[e36] xenon

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
DAREX

Post autor: DAREX »

niski7 pisze:a co do tego ze swieci gorzej DAREX, to nie znaczy ze nie moze swiecic lepiej
Lepiej=brzydsza barwa.
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Krzys »

DAREX pisze:
niski7 pisze:a co do tego ze swieci gorzej DAREX, to nie znaczy ze nie moze swiecic lepiej
Lepiej=brzydsza barwa.
wolisz lepiej wygladac czy bezpieczniej sie czuc w czasie deszczu?
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE :lol:
DAREX

Post autor: DAREX »

Krzys pisze:
DAREX pisze:
Lepiej=brzydsza barwa.
Jakoś przy 8000k w deszczu fajnie mi sie jechało to może Krzyś załóż od razu 4300K żebyś sie czuł jeszcze bezpieczniej w deszczu :)
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

mialem 8000K i teraz mam 6000K i na tych jezdzi sie lepiej
DAREX pisze:Krzys napisał/a:
DAREX napisał/a:
niski7 napisał/a:
a co do tego ze swieci gorzej DAREX, to nie znaczy ze nie moze swiecic lepiej

Lepiej=brzydsza barwa.

Jakoś przy 8000k w deszczu fajnie mi sie jechało to może Krzyś załóż od razu 4300K żebyś sie czuł jeszcze bezpieczniej w deszczu :)
DAREX pisze:nie chce znać innych może zmienię sobie na jeszcze więcej
bardziej mi chodzilo o to zdanie.
6000K jest dla mnie takim srednim wyborem i kompromisem pomiedzy wygladem i dobra widocznoscia w deszczu.
Awatar użytkownika
kisol
Zaawansowany forumowicz

Post autor: kisol »

powyzej 5000 to folklor a najlepiej swieca 4300 daja najmocniejsze swiatlo i najlepszej barw dla oka (jak swiatlo dzienne) ja mam juz przeszlo rok i jestem zadowolony z nich
Awatar użytkownika
MaRio-sKaTe
Zaawansowany forumowicz

Post autor: MaRio-sKaTe »

Moim zdaniem idealnie jest z 6000K. Ładna barwa i widoczność dobra. Powyżej 6000K robi się dyskoteka przed samochodem. 4300K też bym nie założył, podobna barwa do żarówek, więc po co przepłacać?
bociek

Post autor: bociek »

Krzys mowisz o bespieczenstwie :D a jak by na to nei patrzec xenony z allegro bez lampy samopoziomujacej oslepaija innych uzytkownikow i to bardzzzzo
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

bociek pisze:lampy samopoziomujacej oslepaija innych uzytkownikow i to bardzzzzo
a nie masz regulacji swiecenia lamp wyzej lub nizej?
niski7

Post autor: niski7 »

ja mam samopoziom :) a fabrycznie xenona nie mialem :P
bociek

Post autor: bociek »

mam ale nie o to chodzi :D na wyboistych naszych polskich drogach to i tak ludzim po oczach sie swieci
niski7

no ja prawie nie, powiem ci ze samopoziom faktycznie calkiem niezle dziala
Awatar użytkownika
Przygoda
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Przygoda »

a ja powiem tak zawias mial 8000K i jak jechal za mna czy czasami mijalem sie z nim na drodze to nigdy nieodczulem tego zeby mnie oslepial :)
Obrazek

było E36 316i sedan... było E36 320i coupe ... było kolejne E36 320i coupe ... było E46 316i ... JEST E39 528i :)
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

jak wpadniesz w dziure tzn koleine czy wyboj to samopoziom ci gwaltownie i tak sie nie obnizy.
niski7

Jak bedziemy na zlocie to ci pokaze, przy samopoziomie tempo w jakim reflektory sa regulowane jest duuuuuzo wieksze. U mnie dodatkowo mozna obnizac recznie swiatla, pokretlem na desce. I w momencie jak dasz przykladowo z max gory na max dol czas opuszczania trwa ~0,5 sek. Taka jest roznica.

Choc przyznam ze na polskiej przecietnej drodze ciezko mu czasami wyrobic i zastanawiam sie ile te silniczki jeszcze pociagna
ODPOWIEDZ