[E36] Pytanko głosniki na tył e36 sedan 316

Problemy, porady oraz projekty sprzętu car-audio, PC-car.
Porady związane z alarmami, nawigacją i T V w samochodzie.
idzi
Zaawansowany forumowicz

[E36] Pytanko głosniki na tył e36 sedan 316

Post autor: idzi »

Mam pytanie wiecie moze jak wymienic z tyłu głosniki w sedanie?? Jakie mam tam załozyc dystanse ?? Be te oryginalne to raczej nie da sie ich rozebrac i włozyc tam głosnika innego:/
Ostatnio zmieniony 2008-06-17, 13:10 przez idzi, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Przygoda
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Przygoda »

lepiej zrob sobie z przodu glosniki tyl zostaw zawiastak zrobil kupil dystanse i kupa, lebiej sub wzmacniacz i przod zrob
Obrazek

było E36 316i sedan... było E36 320i coupe ... było kolejne E36 320i coupe ... było E46 316i ... JEST E39 528i :)
idzi
Zaawansowany forumowicz

czyli tył zostawic w spokoju?? Oryginał niech gra?? a do przodu jaka propozycja?? Panele przerobic?? Czy tyllko w nogi ?? chodzi o to zeby grało dosyc mocnym basem :P
Ficek

Post autor: Ficek »

zeby grało dosc mocnym basem to zrób zabudowe bagaznika albo wstaw tam jakąs tube albo cos w tym stylu bo z drzwi alni z tylnej półki nigdy niebedziesz miał mocnego basu a szkoda niszczyc boczków od drzwi zeby wstawiac tam jakies daremne głosniki które ci i tak basu niedadzą takiego jaki chcesz :wink:
idzi
Zaawansowany forumowicz

w bagazniku mam tube ale troche słaba mi sie wydaje no bo za mała cene:/ a wzamka mam z magnata ultra 2000... i własnie musiałbym wymienic te głosniki w nogach bo wymiękaja trocheee....
Awatar użytkownika
Przygoda
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Przygoda »

idzi89 najlepiej gadaj na ten temat z Krzysiem on napewno Ci dobrze doradzi i powie co i jak
Obrazek

było E36 316i sedan... było E36 320i coupe ... było kolejne E36 320i coupe ... było E46 316i ... JEST E39 528i :)
aaddriaannn

Post autor: aaddriaannn »

głosnikow z tyłu sie nie montuje bo ... nie bede pisał chyba wiadomo dlaczego jak masz jakis kuferek z tyłu to najlepiej wyciagnij tylnie głosniki z połki.
Co do przedniej chceny i to co chesz osiagnac czyli mocny bas to napewno musza byc panele z mdfu no i oczywiscie konkretni zestawik no i odpowiedni zestaw
adamwsb

Post autor: adamwsb »

ja mam troche sprzetu do bagaznika na sprzedaz jak cos :P
idzi
Zaawansowany forumowicz

a co tam masz mniej wiecej do sprzedania ?? mam jeszcze suba PX tylko bez obudowy i nie wiem co bym mogł z nim zrobic ....
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Krzys »

wywal z tylu glosniki, zrob panele z przodu, wsadz suba do bagaznika i bedziesz mial wypas ;)
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE :lol:
idzi
Zaawansowany forumowicz

głosniki juz wywaliłem te tylnie ;) mam tube i wzmaka aa te panele to bym musiał dac komus zeby mi to zrobił bo sam hmmm raczej bym je tylko popsuł :p a tube mam taka http://allegro.pl/item378110085_dwie_tu ... _cena.html nawet daje rady. Ale bez tych tylnych głosnikow o wiele lepiej :D:D:D:D:D:D
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

to wiadomo ze lepiejj bez nich ;) Najpierw trzeba kupic glosniki 16cm, pozniej zrobic panele pod glosniki a pozniej wycinac dziure w tapicerce w drzwiach. No i podlaczyc :D
idzi
Zaawansowany forumowicz

AAA nie znasz kogos kto by mogł to zrobic?? aaaa i jakie głosniki najlepiej:P:P i czy radio bez wzmaka samo by to pociągło:P 4x50 ten przód ??
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

pod samo radio to az bombowego efektu nie bedzie, ale mozesz kupic mocniejsze i dokupic kiedys wzmacniacz. Ja to robilem sam i bylo ok 20godz samej roboty. Zalezy ile chcesz wydac na glosniki i czego oczekujesz.
idzi
Zaawansowany forumowicz

w sumie ten post juz mozna zamknac bo wywaliłem te głosniki z tyłu i nie ma nic tylko mała zabudowa ;)
ODPOWIEDZ