Mandat
czy napewno po roku mandat sie przedawnia :
mniewydaje sie ze to jest conajmniej dwa lata
a niezaplacony mandat moze rowniez sciagac urzad skarbowy przy corocznym rozliczaniu sie (dotyczy osob pracujacych)
oraz mozna mandat rozlozyc na razty, tylko trzeba napisac pismo i konkretnie je uzasadnic, takie podanie sklada sie w katowicach przy ul. Jagiellonskiej
mniewydaje sie ze to jest conajmniej dwa lata
a niezaplacony mandat moze rowniez sciagac urzad skarbowy przy corocznym rozliczaniu sie (dotyczy osob pracujacych)
oraz mozna mandat rozlozyc na razty, tylko trzeba napisac pismo i konkretnie je uzasadnic, takie podanie sklada sie w katowicach przy ul. Jagiellonskiej
niewiem kto tu jest glupek ale byl pewnie u Ciebie poborca podatkowy ze Skarbowki b o niewiem czego by szukal u Ciebie komornk a druga sprawa jak pisze juz moj przedmowca przedawnienie nastepuje po 2 latach.BARTIG pisze:u mnie niedawno byl komornik i wolal o zaplacenie mandatu sprzed 2ch lat hehe glupek
po roku mandat sie przedawnia, nie wiem dlaczego za wczas o mnie sobie przypomniali
przedawnienie dokladnie po 2 latach!! Jeszcze cos moze napisze o mandatach. Jesli zalozmy dostalimsy mandat np 1stycznia 2007 i w tym zalozmy 15pkt i nie zaplacimy go. Kolejny mandat np dostaniemy 1 pazdziernika i dostaniemy 5 pkt i zaplacimy a ten pierwszy dalej nie zaplacony. Nieszczescie by chcialo ze po nowym roku gdzie teoretycznie te pierwsze punkty czyli 15 powinny sie skasowac dostaniemy zalozmy 5pkt i w tym momencie zabieraja nam prawko nawet mimo ze minol rok od dostania tamtych punktow. Punkty sie kasuja po roku od zaplacenia mandatu!!
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE
- PORA�AJ�CE
Z tymi mandatami to nie jest tak beztrosko jak piszecie bo mnie zablokowal urzad skarbowy konto jak po 4 miesiacach nie zaplacilem mandatu i kapa , mandat wynosil 50zl a ja przez to nie moglem ani zlotowki z konta wybrac przez pare dni dopoki nie odblokowali ( trzeba bylo pisac pismo do centrali banku ) konta. Tak wiec od tej pory Place mandaty na czas jezeli juz mi sie jakis trafi, ale od kiedy zamontowalem CB to nie ma problemu.
arcabuz pisze:Z tymi mandatami to nie jest tak beztrosko jak piszecie bo mnie zablokowal urzad skarbowy konto jak po 4 miesiacach nie zaplacilem mandatu i kapa , mandat wynosil 50zl a ja przez to nie moglem ani zlotowki z konta wybrac przez pare dni dopoki nie odblokowali ( trzeba bylo pisac pismo do centrali banku ) konta. Tak wiec od tej pory Place mandaty na czas jezeli juz mi sie jakis trafi, ale od kiedy zamontowalem CB to nie ma problemu.
mi ostatnio kryma z Katowic ( rozpizdzonym Polonezem , bez radiostacji ) zatrzymala i stwierdzila ze jezdze autem po lesie , uslyszalem tylko tyle " Mandat " ani nie wiem jaka wysokosc , ani mi sie nie przedstawili ani na jakiej podstawie , nie zastanawiajac sie , odmowilem po czym uslyszalem ze skieruje sprawe do Sadu Grodzkiego ( coz , niech daje kolo kija mi to lata , mam na niego wiele argumentow ) po czym przetrzepali mi jeszcze cale auto , no i na tym sie skonczylo , czekam na to wezwanie z utesknieniem bo mam ochote zrobic temu Misiowi kolo (_(__)
za to ze tak postepuje z ludzmi , wygladalo mi to od samego poczatku na chec wyludzenia , chociazby na Krajowa ( z Biedrony ) , wczoraj dowiedzialem sie , ze faktycznie sprawa zostala skierowana przez duzyrnego Komisariatu nr.5 w Sosnowcu do Sadu , jak to sie skonczy zobacze , najlepsze jest to ze oni stali na drodze glownej jakies 250m odemnie , I SKAD MOGLI WIDZIEC ZE WYJEZDZAM Z LASU , !!! przeciez 2 minuty przedemna auto jechalo tamta sciezka do Osrodka bo to jedyna droga ! :!: