[e39] 530dA by Binker SPRZEDAM !! SESJA !! FILM
Cześć , dawno mnie tu nie było ,samochód 3 tygodnie stał rozkopany .I postanowiłem wziąść się za wizualkę razem z tatą. Z racji ,że betka ma już swoje lata to i rdza zaczeła wychodzić na spodzie drzwi ,progach oraz tylnej klapie. Tutaj zderzaki i tylna klapa w podkladzie.
Na samym końcu samochód zostały cały wyszlifowany maszynką (papier 2500) i spolerowany . Efekt jest bardzo fajny. Nałożone zostały 2 warstwy wosku .Pomalowane zostały też zaciski i tylne tarczo bębny. Nadkola zakonserwowane. Wymienione nadkola krótkie.
Postanowiłem wyciąć katalizatory i środkowy tłumik , gdzie została wspawana rurka. Samochód lepiej przyśpiesza z dołu , i drzwiek wydechu jest o niebo lepszy. Przy okazji dostała nowe złacze elastyczne .
Felgi letnie były troche porysowane , ranty w niektórych miejscach poździerane. To przy okazji zostały pomalowane.
Kilka zdjęc z prac:
Wszystkie listwy na zderzakach, wokół szyb itp zostały odświeżone.
Rejestracje postanowiłem przenieść w kratkę.
Zapomniałem że przyszły kosmetyki z lederzentrum, jak będzie ładna pogoda to zabiorę się za regenerację foteli.
Zdjęcia lepszej jakości wkrótce, w sobotę czyszczenie gwintu(mała korekta) , wymiana przewodów hamulcowych i prawdopodobnie tylnie lampy okleje czerwona folia.
Przyszła pora na wymianę oleju, myślałem nad Castrolem lub Mobilem, coś doradzicie ? Pozdro
Na samym końcu samochód zostały cały wyszlifowany maszynką (papier 2500) i spolerowany . Efekt jest bardzo fajny. Nałożone zostały 2 warstwy wosku .Pomalowane zostały też zaciski i tylne tarczo bębny. Nadkola zakonserwowane. Wymienione nadkola krótkie.
Postanowiłem wyciąć katalizatory i środkowy tłumik , gdzie została wspawana rurka. Samochód lepiej przyśpiesza z dołu , i drzwiek wydechu jest o niebo lepszy. Przy okazji dostała nowe złacze elastyczne .
Felgi letnie były troche porysowane , ranty w niektórych miejscach poździerane. To przy okazji zostały pomalowane.
Kilka zdjęc z prac:
Wszystkie listwy na zderzakach, wokół szyb itp zostały odświeżone.
Rejestracje postanowiłem przenieść w kratkę.
Zapomniałem że przyszły kosmetyki z lederzentrum, jak będzie ładna pogoda to zabiorę się za regenerację foteli.
Zdjęcia lepszej jakości wkrótce, w sobotę czyszczenie gwintu(mała korekta) , wymiana przewodów hamulcowych i prawdopodobnie tylnie lampy okleje czerwona folia.
Przyszła pora na wymianę oleju, myślałem nad Castrolem lub Mobilem, coś doradzicie ? Pozdro
Może ktoś mi pomoże, chciałbym zejść trochę niżej z zawieszeniem z przodu mam dystans 25mm i opona 225/35 i przy takim obniżeniu obciera przy skrecie o nadkola . Z tyłu mam 255/35 i dystans 15 mm ale nie założony bo obciera o błotnik , jak jest więcej osób.. Jakiś pomysł co najlepiej zrobić z tyłem? Dystans może stoczyć?
Super ta Beema, widziałem już dokładnie z każdej strony na 5er
No i na SBL'u
Ja teraz Valvo zalewam, wcześniej miałem motula, no i raz się nie popisałem i wlałem lotosa, ale to było dawno i do innego wozu
No i na SBL'u
Valvoline, LM, co do castrola to nie wiem czy słyszałeś, ale ostatnio w mikołowie zamknęli kompletną linie montażową, podobno nawet do sklepów trafiły, więc bym polecił uważać na podróbkiPrzyszła pora na wymianę oleju, myślałem nad Castrolem lub Mobilem, coś doradzicie ? Pozdro
Ja teraz Valvo zalewam, wcześniej miałem motula, no i raz się nie popisałem i wlałem lotosa, ale to było dawno i do innego wozu
- Przemo
- Zaawansowany forumowicz
- Kontakt:
Ładna czarnula
koło idealnie tutaj pasuje.
podoba mi się zabawa w odnawianie takich drobiazgów
Będę tutaj częściej zaglądał
koło idealnie tutaj pasuje.
podoba mi się zabawa w odnawianie takich drobiazgów
Będę tutaj częściej zaglądał
Zapraszam do mojej Galerii
http://bts-bmw.pl//viewtopic.php?p=224761#224761
Bawarskie Zakłady Motorowe
http://bts-bmw.pl//viewtopic.php?p=224761#224761
Bawarskie Zakłady Motorowe
Dawno się nie odzywałem ale, ostatnio wymieniłem olej (Motul X clean oraz filtr oleju z knechta) .Silnik o wiele ciszej chodzi wcześniej miałem Castrola to silnik głośniej chodził. Nabita została też klimatyzacja. W najbliższym czasie zregeneruje 2 fotele przednie. :tak: . Samochód ma się dobrze , odpukać nic się nie psuje.
http://olx.pl/oferta/bmw-530da-e39-gwin ... 0518203825. Nie zależy mi na szybkiej sprzedaży.
Zachęcam do komentowania
http://olx.pl/oferta/bmw-530da-e39-gwin ... 0518203825. Nie zależy mi na szybkiej sprzedaży.
Zachęcam do komentowania