[E46] ALPINWEISS 3 COUPE by Wilku
- wilku
- Zaawansowany forumowicz
- Kontakt:
Mini modyfikacja pod mpak szpile oraz ramki na wzór m3.. szpilki wyciąga się i wkłada tylko w jeden sposób zachowując ich 100% sprawności... na foto tarcza ori europa lecz dołożyłem tarcze z milami i km tylko na prętościomierzu co zrobiło większą "choinkę" żeby ustawić idealnie wskazówki trzeba troszkę czasu spędzić w aucie na podpinaniu licznika i ustawianiu wskazówek tak że robota dla cierpliwych...
- wilku
- Kontakt:
Po ostatnich przejażdżkach bmw 530 i 323 stwierdziłem że nie ma co się zastanawiać tylko trzeba swap'ować a że buda zdrowa więc szkoda sprzedawać
Goły silnik już sprzedany z kolektorem wydechowym i wiązką lecz posiadam jak coś na sprzedaż pozostały osprzęt.
Do końca roku planuje wyjechać z silnikiem M52TU B28
WESOŁYCH ŚWIĄT!!!
Goły silnik już sprzedany z kolektorem wydechowym i wiązką lecz posiadam jak coś na sprzedaż pozostały osprzęt.
Do końca roku planuje wyjechać z silnikiem M52TU B28
WESOŁYCH ŚWIĄT!!!
- wilku
- Kontakt:
Wystarczy mi kompletny swap na 2.8 na 2xVanosie które jest tańszym rozwiązaniem od M54 b30 a i tak ma 193KM i 280Nm co daje 7s do 100KM na dyfrze 2.93 i wydaje mi się ze wtedy już odczuje ze auto się zbiera w przeciwieństwie do byłego silnika 1.9
Silnik z M3??? Jakby było mnie stać na kompletny swap na ten silnik to raczej bym wolał kupic ori M3
Silnik z M3??? Jakby było mnie stać na kompletny swap na ten silnik to raczej bym wolał kupic ori M3
znalazłem kiedyś m3 za 10tyś,kompletnego anglika,kup go i przełóż a będziesz mieć naprawdę kosę autko,ale to raczej były by moje plany,193km to mało ja mam konia mniej i nie jest to dlamnie jakieś szybkie autko,podziel mi się opinią jak jest na tym tanim gwińcie ,chodzi mi o Polskie dziury wycieczki na dalsze trasy i tak dalejwilku pisze:Wystarczy mi kompletny swap na 2.8 na 2xVanosie które jest tańszym rozwiązaniem od M54 b30 a i tak ma 193KM i 280Nm co daje 7s do 100KM na dyfrze 2.93 i wydaje mi się ze wtedy już odczuje ze auto się zbiera w przeciwieństwie do byłego silnika 1.9
- wilku
- Kontakt:
nie są tak ważne te konie jak moment.. w 2.8 jest 280Nm a jeśli masz 1konia mniej to jeśli jest to M54B25 lub M52TU B25 to masz 245Nm w grę wchodzi jeszcze stan vanosów itp. mam nadzieje ze u mnie to będzie dobrze się zbierało bo silnik który zakupiłem ma przejechane ledwo 130tys. km
Na TaTechnix'ie się jeździ dosyć dobrze i nawet nie przyciera jak się w dziurę wpadnie chyba ze była jakaś mulda wyższa to wtedy z tyłu delikatnie przytarło bo docisło dupe a przód mega twardy. Obawiam się że po swapie na dużo cięższy silnik może być gorzej z tym TaTechnixem ale dam znać za jakiś czas jak coś to zmieni się na coś mocniejszego
Na TaTechnix'ie się jeździ dosyć dobrze i nawet nie przyciera jak się w dziurę wpadnie chyba ze była jakaś mulda wyższa to wtedy z tyłu delikatnie przytarło bo docisło dupe a przód mega twardy. Obawiam się że po swapie na dużo cięższy silnik może być gorzej z tym TaTechnixem ale dam znać za jakiś czas jak coś to zmieni się na coś mocniejszego
- wilku
- Kontakt:
Masz racje lepiej by było z 3,15 muszę nad tym pomyśleć
Wczoraj zakupiłem silnik, dziś go umyłem, dokupiłem niezbędne części, zamontowałem i co najważniejsze odpaliłem Jutro prace porządkowe, skręcanie przodu do kupy a następnie trzeba brać się za montaż odpowiedniego dyfru, wału i półoś jak poskładam to wrzucę lepszą fotkę a obecnie sory za jakość !
Wczoraj zakupiłem silnik, dziś go umyłem, dokupiłem niezbędne części, zamontowałem i co najważniejsze odpaliłem Jutro prace porządkowe, skręcanie przodu do kupy a następnie trzeba brać się za montaż odpowiedniego dyfru, wału i półoś jak poskładam to wrzucę lepszą fotkę a obecnie sory za jakość !