[Exx] jakie bmw

Czyli wszystko o akcyzie, podatkach, ubezpieczeniach, prawie drogowym, porównania modeli, czy warto kupić BMW Exx, gadżety, ciekawostki, historia,nowości itp.
Awatar użytkownika
Przygoda
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Przygoda »

ja ze swoim mechanikiem rozmawialem i zdecydowanie bardziej polecil mi silnik 3.0d niz 2.0d juz niepamietam jakie argumenty podawal ale kilka ich bylo
Obrazek

było E36 316i sedan... było E36 320i coupe ... było kolejne E36 320i coupe ... było E46 316i ... JEST E39 528i :)
scrozer

Post autor: scrozer »

arcabuz pisze:Co się takiego psuje w tym silniku kolego,? bo ja pytałem ludzi którzy rozbierają silniki BMW od 25 lat i twierdzili że jest to bardzo dobry silnik, który nie cierpi na poważne awarie, dużo lepszy niż TDS.
ja nie mówie o starym tds który był jaki był a akurat ja myślałem o nowym 2,5d a napisałem tds :/ i nie mówiłem ze 3d jest kiepskim silnikiem jest b.dobrym tyle ,że mało trwałym i nie wymyślam to ja tylko ktoś kto składa blisko 35 lat silniki bmw "nie w szopie tylko w fabryce" i on mi odradził 3d ale jak to kazdy mechanik kazdy technolog ma swoje zdanie jak i uzytkownicy a co sie psuje najpowazniejsza i praktycznie jedyna jest głowica.
A 35 tys reklamacji w 2006 to jednak sporo.
Ale życze, żeby nikt nie musiał i nie miał tego problemu wkońcu i nasze ideały nie są az tak idealne :564:

[ Dodano: Sob Kwi 19, 2008 3:30 pm ]
pisarek pisze:ja tez pierwsze slyszeę o awaryjności 3.0...kupe sie na sluchalem. naczytalem. mechanicy rozniez niezawodnosc tego silnika potwierdzaja, ale kazdy pewnie wie swoje i obys nie mial racji....a po 140 tys trzeba liczyc sie że każde autko będzie coś miało nie teges
to nie benzyna to ma robic kilometry w spokoju a nie koszyk niespodzianek 300tys to nie powinienes wiedziec co to problem z silnikiem oczywiście zalezy jak kto to uzytkował ale to juz inna inszość.
U nas jeżdzi taki diesel z 3d z 99r i ma prawie 700tys. i nie ma z nim zadnych kłopotów poza normalnym zurzyciem materiału tyle zo on jezdził od nowości także ja po radzie i odradzeniu 3d tez sie dziwiłęm ale jak ktoś kto zna od podszewki wie wiecej niż pojedyńcczy uzytkownik który akurat trafił na extra egzemlarz wiec można tak debatować bez końca : :lol: .
Ja i tak pozostane przy benzynie :D
Swobi

Post autor: Swobi »

Ja nie zmienie mojego stosunku do BMW i polecam wersje 7er e38.Jeśli chodzi o diesla to 740d V8 poprostu ciasteczko musi być "ale" jest troszkę paliowżerne :mrgreen:
Tomek
Maniak forumowy

Post autor: Tomek »

Swobi pisze:Ja nie zmienie mojego stosunku do BMW i polecam wersje 7er e38.Jeśli chodzi o diesla to 740d V8 poprostu ciasteczko musi być "ale" jest troszkę paliowżerne :mrgreen:

POLAć MU BO DOBRZE GADA :!: :!: :!: :!: :!: :564: :564: :564: :564: :564: :564: :564: :564: :564: :564: :564: :564: :564: :564: :564: :564: :564: :564: :564: :564: :564: :564: :564: :564: :564: :564: :564: :564: :564: :564: :564: :564: :564: :564: :564: :564: :564: :564: :564: :564: :564: :564: :564: :564: :564: :564: :564: :564: :564: :564: :564: :564:
mlodociany

