[E46] Klakson E46

Czyli wszystko co dotyczy elektryki w naszych BMW!
Artur330d

Post autor: Artur330d »

Ja mocowanie na nowo zderzaka próbowałem na samochodzie taty, poszedłem do znajomego mechanika i on w jakimś programie wydrukował mi schemat mocowania zderzaka i nie było to na pewno na żadnym kleju on nie jest przecież z papieru :D.
Cocker

Post autor: Cocker »

Artur330d pisze:Ja mocowanie na nowo zderzaka próbowałem na samochodzie taty, poszedłem do znajomego mechanika i on w jakimś programie wydrukował mi schemat mocowania zderzaka i nie było to na pewno na żadnym kleju on nie jest przecież z papieru
No z papieru nie, mocowania strzelily mi dwa środkowe, nic tylko bedzie trzeba do mechanika, blacharza skoczyć bo musze to zrobic na nosniku jakimś aby zajrzed pod spodem a nie mam sprzetu. Pozdrawiam
Artur330d

jakbyś potrzebował schemat to mogę się popytać i ci wysłać tylko potrzebuje dokładnie model i rok produkcji.
aaddriaannn

Post autor: aaddriaannn »

jak staniesz przed autem to po lewej stroonie w zderzaku na wysokosci jak jest belka jest klakson włoz tam reke i poruszaj kablami moze cos nie stykac ale najpierw sprawdz 2 bezpieczniki 5 oraz 55
matiz111

Post autor: matiz111 »

Witam! kolega Artur 330d pytał gdzie są klaksony przy e46. Więc są one umieszczone po lewej stronie w belce zderzaka ;) a co do pytania Cokera o mocowanie zderzaka tylnego to trzyma się on na tylnej belce i jest do niej przymocowany plastikowymi wpinkami. demontuje się go razem z belka poprzez wykręcenie dwóch głównych śrub które umieszczone są pod zderzakiem (oczywiście jeszcze kilka śrubek przy nadkolu;) ) POZDRO
Cocker

matiz111 pisze:Cokera o mocowanie zderzaka tylnego to trzyma się on na tylnej belce i jest do niej przymocowany plastikowymi wpinkami. demontuje się go razem z belka poprzez wykręcenie dwóch głównych śrub które umieszczone są pod zderzakiem (oczywiście jeszcze kilka śrubek przy nadkolu;) ) POZDRO
Dzięx przyda sie :o) Choc samym tego nie zrobi ebo nie mam kanału :/ a były potrzebny buuu Musze pomyslec. Pozdro
Awatar użytkownika
Marcin
Site Admin

Post autor: Marcin »

Obydwa klaksony są w zderzaku(z lewej i prawej strony), pod belką, mniej więcej w tym samym pionie co halogeny, jeśli ręką tam nie dojdziesz, to trochę go poluzuj - jak się położysz przed przednią tablicą to zobaczysz co trzeba odkręcić...
Obrazek

A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Artur330d

Cocker pisze:To przyjedz do Radlina przy plusie, ja tam zawsze robię i jestem z ich uslyg zadowolony. Pozdro
Byłem dzisiaj na przeglądzie tam gdzie polecałeś i rzeczywiście klaksona nie zadziałał ale gościu nie robił problemów i nawet choinkę zapachową dostałem :P.
PS: Piwko przy okazji dla ciebie.
Cocker

Artur330d pisze:Byłem dzisiaj na przeglądzie tam gdzie polecałeś i rzeczywiście klaksona nie zadziałał ale gościu nie robił problemów i nawet choinkę zapachową dostałem .
PS: Piwko przy okazji dla ciebie.
No widzisz tak jak mówiłem spoko ludzie ten właściciel tez a BMW znam go i jest luzakiem wiec wie ze nie kazdy wozik taki ma klakson, wiec nie robi problemów z tego i tyle. Piwko ok ale jak ze mna wypijesz :o)
Carmen

Post autor: Carmen »

Cocker
Ty prowadzisz więc ja pije :P :mrgreen:
Artur330d

Cocker pisze:Piwko ok ale jak ze mna wypijesz :o)
Przecież samemu to nawet nie smakuje :D. Spotkamy się jak pozałatwiam z samochodem na razie akcyza ok,wymiany podstawowych filtrów i płynów, a dzisiaj jadę do spawacza plastiku zrobić porządek z tym moim wieśniackim tylnym zderzakiem i jeszcze tylko lakiernik i rejestracja mi pozostanie :D.
Cocker

Artur330d pisze:Przecież samemu to nawet nie smakuje . Spotkamy się jak pozałatwiam z samochodem na razie akcyza ok
No wiadomo że samemu nie smakuje :P:P
OK jak wszystko zrobisz to sie spotkamy, 3maj sie :o)
ODPOWIEDZ