[Exx] Rozpórka na przednie kielichy

Modernizacje mechaniczne jak i stylistyczne. (Nie AGRO!!!)
wernus

[Exx] Rozpórka na przednie kielichy

Post autor: wernus »

siema, mam pytanie czy czuc jakas ruznice w prowadzeniu po zalozeniu rozporki??
Co daje ta rozporka??
Ostatnio zmieniony 2008-06-17, 14:32 przez wernus, łącznie zmieniany 1 raz.
Ficek

Post autor: Ficek »

Z tego co wiem to rozpurka przy niskim zawieszeniu usztywnia samochod ale czy czuc to przy jezdzie ? powinien chyba sie lepiej trzymac drogi :roll:
Awatar użytkownika
kisol
Zaawansowany forumowicz

Post autor: kisol »

rozporka zapobiega sie schodzeniu mocowan gdzie Ci sie opiera sprezyna bo przy twardszym zawieszeniu lubia sie schodzic do srodka auta a co za tym idzie to usztywnia karoserie -same plusy
adamwsb

Post autor: adamwsb »

z rozporka auto sie tak mocno nie przechyla na zakretach jak chodzi o odczucia :P
Awatar użytkownika
kisol
Zaawansowany forumowicz

Adas chyba pomyliles rozporke ze stabilizatorem nie wiem czy zobaczysz jaka kolwiek roznice w seryjnym aucie
wernus

to warto to zakladac, koszt takiej rozporki to 150zl wiec nie duzo.
warto?
zawias

Post autor: zawias »

warto warto , ogladalem kiedys e30 2.0 coupe zglebiona , mechanik od razu zobaczyl ze kola wchodza od gory w srodek auta , potem lekkie przeswietlenie i okazalo sie ze blok silnika pekniety w 3 miejsach od braku rozporki.
Ficek

zawias pisze:warto warto , ogladalem kiedys e30 2.0 coupe zglebiona , mechanik od razu zobaczyl ze kola wchodza od gory w srodek auta , potem lekkie przeswietlenie i okazalo sie ze blok silnika pekniety w 3 miejsach od braku rozporki.
prawda szsyćm o podobnej sztuacji
Awatar użytkownika
kisol
Zaawansowany forumowicz

blok silnika od braku rozporki jakos nie chce mi sie wiezyc przeciez jest tolerancja na poduszkach ale kielichy sie schodza i to jest problem bo katy sie zmieniaja i laczenia blach puszczaja
wernus

ok dzieki za info.
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Krzys »

zalozenie rozporki mozna odczuc mocno na karoserii. Jest sztywniej wtedy.
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE :lol:
BaracuSS

Post autor: BaracuSS »

Kisolowi chodzilo pewnie o to ze ty nic nie poczujesz, tylko karoseria, bo tak to dziala :D
Awatar użytkownika
korona
Zaawansowany forumowicz

Post autor: korona »

zawias pisze:warto warto , ogladalem kiedys e30 2.0 coupe zglebiona , mechanik od razu zobaczyl ze kola wchodza od gory w srodek auta , potem lekkie przeswietlenie i okazalo sie ze blok silnika pekniety w 3 miejsach od braku rozporki.
!!!! Jak mozna takie BZDURY wypisywac :evil: :shock: Ja pitole, litosci, albo to jakis zart albo totalny brak znajomosci budowy auta, mechaniki i... az slow brakuje jak sie takie rzeczy czyta :shock:
Ficek pisze:
:shock: wow :bredzisz:
Ficek

mechanikow jest milion i kazdy gada co innego jak mi stukala glupia tuleja to Praktycznie ZADEN mechanik u ktorego bylem niepowiedzial mi co to jest !!!!!!!!!!!!! Bo niewiedzial az przypadkowo na stacjii kontroli pojazdow dowiedzialem sie co to sie dzieje.......... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
zawias

Post autor: zawias »

korona pisze:
!!!! Jak mozna takie BZDURY wypisywac :evil: :shock: Ja pitole, litosci, albo to jakis zart albo totalny brak znajomosci budowy auta, mechaniki i... az slow brakuje jak sie takie rzeczy czyta :shock:
Ficek pisze:
:shock: wow :bredzisz:

ty juz lepiej nic niepisz , juz dales popis :lol:
ODPOWIEDZ