłonu gdy układ korbowo-tłokowy przestał juz wykonywać ruch , powinien swobodnie sie kręcić
Odkopie temat.
Mechanik stwierdził, że mam "chyba" uszkodzoną wiskozę, bo kręci się zawsze z taką samą prędkością, czy to w upał, czy jak stoję w korku czy w zimie.
Wskazówka temperatury wychylona lekko z środka lekko w prawo (jakieś 2-3mm.)
Czy to są objawy uszkodzonej wiskozy ?
Czy ta wiskoza będzie okej dla mojej e36, czy lepiej kupić coś lepszego ?
KLIK
Mechanik stwierdził, że mam "chyba" uszkodzoną wiskozę, bo kręci się zawsze z taką samą prędkością, czy to w upał, czy jak stoję w korku czy w zimie.
Wskazówka temperatury wychylona lekko z środka lekko w prawo (jakieś 2-3mm.)
Czy to są objawy uszkodzonej wiskozy ?
Czy ta wiskoza będzie okej dla mojej e36, czy lepiej kupić coś lepszego ?
KLIK
- ManiekCSL
- Zaawansowany forumowicz
Jeszcze masz jakieś wątpliwości?Mechanik stwierdził, że mam "chyba" uszkodzoną wiskozę, bo kręci się zawsze z taką samą prędkością, czy to w upał, czy jak stoję w korku czy w zimie.
Będzie dobra
Moje BMW: http://bts-bmw.pl//viewtopic.php?t=11734