to moze mam krzywy garaz i tam gdzie mierzylem auto stalo troche niezej
ale przez progi ostatnio przejezdzalem to czyms od spodu wadzilem
a mechanik jak zjezdzal z kanalu to mi przeszlifowal progi
było E36 316i sedan... było E36 320i coupe ... było kolejne E36 320i coupe ... było E46 316i ... JEST E39 528i
a ja obecnie na sprezynach WEITEC przod mam 13,5cm a tyl 14cm i szczeze to na tych progach z kostki czasami potrafi przycierac nawet jak zjade na srodek progu i przetocze sie powoli no i nie mam klina ale juz nie dlugo bedzie taki jak u Ficka
Ps. Ficek jak myslisz ile bedzie nizej jak bym zakladal na 17" opone 40 ?? bo ty masz 45 nie?? a ja jak bede juz zakladal to bym dal 40 tylko ciekawe jak z tym przodem bo jest on zaje........fajnie zglebiony tzn konkretnie i jeszcze jak by sobie soadl to uuu uuu
no zobacz u krzysia w temacie ale krzys i tak ma tyl nizej odemnie u niego bedzie chyba z tylu -60 na to wyglada albo masz to Krzys juz troche siadniete
A zdaje mi sie ze na profilu 40 niebedzie duzo nizej Odleglosc z tylu od srodka kola do nadkola bedzie ta sama. bedziesz mial wieksza szpare miedzy opona a a blotnikiem to napewno zobacz u mojego brata jak to wyglada (DANIEL)
[ Dodano: Sob Kwi 12, 2008 11:39 am ]
Zrobiłem dzisiaj z ciekawosci pomiar z tyłu od progu do ziemi (punkt C) od załozenia spręzyn mineło około miesiąca i teraz odległosc wynosi 18.5 cm A na początku było 19.8
Tak jak pisałem ci Ficek wczesniej wsztko musi sie ułozyc dopasowac dograc i wiadomo ze jeszcze siadzie ... a tymbardziej ze ty miałes nowe amorki, springi itd... No ale mysle ze wiecej to juz ci nie poleci w dół teraz juz tak zostanie