Post autor: mlodociany »

Nie wiem czemu ale jak miałbym wybierać to bym wybrał 5 albo 7. Więcej miejsca w środku, a to ma wiele plusów.
Awatar użytkownika
tomash
Zaawansowany forumowicz
Kontakt:

Post autor: tomash »

Jakby ktoś chciał to kolega sprzedaje piękne 740d po FL. Mogę nawet linka wrzucić i co nie co powiedzieć o aucie :cool:
arcabuz

Post autor: arcabuz »

scrozer pisze:
arcabuz pisze:Co się takiego psuje w tym silniku kolego,? bo ja pytałem ludzi którzy rozbierają silniki BMW od 25 lat i twierdzili że jest to bardzo dobry silnik, który nie cierpi na poważne awarie, dużo lepszy niż TDS.
ja nie mówie o starym tds który był jaki był a akurat ja myślałem o nowym 2,5d a napisałem tds :/ i nie mówiłem ze 3d jest kiepskim silnikiem jest b.dobrym tyle ,że mało trwałym i nie wymyślam to ja tylko ktoś kto składa blisko 35 lat silniki bmw "nie w szopie tylko w fabryce" i on mi odradził 3d ale jak to kazdy mechanik kazdy technolog ma swoje zdanie jak i uzytkownicy a co sie psuje najpowazniejsza i praktycznie jedyna jest głowica.
A 35 tys reklamacji w 2006 to jednak sporo.
Ale życze, żeby nikt nie musiał i nie miał tego problemu wkońcu i nasze ideały nie są az tak idealne :564:

[ Dodano: Sob Kwi 19, 2008 3:30 pm ]
pisarek pisze:ja tez pierwsze slyszeę o awaryjności 3.0...kupe sie na sluchalem. naczytalem. mechanicy rozniez niezawodnosc tego silnika potwierdzaja, ale kazdy pewnie wie swoje i obys nie mial racji....a po 140 tys trzeba liczyc sie że każde autko będzie coś miało nie teges
to nie benzyna to ma robic kilometry w spokoju a nie koszyk niespodzianek 300tys to nie powinienes wiedziec co to problem z silnikiem oczywiście zalezy jak kto to uzytkował ale to juz inna inszość.
U nas jeżdzi taki diesel z 3d z 99r i ma prawie 700tys. i nie ma z nim zadnych kłopotów poza normalnym zurzyciem materiału tyle zo on jezdził od nowości także ja po radzie i odradzeniu 3d tez sie dziwiłęm ale jak ktoś kto zna od podszewki wie wiecej niż pojedyńcczy uzytkownik który akurat trafił na extra egzemlarz wiec można tak debatować bez końca : :lol: .
Ja i tak pozostane przy benzynie :D
Z tą głowicą to juz przesada. Pewnie że jak ktoś ma świra i ciśnie z rana ile fabryka dała, albo nie pilnuje układu chłodzenia to w każdym dieslu takie problemy moga wyskoczyć ale bez przesady. A w benzyniakach głowice nie pękają??? Nie dajmy się zwariować diesel potrzebuje specjalnego traktowania a nie katowania.
Swobi

Post autor: Swobi »

7, siedem, seven!!!! :mrgreen: :mrgreen:
arcabuz

Post autor: arcabuz »

Masz racje swobi siódema jest najlepsza :wink:
francik

Post autor: francik »

Ja juz sie rozgladam za 530d no chyba ze znajde jakąś ciekawą trojke 330d heheh a co do silnika 3.0d to uwazam ze jest najlepszy spalanie ma poruwnywalne do 2.5tds ale za to ma wiecej mocy :razz:
pisarek

Post autor: pisarek »

trafna uwaga:) kazdy ma co lubi decyzja i tak bedzie Twoja
cybek1984

Post autor: cybek1984 »

dokładnie nie ma sie co przekrzykiwac kazda wersja ma swoje plusy i minusy ale wszystkie maja jedna wspolna ceche sa piekne :)
ODPOWIEDZ