[E34] 525i Daily American Car by Kaper // Aerodynamikpaket
- Daro Siem-ce
- Zaawansowany forumowicz
ciąg dalszy zbierania gratów - zamówiłem zderzak na tył bo przykuła moją uwagę ta dokładka:
jak to mówią - głupi ma szczęście ? chyba to jest dokładka aero znów wyrwane za bezcen fartem. Czyli pakiet aero skompletowany (są jeszcze progi ale nie różnią się zbytnio od zwykłych, poliftowych które już mam na aucie) W tym miesiącu będzie gadka z lakiernikiem i jak będzie mieć czas to oddaje mu do malowania maskę, atrapę grila i błotniki - i wtedy przód można składać WRESZCIE
jak to mówią - głupi ma szczęście ? chyba to jest dokładka aero znów wyrwane za bezcen fartem. Czyli pakiet aero skompletowany (są jeszcze progi ale nie różnią się zbytnio od zwykłych, poliftowych które już mam na aucie) W tym miesiącu będzie gadka z lakiernikiem i jak będzie mieć czas to oddaje mu do malowania maskę, atrapę grila i błotniki - i wtedy przód można składać WRESZCIE
Więc tak: zderzak mi dzisiaj przyszedł i jestem mega zadowolony bo jest w dobrym stanie (lepszym niż mój dotychczasowy) w dodatku jest w moim kolorze (orientalbluemetallic) - ale i tak go oddam do malowania (bo z dokładki schodzi farba masakrycznie co też widać na zdjęciu)
(jakoś mi tak gównianie obróciło te zdj)
Zderzak nie wpadnie na auto jakoś szybko bo musiał bym wiercić otwór na podtlenek lpg - poprostu przełożę tankowanie pod korek gazu (jeśli ktoś tak robił to niech powie jaka cena takiej usługi)
Aha i na dokładce jest oznaczenie numer: BMW 82119401182 - czyli 100% aero
I właśnie przed momentem zamówiłem sobie ramkę pod tablicę usa
Na dzień dzisiejszy to tyle, tylko jeszcze dodam, że gadałem z lakiernikiem i w tym miesiącu weźmie do malowania wcześniej wymienione elementy
(jakoś mi tak gównianie obróciło te zdj)
Zderzak nie wpadnie na auto jakoś szybko bo musiał bym wiercić otwór na podtlenek lpg - poprostu przełożę tankowanie pod korek gazu (jeśli ktoś tak robił to niech powie jaka cena takiej usługi)
Aha i na dokładce jest oznaczenie numer: BMW 82119401182 - czyli 100% aero
I właśnie przed momentem zamówiłem sobie ramkę pod tablicę usa
Na dzień dzisiejszy to tyle, tylko jeszcze dodam, że gadałem z lakiernikiem i w tym miesiącu weźmie do malowania wcześniej wymienione elementy
Więc tak. Udało mi się znaleźć i zamówić drzwi lewe przednie bez rdzy (cieszy mnie to bo zauważyłem, że nie łatwy temat znaleźć bez korozji).
Tylko teraz pytanie - drzwi są z E34 91r czyli przedlift. Moje 95 polift - kwestia tego, że w moich drzwiach na dole drzwi są listewki z plastikiem a w tych na zdj taka guma - nie będzie problemu tego przełożyć ? Tzn moje listewki i tak pójdą na śmietnik bo się rozwarstwiły (będę musiał kupić w lepszym stanie albo nowe - nowe kosztują ciężki pieniądz z tego co słyszałem)
Następnie kwestia blendy czerwonej na tył. Nie wszyscy są fanami ale mam koncepcję rozświetlić w ten sposób tył i założyć do tego tablicę US, przykładowe foto:
I nawet ten spojler tutaj ładnie pasuje
Tylko teraz pytanie - drzwi są z E34 91r czyli przedlift. Moje 95 polift - kwestia tego, że w moich drzwiach na dole drzwi są listewki z plastikiem a w tych na zdj taka guma - nie będzie problemu tego przełożyć ? Tzn moje listewki i tak pójdą na śmietnik bo się rozwarstwiły (będę musiał kupić w lepszym stanie albo nowe - nowe kosztują ciężki pieniądz z tego co słyszałem)
Następnie kwestia blendy czerwonej na tył. Nie wszyscy są fanami ale mam koncepcję rozświetlić w ten sposób tył i założyć do tego tablicę US, przykładowe foto:
I nawet ten spojler tutaj ładnie pasuje
uhm. raczej tak no cóż... jak już robie to wszystko to będę musiał wydać te prawie 9 stówGłodek pisze:Kaper chodzi ci o części nr 12/13
http://www.bmwstore.pl/pl...kL/sM/r1991/m01
EDIT:
Witam po długiej przerwie w zasadzie cały czas nudy nic jeszcze nie poskładane ale przybywa trochę gratów cały czas (nawet już nie pamiętam co wpadło bo trochę tego jest). W poniedziałek przyszła blenda ori hella. Szybka przymiarka i taki efekt:
a tutaj z rejestracją
Plany co do auta się nie zmieniły. Być może w najbliższym czasie moje plany nabiorą tępa i dopiero się zacznie 'gruba' zabawa (mam taką nadzieję).
Obecnie czekam już 2gi tydzień aż lakiernik mi pomaluje maskę (kupiłem kolejną - 4 w tym roku - w lepszym stanie niż tę co teraz mam na aucie) atrapę, błotniki i tylny zderzak. Trwa to tyle ponieważ osoba która mi to maluje na co dzień pracuje normalnie w innej firmie i mało ma czasu.