[E36] 328i MI Limousine od WhuCrew

Tu zamieszczamy fotki i szczegółowy opis naszych beemek
Awatar użytkownika
Alexof
Maniak forumowy

Post autor: Alexof »

W takim razie liczę chociaż na BTSie na wspólne EckenFoty :P :br:
BYŁO: E30 M20B27 -> M50B20 SEDAN
BYŁO: E39 M62B35 SEDAN
BYŁO: E36 M52B20 -> M52B28 TOURING
BYŁO: E36 M43B18 CABRIO
BYŁO: E36 M50B25 GRUZCOUPE
BYŁO: E36 M50B20 GRUZSEDAN
JEST: E36 M43B16 SEDAN
JEST: E38 M62B35 M SPORT
whucrew
Maniak forumowy

Post autor: whucrew »

Alexof pisze:W takim razie liczę chociaż na BTSie na wspólne EckenFoty :P :br:
Jak tylko mi się uda być to z wielką przyjemnością :br:
Wsiadam i...�apie kierownice jak zorro lejce w mojej pi�knej beemce, numeromania na liczniku, sam sobie g�o�no komentuje to co w radioodbiorniku..
Awatar użytkownika
Alexof
Maniak forumowy

whucrew pisze:
Alexof pisze:W takim razie liczę chociaż na BTSie na wspólne EckenFoty :P :br:
Jak tylko mi się uda być to z wielką przyjemnością :br:
Jak ja będę prawdopodobnie to Ciebie nie będzie? :razz: Nie ma takiej opcji!
whucrew
Maniak forumowy

Hej. Zlot już za nami , pozdrawiam Wszystkich i wielkie dzięki dla organizatorów :bmw:

Na początek może parę foto ze zlotu wyszukane w sieci:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

W dzień zlotu udało mi się złamać pierwszego eckena a dwa dni pózniej już drugiego więc póki co eckenów na aucie już nie ma ale jestem pod taki wrażeniem ich wyglądu na aucie ,że zaopatrzyłem się w drugi kpl..

Obrazek

Od zlotu udało się zrobić parę rzeczy przed planowanym urlopem i tak:

Wpadła czarna podsufitka :

Obrazek

Tu w trakcie montażu , przy okazji wyjęty został szyber i odnowiona jego owiewka i inne pielęgnację jaki dało się zrobić:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Efekt:

Obrazek

Wpadły kolejne dwie nowe listwy boczne ( stare vs nowe ):

Obrazek

Te kołeczki ...

Obrazek

.. są po to:

Obrazek

Niestety siwe chyba wogóle nie istniały :neutral:

Wreszcie dorobiłem się takiego oto skarbu (na zdjęciu już po oczyszczeniu i konserwacji ):

Obrazek

Tu już w autku, szkoda tylko ,że ta naklejka taka porysowana ale i to się też jeszcze poprawi :wink:

Obrazek

W między czasie z własnej winy zgubiłem korek oleju i było sobie trzeba z tym w trasie jakoś poradzić ( tu podziękowania dla córki i żony za pomysłowość :wink: )

Obrazek

A tak po za tym były wakacje więc miałem okazję bakłażana założyć znów na dach :mrgreen:

Obrazek
Obrazek

O różnych pierdółkach już nie będę wspominał ale nadmienię tylko ,że znów przepaliła mi się przetwornica ccffl i aktualnie jestem w trakcie pertraktacji z Wujkiem Lollipopem na temat szkieł YH :wink: Mam nadzieję ,że się dogadamy bo ostatnio strasznie mi się podoba ori YH w halogenach także, choć wiem ,że nie wszystkim się to podoba.. Pozdro ludzie :bmw: do nastepnego :bmw:
Wsiadam i...�apie kierownice jak zorro lejce w mojej pi�knej beemce, numeromania na liczniku, sam sobie g�o�no komentuje to co w radioodbiorniku..
Glodek
Maniak forumowy

Post autor: Glodek »

Co tu dużo gadać ,prefect
miałem być po trumnę ,ale nie było tyle bagaży ,żona spakowała perfekt
będziesz na SCP
Obrazek
Awatar użytkownika
BeleX
Maniak forumowy

Post autor: BeleX »

whucrew pisze:że znów przepaliła mi się przetwornica ccffl
kup sobie stabilizator napiecia na 12V np 7812 albo 78S12 w obudowie TO220 za pare groszy ( min 1A na stabilka ) plus radiatorek do niego za kolejne pare groszy - dolutowac do niego kabelki i wpiac przed przetwornice - skoncza sie problemy...bo one sa zrobione na 12 a pracuja w aucie na 14.4..a to juz za duzo i dlatego sie jaraja :)

u siebie mam tak zrobione i przetwornice mam juz ponad 2 lata obie
...tak znowu sie czepiam...
szczepciu
Zaawansowany forumowicz

