[E34] 525i Daily American Car by Kaper // Aerodynamikpaket

Tu zamieszczamy fotki i szczegółowy opis naszych beemek
whucrew
Maniak forumowy

Post autor: whucrew »

Zaczyna robić się ciekawie.. :br: Jestem bardzo ciekaw efektu :bmw: A jeśli chodzi o koło to uchyl rąbka tajemnicy ? :wink:
Wsiadam i...�apie kierownice jak zorro lejce w mojej pi�knej beemce, numeromania na liczniku, sam sobie g�o�no komentuje to co w radioodbiorniku..
Awatar użytkownika
Kaper
Maniak forumowy

Post autor: Kaper »

Więc tak: wleciał na przód zawias

Obrazek

Zrezygnowałem na dzień dzisiejszy z gwintu i 4 tłoczków na rzecz... lakieru :) samochód dostanie nowy lakier i w zasadzie w przyszłym tygodniu prawdopodobnie oddam samochód do lakiernika. Zawieszenie FK -75 (niby) powinno mi wystarczyć na jakiś czas. Na tył również mam FK ale powinno być tak jak teraz tylko trochę sztywniej. Cały czas się zbierają pierdołki typu oprawki/wtyczki/żarówki dwuwłóknowe, brakujące listwy, nerki i inne pierdołki. Mam nadzieję, że obejdzie się bez komplikacji i wszystko zostanie zrobione tak jak bym chciał
Obrazek
Awatar użytkownika
Alexof
Maniak forumowy

Post autor: Alexof »

To są już te 18'' czy nadal stare 17'' ?

Pozdro!
BYŁO: E30 M20B27 -> M50B20 SEDAN
BYŁO: E39 M62B35 SEDAN
BYŁO: E36 M52B20 -> M52B28 TOURING
BYŁO: E36 M43B18 CABRIO
BYŁO: E36 M50B25 GRUZCOUPE
BYŁO: E36 M50B20 GRUZSEDAN
JEST: E36 M43B16 SEDAN
JEST: E38 M62B35 M SPORT
Awatar użytkownika
Kaper
Maniak forumowy

17" :smile: na przyszły sezon wpadnie minimum 18" a może nawet 19" (chciałem jeszcze w tym roku pojeździć na większym kole ale nie widzę już sensu)
Obrazek
Ewenement
Małopiszący

Post autor: Ewenement »

Bierz 19'stki :D ja z 17 przełożyłem na 18, na mniejszym profilu i jest niedosyt. Teraz żaluję że conajmniej 19'stek nie wziałęm ;/
M E R O
Maniak forumowy

Post autor: M E R O »

Sprzedaj to i kup cos z dusza ;P
Zoba co plynie z Japoni do Radlina

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Mystic888
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Mystic888 »

NIe kazda 19" pasuje do E34. Musi byc dobry wzor i odpowiednia gleba.
V12 znane z BMW 750i miało dawać radość z jazdy, moc, dźwięk i szeroki uśmiech na twarzy bogatego klienta, który miał w nosie średnie spalanie na poziomie 20 l/100 km przy podmuchach wiatru z tyłu.
Awatar użytkownika
Kaper
Maniak forumowy

18 to jest minimalna felga którą bym chciał założyć. Wiem, że nie każda 19" pasuje ale mam kilka wizji które nie oszpecą auta rozmiarami oraz wzorem.
M E R O, właśnie słyszałem i :br: z miłą chęcią bym się zaopiekował taką alpinką albo przynajmniej przygarnął bym serce tej besti i zaadoptował do mojej :mrgreen: jeśli mi się dorzucisz to mogę ją brać :lol:

Dziś nadszedł dzień w którym moja E34 stała się jeszcze bardziej amerykańska :smile: zawitały UeSy w kierunkach ale jest pewien delikatny szkopuł... jutro zrobię zdjęcie i sami zobaczycie :wink:
Obrazek
Glodek
Maniak forumowy

Post autor: Glodek »

