[E36] stacyjka e36
[E36] stacyjka e36
Mam taki drobny problem kluczyk ani w lewo ani w prawo sie nei kreci Co to moze byc ??? jak to mozna naprawic ???? I ile moze kosztowac ta stacyjka nowo uzywana ????
z gory dzieki za pomoc
z gory dzieki za pomoc
Ostatnio zmieniony 2008-06-17, 16:36 przez bociek, łącznie zmieniany 1 raz.
a wiec tak, moze byc tak ze poszla Ci blokada kierownicy (mialem taki sam objaw nieszlo przekrecic stacyjki byla to moja pierwsza bawarka E36 316i i za czesc z robocizna zaplacilem nie wiecej niz 150 zl)
a drugie sypnela Ci sie wkladka w stacyjce, wiec trzeba by kupic cala stacyjke z kluczykiem lub sama wkladke i przerabiac pod kluczyk przerobienie wkladki pod kluczyk (ja robilem dokladnie wkladke od drzwi od kierowcy) to koles mi krzyknal cos okolo 60-80 zl juz niepamietam dokladnie
a drugie sypnela Ci sie wkladka w stacyjce, wiec trzeba by kupic cala stacyjke z kluczykiem lub sama wkladke i przerabiac pod kluczyk przerobienie wkladki pod kluczyk (ja robilem dokladnie wkladke od drzwi od kierowcy) to koles mi krzyknal cos okolo 60-80 zl juz niepamietam dokladnie
tak samo mialem przekrecilem stacyjke i nic ni w lewo ni w prawo padla stacyjka kontrolki mi sie swiecily nawet po wyjeciu klucza, jedziesz do serwisu i sciagaja ci z niemiec nowa stacyjke + kluczyk stacyjka cos 240 zl a kluczyk nie jest wymagany ale najlepiej zamowic nowy ja dawalem 211 zl czekasz ok 1.5 tygodnia taka mala uwaga NIE KUPUJ UZYWEK wymagane dokumenty to prawo jazdy wlasciciela dowod osobisty oraz rejestracyjny, oni dorabiaja pod numer samochodu
dla czego uzwki nie kupowac ???? czy to ma jaksis zwiazek ze moga mi auto przez to buchnac czy cos???? i czy jak pojade do serwisu to jak kupie ta nowa stacyjke to dadza mi tez wszystki zamki do ktorych pasuje nowy kluczyk ????
A i czy warto isc do kogos kto specjalizuje sie w naprawie stacyjek czy dac sobie z tym siana ???
A i czy warto isc do kogos kto specjalizuje sie w naprawie stacyjek czy dac sobie z tym siana ???
przeciez napisalem ze jak dokupisz stacyjke to dobieraja ci do modelu i to jest ten sam zamek co masz wszedzie i kluczyk pasuje do wszystkiego mnie to montowal gosciu z salonu bmw z mikolowa co wlasnie robi bmki wymienial mi jeszcze linke siedzenia plywak i robil alarm z centralka co do uzywek to kupisz nowa masz gwarancje pozatym chodzi o bezpieczenstwo nie sluchalem dokladnie ale mowil ze wlasnie stacyjka i blokada ze kupie uzywke to nie da mi pewnosci czy nie wyladuje na jakims dzewie jak sie blokada w trakcie jadzy zalaczy, zreszta jak to sie mowi ze stare to jest dobre wino i skrzypce
Nie chce mi sie wierzyc ze w salonie BMW montuja chinskie alarmy z pilotami LCD i do tego za 200zl ja bylem w Rybniku u kolesia co podobno zaklada dobre alarmy i nie chcial sie podjac instalacji alarmow typu Allegro LCD . Najtanszy alarm u niego to ok 400zl, wiec nie chce mi sie wierzyc ze koles z salonu zaklada takie alarmy???