[E46] usuniecie cyfer z tylnej klapy

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
pisarek

[E46] usuniecie cyfer z tylnej klapy

Post autor: pisarek »

powiedzcie mi jak najlepiej usunac numerek 330d zeby lakieru nie zdjac razem z tym bo narazie usunalem literke d i kapke mi poszlo z lakierem mam nadzieje że dziurke załatam jakims sprayem bądź znacie jakieś dobre knify poza lakiernikiem??
Ostatnio zmieniony 2008-06-17, 14:28 przez pisarek, łącznie zmieniany 1 raz.
daro 16v

Post autor: daro 16v »

ja mam maly knif poza lakiernikiem :) jak cos powiem CI jak robie zeby nie jechac do lakiernika:) jak klapa ma oryginalny lakier to nie ma wogole ryzyka.sciac znaczki klej zmyc i po sprawie.jak byla robiona to moze byc na czyms znaczek przyklejony i wtedy mozesz sciagnac z lakierem.
pisarek

wydaje mi sie ze tyl orginal wiem ze cos z blotnikiem bylo ale klapa wydawala sie ok chociaz testu nie robilem....myslalem to odciac ale za cholere nic pod to nie chce podejsc i tak czy siak z literki d odeszlo:(
Swobi

Post autor: Swobi »

pisarek pisze:wydaje mi sie ze tyl orginal wiem ze cos z blotnikiem bylo ale klapa wydawala sie ok chociaz testu nie robilem....myslalem to odciac ale za cholere nic pod to nie chce podejsc i tak czy siak z literki d odeszlo:(
KryQ żyletką lub nożykiem do tapet powinno dać rade.
pisarek

myslalem żeby to podgrzać ale cholera wie czy z lakier sam wtedy nie spłynie:)
Aurel
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Aurel »

cieniutka żyłka i podcinaj......a potem nitrem lekko przetrzyj, pastą tempo i gitara ;))
Awatar użytkownika
kisol
Zaawansowany forumowicz

Post autor: kisol »

ja nie umialem sciagnac naklejki narodowosci za chiny nie chciala zejsc to podgrzalem ja opalarka ale tak z wyczuciem i zeszla bez problemu ale ze znaczkiem bedzie ciezej .moze ja delikatnie odginaj i podcinaj nozykiem
Daniel
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Daniel »

Dokładnie nozykiem lub czyms ostrym. Ja u mnie prawie oderwałem " i " a jutro albo w niedziele oderwe reszte i nie bedzie znaczka :D a naklejke to podgrzałem i zeszła :)
W rękach maszyny jesteśmy tylko zabawką !
Aurel
Zaawansowany forumowicz

nie kombinuj nożem bo sie jeszcze skaleczysz ;)) bier żyłke i normalnie podetnij ten znaczek, ja tak zrobiłem i ładnie zeszło :)
pisarek

dzis sie za to biore nie ma to tamto:)tez myslalem lekko podgrzac, najwyzej jak lakier odejdzie przykleje na nowo:)sprobuje z ta zylka
Aurel
Zaawansowany forumowicz

jak zetniesz ten znaczek żyłką to póżniej Ci zostanie klej z tego znaczka, delikatnie go rozpuszczalnikiem wyczyść (tak zeby lakieru nie naruszyć) i póżniej pasta tempo i wypolerować :) jak tak swój znaczek zrzuciłem i nie ma sladu po nim :)
daro 16v

Post autor: daro 16v »

Killme pisze:jak zetniesz ten znaczek żyłką to póżniej Ci zostanie klej z tego znaczka, delikatnie go rozpuszczalnikiem wyczyść (tak zeby lakieru nie naruszyć) i póżniej pasta tempo i wypolerować :) jak tak swój znaczek zrzuciłem i nie ma sladu po nim :)
wszystko ale nie tempo :neutral: najwiekszy syf!! to juz lepije pasta do zebow to lakieru nie pokaleczysz a tak serio to farecla G3 badz brill ale nie tempo ktora szlifuje jak piasek...a co do sciagniecia jak jest oryginalny lak jak juz pisalem to nie mam obaw o uszkodzenie lakieru jesli nie zadrzesz czym ostrym tylko zerwiesz
pisarek

zrobilem to za pomoca zylki...zeszlo elegancko a klej po deszczu sam sie supcio odrywal...a co do tych past kto ma info bo chcialem gdzie niegdzie rysy pokryc a mam tez odprysk dobry ok 1cm i nie wiem czy jest cos co by mi to chcociaz w lekkim stopniu zakrylo??
Aurel
Zaawansowany forumowicz

daro 16v pisze:
Killme pisze:jak zetniesz ten znaczek żyłką to póżniej Ci zostanie klej z tego znaczka, delikatnie go rozpuszczalnikiem wyczyść (tak zeby lakieru nie naruszyć) i póżniej pasta tempo i wypolerować :) jak tak swój znaczek zrzuciłem i nie ma sladu po nim :)
wszystko ale nie tempo :neutral: najwiekszy syf!! to juz lepije pasta do zebow to lakieru nie pokaleczysz a tak serio to farecla G3 badz brill ale nie tempo ktora szlifuje jak piasek...a co do sciagniecia jak jest oryginalny lak jak juz pisalem to nie mam obaw o uszkodzenie lakieru jesli nie zadrzesz czym ostrym tylko zerwiesz
daro czy jak wiem, jak poleruje tempem mój 22 letni lakier na e30 i Ci powiem ze jak na te lata to sie jeszcze super prezentuje i jakoś nie jest "wyszlifowany" , może dlatego ze to oryginalny mocny lakier!
pisarek

kolejne pytanie mam nie w ten temat ale zapytam...wyciagam kluczyk wszystko wyłaczone i slysze jakies minimalne szmery jakby z srodkowej kratki tej gdzie powietrze cieplo-zimno...i dzis mialem rozladowany akumulator??nie wiem czy to moglo miec wplyw i o co chodzi?
ODPOWIEDZ