[E46] coupe topasblau by `lazi.

Tu zamieszczamy fotki i szczegółowy opis naszych beemek
Awatar użytkownika
lazi
Małopiszący

mały edit

Post autor: lazi »

Witajcie, :) parę modów w tym 2016 roku :D

- tablica USA (czcionka identyczna jak polska, wymiar idealny, około 1 cm luzu z góry i dołu :D)
- żarówki :
h7 OSRAM COOL BLUE HYPER+, postojówki OSRAM COOL BLUE INTENSE (efekt świecenia naprawdę mega!)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A i jeszcze fota z 6.01 gdy BMW zobaczyło pierwszy raz Polski śnieg :D

Obrazek

oraz z wczorajszego mycia :)

Obrazek

PS. Tablice USA będę wrzucał raz za kiedy, nie ma to jak ORI tablica za szybą :D
BMW - Radość z jazdy..
Moja coupe`ta : -> /viewtopic.php?t=22060 <-
Awatar użytkownika
Ksawer
Maniak forumowy

Post autor: Ksawer »

Ładna,bardzo ładna :br:

Widziałbym jeszcze tylko boczne listwy w shadow line :bmw: wisienka na torcie :twisted:
Obrazek
Awatar użytkownika
lazi
Małopiszący

Post autor: lazi »

Ksawer pisze:Ładna,bardzo ładna :br:

Widziałbym jeszcze tylko boczne listwy w shadow line :bmw: wisienka na torcie :twisted:
Dzięki :) Ksawer bardziej zastanawiam się nad nerkami w chromie by zachować całość w chromline :)

Jak dla mnie ten chrom dodaje "tego czegoś" :D
BMW - Radość z jazdy..
Moja coupe`ta : -> /viewtopic.php?t=22060 <-
Awatar użytkownika
Ksawer
Maniak forumowy

Post autor: Ksawer »

No chyba że tak :smile:

Bardzo przyjemnie się na nią patrzy :bmw:
Obrazek
Awatar użytkownika
Ciapek540
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Ciapek540 »

Czarne nery dobrze siedzą :)
^^
Awatar użytkownika
Kaper
Maniak forumowy

Post autor: Kaper »

ta tablica... :cry: musiałem sciągnąć bo co chwilę mi się przypierniczali do tego... chory kraj/ UE
Obrazek
samael16
Zaawansowany forumowicz

Post autor: samael16 »

Nie chory kraj ale tablica to dokument urzędowy a jakie są konsekwencje korzystania z podrobionych dokumentów?

Pytanie stalowe felgi masz w dedykowanym rozmiarze czyli et itp? Bo sam mam stalówki i myślałem o dystansach 10mm eibacha do felgi 17 stalówka i opona 205/50 bo tylne koła są dosyć mocno schowane.
Maver
Małopiszący
Kontakt:

Post autor: Maver »

Nie do końca jest tak jak mówisz, jazda nawet z fałszywymi tablicami ( patrz Boguś i słynne S2 YBKI ) to jedynie wykroczenie, mając ze sobą oryginalne blachy mandat + założenie swoich na miejscu i jedziesz dalej.

Uzasadnienie dla dociekliwych:
Wątpliwości wyłoniły się przede wszystkim w związku z oceną, czy tablice rejestracyjne mogą stanowić dokument w rozumieniu art. 115 § 14 k.k. Takie stanowisko w latach ubiegłych przeważało w praktyce działania prokuratury, wyrażając się w formułowaniu w aktach oskarżenia zarzutów o popełnienie przestępstw z art. 270 § 1 i 3 k.k. bądź art. 276 k.k.1. Pogląd ten podzielany był w niektórych orzeczeniach sądów powszechnych2. Inne jednak odmawiały tablicom rejestracyjnym charakteru dokumentu. Tak też ukształtowała się w ostatnich latach linia orzecznictwa Sądu Najwyższego, a jednym z pierwszych orzeczeń w tej kwestii był wyrok z dnia 23 maja 2002 r., V KKN 404/99 (OSNKW 2002, nr 9&#8211;10, poz. 72). Sąd Najwyższy wyraził w nim pogląd, że &#8222;tablica rejestracyjna pojazdu jest bez wątpienia przedmiotem określonego prawa, należy bowiem do właściciela pojazdu, dla którego to pojazdu ją wydano, ale sama w sobie nie jest jeszcze dowodem prawa, stosunku prawnego lub okoliczności mającej znaczenie prawne, gdyż samoistnie nie dowodzi ona żadnego prawa do tego pojazdu, a tylko w tym aspekcie może być rozważana kwestia, czy stanowi ona dokument prawa. W konsekwencji tablica rejestracyjna nie jest dokumentem w rozumieniu art. 115 § 14 k.k., a tym samym nie może też być przedmiotem przestępstwa określonego w art. 276 k.k
samael16
Zaawansowany forumowicz

Masz rację i nie masz racji. Orzeczenia Sądu Najwyższego są wiążące tylko w określonym przypadku. To co on zasadził niestety nie jest. Stosując zasadę zwyczajową najczęściej ocena będzie zgodna z orzeczeniem SN jednak jak ktoś się uprze to dupa blada.

Praktyka z policją czyli mandat założenie właściwych i dalej jazda to inna sprawa.
Maver
Małopiszący
Kontakt:

Post autor: Maver »

Co do jednego musimy się zgodzić - wszystko zależy na jak bardzo upierdliwego policjanta trafimy.

Ja na żadnym aucie nie mam na szybie naklejki i nigdy nie miałem, 1 na 50 się o to przyczepił i zabrał dowód....
samael16
Zaawansowany forumowicz

To się jak najbardziej zgodzę.

Modelowo to ma tak wyglądać:
Teoretycznie policjant powinien wlepić 50-500zł za brak tablic rejestracyjnych, zabrać dowód rejestracyjny, a za próbę dyskusji w myśl kodeksu wykroczeń za brak znajomości przepisów zabrać prawo jazdy oraz zgłosić przestępstwo w postaci korzystania z podrobionego dokumentu.
Jak by się zdarzył wypadek a ubezpieczyciel zorientował się że na samochodzie były lewe tablice to dopiero można popłynąć.

To jest model a praktyka to już praktyka :D
ODPOWIEDZ