[E36] Bmka kopci na biało :(

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
Ficek

Post autor: Ficek »

jakies cisnienie zawsze bedzie w ukladzie chlodzenia ale podobno te gumowe grube werze niemoga byc twarde jak kamien jak sielnik jest nagrzany.
No a jak faktycznie gdzies mi ten plyn ucieka przez jakies komory to czy szybko bede widzial ze ubywa plynu ?

Bo tam z jakimsc czasem wiadomo ze moze go minimalnie ubyc nie ?
Awatar użytkownika
kisol
Zaawansowany forumowicz

Post autor: kisol »

czasem nie trzeba dolewac nawet przez rok czasu wiec...
widze ze machanika jest Ci obca wiec te komory to tam gdzie spala sie powietrze z paliwem i powstaje cisnienie potrzebne do wykonania ruchu tloka-korbowody-walu korbowego-sprzegla-skrzyni biegow-walu napedowego-dyfra-polosi i kol :D
jak do komory spalania dostanie sie woda (plyn) to spali sie z powietrzem i paliwem wiec para wyjdzie razem ze spalinami do rury wydechowej , wieksza ilesc wody wplywa na prace (pogarsza)w danym cylindrze nawet zalewajac swiece zaplonowa
cisnienie w ukladzie chodzenia zawsze jest na nagrzanym silniku poniewaz wiadomo ciecz sie tez rozszeza pod wplywem temperatury ,cisnienie to max 1-1.5 bar pozniej przepusci zaworek bezpieczenstwa w korku wlewowym na chlodnicy w naszym przypadku i obleje ci zbiorniczek wyrownawczy
Ficek

kto mi wymieni uszczelke pod glowica ????????????
BaracuSS

Post autor: BaracuSS »

Haha dobre :D :D To nie jest robota na godzine :wink:
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Krzys »

Ficek pisze:kto mi wymieni uszczelke pod glowica ????????????
a jestes pewny ze to uszczelka??
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE :lol:
Ficek

:P Sprawa sie wyjasnila narazie niepotrzebuje wymienic uszczelki :D
W sumie to na darmo chyba tyle zachodu bylo dlaczego tak kopci bo bylem na stacji kontroli pojazdow zaplacilem za diagnoze i....................... :roll: wstyd mi sie przyznac ale Kriso , Kuki moj brat widzial jaki to byl duzy dym hehehehe
Awatar użytkownika
kisol
Zaawansowany forumowicz

Post autor: kisol »

co to znaczy ze przewrazliwiony jestes?
Ficek

Kriso mi wkrecal banie ze kopci mi jak z komina ze co mam zrabane to jezdzilem i sie dowiadywalem co to hehe a to nic :P
Swobi

Post autor: Swobi »

Jedno mi sie nasuwa na mysl- a nie mowilem?? :D
Awatar użytkownika
Przygoda
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Przygoda »

a czy ktos napisze wiecej o moim przypadku (cenowo itp) wyzej pisalem o co chodzi
Obrazek

było E36 316i sedan... było E36 320i coupe ... było kolejne E36 320i coupe ... było E46 316i ... JEST E39 528i :)
Awatar użytkownika
franz3xxi
Maniak forumowy

Post autor: franz3xxi »

Przygoda (Gol) pisze:franz3xxi a mozesz rzucic cenami, ile by wyszla robocizna (mniej wiecej) i czesci w kazdym z przypadkow o ktorym napisales
wymiana uszczelki to wydatek rzedu 1000zl + koszty czesci (uszczelki itp.)
a co do wymiany pierscieni i uszczelniaczy zaworowych to bedziesz musial drugie tyle dolorzyc bo cala glowice trzeba rozebrac do golego :P
a istnieje mozliwosc jeszcze ze bedzie peknieta glowica to jeszcze koszty wzrastaja poprzez jej regeneracje :P wiec temat rzeka :P jak nie rozbierzesz to sie nie dowiesz co siedzi i co jest popsute :D :P
Obrazek
Awatar użytkownika
Przygoda
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Przygoda »

sama robocizna przy wymianie uszczelki t0 1000 zl?? chyba w serwisie BMW tyle biora, troche przesada z ta cena :?
Obrazek

było E36 316i sedan... było E36 320i coupe ... było kolejne E36 320i coupe ... było E46 316i ... JEST E39 528i :)
Awatar użytkownika
franz3xxi
Maniak forumowy

Post autor: franz3xxi »

popytaj to zobaczysz ile Ci powiedza :P
Obrazek
Swobi

Post autor: Swobi »

Przygoda (Gol) pisze:a czy ktos napisze wiecej o moim przypadku (cenowo itp) wyzej pisalem o co chodzi
Franz 1000zl za robocizne??No sorki ale chyba za przeproszeniem Cie poje...Szanujmy sie...I do tego czesci??Buahaha....Stary nie jestesmy zainteresowani cennikiem ASO + WIDZIMISIe.Jak ktos jest skory placic takie ceny to zapraszam za 1/2:):):) do S-ca i pozwolcie mi byc orzydliwe bogatym!!!!!!!!!!!!
Ficek

Niewiem czy moge to napisac. Ale daro chcial za robote 260 zl ze szlifem + moja uszczelka no i to chyba normalne ze przy wymianie jak cos tam sie okaze ze inna uszczelka bedzie tez do wymiany czy jakas srobka czy inny bajer to trzeba zaplacic za czesci dodatkowe
ODPOWIEDZ