[E36] spszecik u raflika

Problemy, porady oraz projekty sprzętu car-audio, PC-car.
Porady związane z alarmami, nawigacją i T V w samochodzie.
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Krzys »

kocik wazne ze sa skierowane na sluchacza.
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE :lol:
rapanu

Post autor: rapanu »

myslalem nadtym ale wielu wlasnie matuje wysokie w slopkach a ja chcialem miec cos troche innego a i ze zwrotnice jedne mam zamatowane w drzwiach to bylo mi latwiej pociagnac kable.w najblirzszym czasie mam zamiar przerobic boczki jak beda gotowe to dam fotki puzniej czeka mnie solidan poprawa tylniej czesci zabodowy bo i wygloszenie i pare innych rzeczy mam tam do poprawy.pozdrawiam wszystkich
rapanu

po kilku godzinach niezlej zabawy wreszcie cos sie zmienilo i sa nowe zmiany teraz tylko musze stworzyc nowe oprawki na nowe glosniczki a to efekt moich meczarni.kiepski zemnie tapicer:(
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Przygoda
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Przygoda »

a tam odrazu kiepski
masz przynajmniej satysfakcje ze sam od poczotku do konca to robisz
mnie sie podoba, a jak juz zamontujesz napewno bedzie wygladac bardzo dobrze :)
Obrazek

było E36 316i sedan... było E36 320i coupe ... było kolejne E36 320i coupe ... było E46 316i ... JEST E39 528i :)
rapanu

dzieki,ja tez mam cicha nadzeje ze jak jutro poskladam to w calosc to bedzie to jakos znosnie wygladalo.a satysfakje to faktycznie mam i to niezla:)
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

moglbys zrobic fote jak masz teraz glosniki przykrecone do dzwi bez tapicerki??
kocik

Post autor: kocik »

nono tez bym chcial zobaczyc jak sa przykrencone glosniki do mdf. A co do gwizdkow to chodzi mi ze jezeli chcesz stworzyc w samochodzie scene a co jest bardzo trude z wielu przyczyn .np ze gwizki maja byc na wysokosci ucha mysle ze kable do zwrotnic masz tej samej dlugosci . poozdrawiam fajnie ci to wyszlo
rapanu

tak kable mam do zwrotnic tejsamej dlogosci plus minus jakis centymetr a co do wzmocnienia mdf to ja mam z pomiedzy dwoma glosnikami przykrecone takie wzmocnienie jest to profil takzwany teownik aluminiowy o sciance 4mm i dlogosci 100 jeden jest przykrecony do panelu mdf a drogi do blachy drzwi oto fotko tego elemetu
Obrazek

Obrazek

Dodane po 6 minutach:

a tak beda wygladac moje nowe oslonki na glosniczki zeby jakis butek mi sie w niewbil w nie przypatkiem:(
Obrazek

Obrazek
teraz zmykam poskladac to wszystko w calosc jak poskladam to wrzoce fotki jak to wyszlo.pozdrawiam wszystkich.
Awatar użytkownika
Przygoda
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Przygoda »

no to czekamy na fotki poskladanego juz :)
Obrazek

było E36 316i sedan... było E36 320i coupe ... było kolejne E36 320i coupe ... było E46 316i ... JEST E39 528i :)
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

ale chcialem zdjecie drzwi ;)
rapanu

zdiecia samych drzwi niezrobilem ale zato zrobilem zdiecia jak juz jest zamocowany panel do drzwi oto pare fotek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

calosc poskrecana jest sztywna i trzyma mocno te kawalki maty co widac to tylko wykorzystane resztki mat z zewnetrznej blachy w drzwiach bo ta mam wygloszona na calej powierzchni.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
BaracuSS

Post autor: BaracuSS »

No ladnie, ladnie masz fach w reku :D Chcialbym tego posluchac jak juz wszystko bedzie gotowe. Co potem w planach???
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

bardzo fajnie ci to wyszlo ale szkoda ze ni zrobiles fotek od srodka :(
rapanu

chm Krzysiu niemartw sie jeszcze kiedys bede napewno to rozbieral a tak wogule to chciales zdiecie jak mam wygluszone drzwi bo niebardzo rozumiem o co chodzi? jesli o montarz samego panelu to panel jest skrecony z boczkiem a boczek w drzwiach siedzi na orginalnych zaczepach do okola dodatkowo miedzy glosnikami jest ten element co jest na zdieciach i dol jest przykrecony blachowkretami do blachy w drzwiach blachowkretami a tak to rzadnych czarow tam niemam ale postaram sie pamietac otym zeby nastepnym razem zrobic foke poprostu golych drzwi oto chyba chodzilo nie?pozdrowionka.
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

dokladnie chodzilo o gole drzwi ;)
ODPOWIEDZ