Kapero trzymam kciuki za projekt :wink:
Obrazek
Gabrielo
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Gabrielo »

Również obserwuję i podoba mi się podejście! :bmw:
M E R O
Maniak forumowy

Post autor: M E R O »

a propo 18

Obrazek

Obrazek

tyly maja tylko 10,5' :twisted:
Obrazek
Awatar użytkownika
Kaper
Maniak forumowy

M E R O, takie koło to mi się marzy ale ... ciężko dostać w 18 z takimi szerokościami i rantem

Mała aktualizacja:

Banany zgodnie z planem sprzedane. Wpadły koła na zimę STYLING 8 (16" 4x 7.5J) wraz z nowymi oponami 225x55
Następnie wreszcie auto pojechało do lakiernika i spędziło tam 3 tygodnie. Zostało pomalowane wszystko oprócz dachu - dach z pewnych przyczyn będzie malowany koło stycznia/ lutego (przynajmniej taki jest plan)

Tak wyglądał wyglądał etap zmiany na zimowe koło:
Obrazek
tył tak wysoko bo auto na lewarku stało i się nie ułożyło dobrze

Zdjęć bezpośrednio podczas przygotowywania i samego malowania nie mam bo nie miałem czasu jeździć i cykać zdj w trakcie prac. Przyjechałem na gotowe i jest dobrze pomalowane...

Po malowaniu zabrakło czasu na złożenie pyska który był już pomalowany nieco wcześniej więc na 2gi dzień po odbiorze wpadł tylny zderzak Aero i wyleciały lampy by założyć wcześniej przygotowane. Bez 'oczu i nosa' wyglądał jak muscle :P

Obrazek

na gotowo przód wygląda tak:

Obrazek

Obrazek
nerki jednak kupiłem nówki

Zderzak tył jest założony tylko jeszcze poprawię żeby ładniej siedział na dole przy tłumiku... aha - koncówka wydechu też taka nie zostanie ;) będzie coś większego i błyszczącego. I oczywiście jeszcze blenda do przyklejenia została oraz tabliczka US

Obrazek

jeszcze takie taj w towarzystwie 7er (jak by ktoś chciał to E38 na sprzedaż)

Obrazek

Jak widać autko powoli nabiera wreszcie wyglądu i staje się ładne. Wpadną nowe listwy na drzwi ale dopiero po świętach. Jeszcze jest kilka szczegółów do zrobienia ale ale już i tak jestem zadowolony z efektów i mam nadzieję, że wam też się podoba.

ps: a jeszcze nie tak dawno było tak:

Obrazek

zdjęcia jakimś lepszym foto wkrótce :bmw:

Primo pamiętasz jak napisałeś:
PRIMO pisze:żal mi tego auta ;/ było dobrze, a jest bardzo źle... ;/
:mrgreen: jednak nie jest tak źle z tym wozem co ? :bmw:
Obrazek
whucrew
Maniak forumowy

Post autor: whucrew »

Ogromny plus za podejście. Taki temat to ma sens . Fajnie się auto zmienia. Bardzo mi się podobają te wszystkie nietuzinkowe detale tzn aero, obrusówki itp.. fajnie :br:
Wsiadam i...�apie kierownice jak zorro lejce w mojej pi�knej beemce, numeromania na liczniku, sam sobie g�o�no komentuje to co w radioodbiorniku..
PRIMO
Przyjaciel klubu

Post autor: PRIMO »

akcja odratowania tej sztuki idzie w dobrym kierunku... Żebyś teraz tylko ja traktował już jak klasyka, a nie próbował latać bokiem :cool: strasznie lubie obrysówki w E34...
Cierpliwie te fanty zbierałeś i robią robote, czekam na dalsze smaczki, a szczególnie na koło.... :bmw: :bmw:
NO SPEED NO FUN ;)
Obrazek
Guli
Małopiszący

Post autor: Guli »

Swietnie to wygląda , e34 to według mnie ponadczasowy model , warte odratowania :) dobra robota oby tak dalej :bmw:
ODPOWIEDZ