[Exx] problem z kołami

Czyli wszystko o akcyzie, podatkach, ubezpieczeniach, prawie drogowym, porównania modeli, czy warto kupić BMW Exx, gadżety, ciekawostki, historia,nowości itp.
Cris

[Exx] problem z kołami

Post autor: Cris »

mam nastepujacy problem: po zalozeniu felg z zimowkami przednie felgi o cos ocieraja... ogladalem wszedzie i nie widze miejsca w ktorym felga by sie stykala z czymkolwiek... co moze byc przyczyna?? dodam ze felgi maja taki sam rozmiar ale nie wiem jakie ET .... jesli maja inne ET to moze to byc przyczyna?? jesli tak to czy dystanse zalatwia sprawe??
Ostatnio zmieniony 2008-06-17, 16:56 przez Cris, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Krzys »

dystanse zalatwia ale wykosztuja cie tyle co uzywane felgi ;) Na felgach pisze gdzies jakie maja et. Beda mialy napisa jeszcze np 6J15 i gdzies tam ET dwucyfrowe. Ale niekoniecznie pod nazwa ET
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE :lol:
Cris

ale ja mam alusy na zime :D wiec trzeba bedzie dystanse kupic :D:D
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

a jakie masz opony na nich?? Zobacz ET felg. Bo w e36 ciezko o to zeby ocieralo :P
Cris

powiem Ci jak to wyglada...
jak mam dokrecone na max kolo to przy kreceniu ociera cos , natomiast gdy je poluzuje i krece to nic nie ma ... dziwne to troche...
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

ja tez tak mam ze mi ociera o wenetrzna strone nadkola przy max skrecie. Wiec nic sie nie stanie ;) Ja tak mam na stalowkach i alumach :P
Cris

a ja mam bez skretu... i o nadkole nie ociera... wlasnie nie wiem o co ... patrzalem chyba z kazdej strony i nigdzie sie z niczym nie styka :/
daro 16v

Post autor: daro 16v »

Cris pisze:a ja mam bez skretu... i o nadkole nie ociera... wlasnie nie wiem o co ... patrzalem chyba z kazdej strony i nigdzie sie z niczym nie styka :/
a dzieje sie tak rownoczesnie na obu osiach?byc moze ociera Ci felga o te metalowa oslone tarczy hamulcowej szczegolnie na osi przedniej.kolejna sprawa czy nie masz po prostu za dlugich szpilek do alu a te fele ktore teraz zalozyles beda mialy ciensza czesc ktora sie styka z piasta kola i szpilki beda bardziej wchodzic w piaste i wewnatrz beda o cos ocieraly,t o najpewniejsza opcja jesli jest rzeczywiscie jak piszesz czyli wizualnie nigdzie felga nie trze.
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

ja mialem tak ze mi cos z tylu stukalo i w koncu wyszlo na to ze sruba o ktoras czesc z hamulca recznego.
daro 16v

Krzys pisze:ja mialem tak ze mi cos z tylu stukalo i w koncu wyszlo na to ze sruba o ktoras czesc z hamulca recznego.
dokladnie o to mi chodzi krzys ze to moze byc powodem piszczenia
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

po nitce do klebka ;)
Awatar użytkownika
franz3xxi
Maniak forumowy

Post autor: franz3xxi »

ja tez bym stawial na sroby :P bo mialem podobmy problem :D ale wtedy szlifierka i heja :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

a co jak te alumki zalozy i beda za krotkie?? Ja mam stare sruby jakby co ;) Caly komplet :D Oddam za flache ;)
daro 16v

jak sprawa wyglada z kolami Cris?zakladasz inne tematy a tutaj echo...
Cris

Daro miales racje, sruby byly za dlugie o jakies 3 mm :( na tyle za dlugie ze uszkodzily mi czujnik ABS :/
ODPOWIEDZ