Dziwne działanie prędkościomierza
Dziwne działanie prędkościomierza
Jak w temacie
Prędkościomierz przy niskiej temperaturze zamula.Tzn... Ruszam autem i choćby jak nie wiem duża była prędkość licznik stoi w miejscu i po dopiero chwili bardzo powoli pnie się do góry.
Dopiero po przejechaniu jakiegoś dystansu działa poprawnie,w tym czasie zdąży się wszystko zagrzać.Taką głupawkę ma w okolicach temperatury zero.
Prędkościomierz przy niskiej temperaturze zamula.Tzn... Ruszam autem i choćby jak nie wiem duża była prędkość licznik stoi w miejscu i po dopiero chwili bardzo powoli pnie się do góry.
Dopiero po przejechaniu jakiegoś dystansu działa poprawnie,w tym czasie zdąży się wszystko zagrzać.Taką głupawkę ma w okolicach temperatury zero.
[you] uważaj na przejeździe bo Mroziu jedzie
problem albo z modulem od absu ktory czyta czujnik ( juz u siebie naprawilem bo padl mi wlasnie ten od predkosci... ) albo z samym tylnym lewym czujnikiem ktory odpowiada za predkosc ( odczyt z kola - nie ma innego zrodla informacji )
proponuje poczekac az sie temat rozwinie - ew podpiac pod kompa i zerknac co pokazuje sterownik z absu w czasie jazdy do 20 km/h ( pozniej odczyt jest juz nie dostepny )
proponuje poczekac az sie temat rozwinie - ew podpiac pod kompa i zerknac co pokazuje sterownik z absu w czasie jazdy do 20 km/h ( pozniej odczyt jest juz nie dostepny )
...tak znowu sie czepiam...
To podjadę do kumpla i jeszcze raz obadamy sam czujnik.A co do zegarów cała reszta działa poprawnie tylko ten prędkościomierz przez jakiś czas zamula.Jedyna błędy jak sie wyświetlały to ten co opisywałem jakiś czas wstecz
/viewtopic.php?t=20775
/viewtopic.php?t=20775
- Mystic888
- Maniak forumowy
- Kontakt:
A jakby zrobic test 8 na zegarach? jak tam bedzie pokazywalo normalnie to znaczy ze czujnik ok i :) licznik.
V12 znane z BMW 750i miało dawać radość z jazdy, moc, dźwięk i szeroki uśmiech na twarzy bogatego klienta, który miał w nosie średnie spalanie na poziomie 20 l/100 km przy podmuchach wiatru z tyłu.
Piszę co następuje.
Teraz zrobiłem jazdę próbna,tylko u mnie test na prędkościomierzu to 7.3 i wskazówka zamulała a cyferki w teście wzrastały w miarę odczuwalnego przyspieszenia i malały podczas hamowania a przy delikatnym hamowaniu do zatrzymania prędkość według testu spadała do zera.
Więc tak jak pisze Mystic888 problem będzie w zegarku
BeleX dzięki tobie zrobiłem testy czujników i jest ok.
Aaaaa,jeszcze zrobiłem test zegarów.U mnie prędkościomierz wychyla sie do 60km/h a na filmiku jak widać do końca https://www.youtube.com/watch?v=_3IfCTZdfQU
Jak zrobię trasę gdzie wszystko sie zagrzeje i zacznie działa poprawnie ponowie testy i zdam relację
Teraz zrobiłem jazdę próbna,tylko u mnie test na prędkościomierzu to 7.3 i wskazówka zamulała a cyferki w teście wzrastały w miarę odczuwalnego przyspieszenia i malały podczas hamowania a przy delikatnym hamowaniu do zatrzymania prędkość według testu spadała do zera.
Więc tak jak pisze Mystic888 problem będzie w zegarku
BeleX dzięki tobie zrobiłem testy czujników i jest ok.
Aaaaa,jeszcze zrobiłem test zegarów.U mnie prędkościomierz wychyla sie do 60km/h a na filmiku jak widać do końca https://www.youtube.com/watch?v=_3IfCTZdfQU
Jak zrobię trasę gdzie wszystko sie zagrzeje i zacznie działa poprawnie ponowie testy i zdam relację
Wow Jakie mogą byc koszta ?jezeli na tescie zegarow wskazowka nie idzie do konca...tzn ze jest problem z samymi zegarami...i pewnie skonczy sie ich wymiana plus przeprogramowanie przebiegu
Na zewnatrz będzie plus pięć lub troszkę więcej i bedzie wszystko grało hehe