Post autor: szczepciu »

whucrew pisze:miałem okazję bakłażana założyć znów na dach
HAHA dobre, bakłażan :] piękny sedanik!!
Awatar użytkownika
Alexof
Maniak forumowy

Jest świetna a Twoje podejście również jest na mega poziomie. Jednak już wiem, że moim zdaniem YH będzie strzałem w piętę :(

Pozdro!
whucrew
Maniak forumowy

BeleX pisze:u siebie mam tak zrobione i przetwornice mam juz ponad 2 lata obie
No widzisz to jest właśnie dobra rada.. Wypróbuję !
szczepciu pisze:HAHA dobre, bakłażan :]
No ja z tego też hahałem długi czas :grin:
Alexof pisze:że moim zdaniem YH będzie strzałem w piętę
Nie potrafię zrozumieć czemu, bo.. gt class plus risery - super bo to takie racingowe (choć auto na ulicy z takim skrzydłem wygląda śmiesznie wg mnie ) , gleba - bo bardziej racingowo, przelot - racingowo , schwert - racingowo, kubły-racingowo itp itd.. a co zrobić aby lampy też były bardziej racingowe? No nie bh , ani ringi tylko właśnie YH ! Żółte lampy to jeden z najbardziej charakterystycznych elementów w wyścigówkach...No mi się podoba bardzo tym bardziej, że to nie mod a ori rarytasik takie yh.
PRIMO
Przyjaciel klubu

Post autor: PRIMO »

gt class dla mnie wioska mimo że to rarytas , z tymi YH też tak będzie super bo rarytas , bo ori a nie folia... Efekt końcowy będzie taki jak Alexof pisał :573:
Mod dla samego modu... Zrobisz jak uważasz ja jestem na NIE ! I nie bedzie "racingowo" :evil:
NO SPEED NO FUN ;)
Obrazek
whucrew
Maniak forumowy

PRIMO pisze:Mod dla samego modu... Zrobisz jak uważasz ja jestem na NIE ! I nie bedzie "racingowo" :evil:
Co wy mi robicie?! :wink:

No popatrzcie:

http://olx.pl/oferta/bmw-e-36-lampy-prz ... e4493e1913

Aż tak zle? Ja bym dał jeszcze przesłony w soczewkę i po ''cimoku'' taka czarna e36 z palącymi się na żółto soczewkami wyglądać będzie rewelacyjnie..?
PRIMO
Przyjaciel klubu

Post autor: PRIMO »

z przesłoną jeszcze chcesz kombinować, oj Kuba chcesz je mieć dla samego faktu rarytasu... Dla mnie bardzo źle! Takie żółtki to widze ale E28, E34...
Nie rób jej tego !!
NO SPEED NO FUN ;)
Obrazek
whucrew
Maniak forumowy

PRIMO pisze:Nie rób jej tego !!
Dobra.. przemyślę.. żeby było jasne, nie chcę przerabiać lamp które mam. Myślałem , skompletować jeszcze jedne z YH i mieć na podmianki w zależności od ''nastroju'' , więc stały mod to nie będzie .. Oka ? :wink:
Awatar użytkownika
Alexof
Maniak forumowy

Czy ja wiem czy żółte światła to taka oznaka racingu?

Jedyne YH jakie umiem przełknąć to do czerwonych ekinów czy E30 jak to Primo napisał...

Obrazek

Ale do E36 totalnie uważam, że to nie pasuje:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pytanie drugie co zrobisz z kierunkami? Czy YH pociągnie za sobą jakieś inne zmiany? Bo nie wierzę, że będziesz chciał wrzucić pomarańczki do YH. Oczywiście - zrobisz jak uważasz, my po prostu tylko doradzamy i rzucamy własną opinię. :)
whucrew
Maniak forumowy

Hej kochani! Cudów żadnych nie było ale:

Widok który mnie już drażnił:

Obrazek

Więc wpadła kolejna nowa listwa (pozostała jeszcze tylko do wymiany ta mała pod migaczem ale to sobie zostawiam na deser :wink: )

Obrazek

Zaopatrzyłem się w nową wykładzinę bagażnika bo mojej juz się nie da doprać ( jest to krok do ogarnięcia do końca bagażnika )

Obrazek

Od dawna wstydziłem się mojej pogryzione prze kuny podbitki. Na razie wpadła inna która niestety nie jest w stanie idealnym ale po wypraniu, ogoleniu dochodzę do wniosku ,że efekt jest całkiem zadowalający..

Obrazek
Obrazek

Pod maską była jeszcze ostatnia kłująca mnie w oczy bolączka czyli osłona komputera, na zdjęciu stara vs obecna:

Obrazek

Nabyłem jeszcze takie coś :wink: ale to przed zamontowaniem potrzebuje piasku i proszku :wink:

Obrazek

I na deserk sprawiłem sobie taką piękną tablice, strasznie mi przypadła do gustu , będzie jak znalazł na zloty i do zdjęć :br:

Obrazek
ODPOWIEDZ