[E36] połowa podświetlenia nie działa

Czyli wszystko co dotyczy elektryki w naszych BMW!
Awatar użytkownika
wyczu
Małopiszący

[E36] połowa podświetlenia nie działa

Post autor: wyczu »

Witam, mam problem. I juz od dłuzszego czasu mnie to nurtuję gdyż w nocy nie widzę gdzie zapalić swiatła, gdzie ustawić intensywnosc ogrzewania itd:P

Po prostu nie wiem dlaczego ale w jednym momencie wysiadło mi oswietlenie włącznika świateł, regulacji nawiewu, zmiany biegów (mam automata) itd. Jest to trochę denerwujące. Czy mogło pójść jakies spięcie od np zapalczniki samochodowej podczas jej włączenia i mogło spalić żarówki? Lub czy jest jakies inne rozwiązanie całej sprawy? :P Będę wdzięczny za odpowiedzi :_)

pozdrawiam :bmw: :bmw: :bmw:
Pablo

Post autor: Pablo »

reszta swieci ci normalnie?? ja w mojej e34 mam podobny problem tylko że mi nawet zegary nie swieca weuic w nocy nie wiem z jak predkoscia jade a reszta dechy raz swieci raz nie i do konca sam neiwiem co to jest niektorzy twierdza ze jest to jakas mala kosteczka ktora jest w liczniku i jest odpowiedzialana za cale oswietlenie ale nie wiem dokladnie sam bym chetnie sie pozbyl tego problemu
Awatar użytkownika
franz3xxi
Maniak forumowy

Post autor: franz3xxi »

sprawdz bezpieczniki :)
Obrazek
bociek

Post autor: bociek »

sprawdz te bespieczniki albo zaroki zobacz czy ci sie nie popalily
Awatar użytkownika
wyczu
Małopiszący

no reszta mi własnie swieci normalnie, tyle ze oświetlenie zegarów mi działa. Zrobię w nocy fotkę co swieci a co nie, a bezpieczniki to nie są napewno bo sprawdzalem i nie są popalone... :zdziwko:
Nie jedziesz - nie żyjesz...
Pablo

Post autor: Pablo »

mi wlasnie głownie zegary nei działają a reszta to działa jak chce a zaczelo sie od lewej strony zegarow wlasnie bezpieczniki zadne to nie sa bo sprawdzalem wszystko zarowki raczej tez nei bo raz swieci raz nie sorki ze sie podpinam pod temat ale praktycznie ten sam problem
Awatar użytkownika
wyczu
Małopiszący

a u mnie to na raz przestało świecic i juz nie swieci :/ lipa, cos z elektryką na bank tylko co
Nie jedziesz - nie żyjesz...
aaddriaannn

Post autor: aaddriaannn »

sprawdz przełacznik swiateł czy wszystko z nim wporzadku przewaznie to z nim sa problemy i raz swieci deska a raz nie jesli masz na zamiane to zamien

rozumiem ze posprawdzałes bezpieczniki wiec wszystko wporzadku jest
rapanu

Post autor: rapanu »

co do żarówek to mozesz tez posprawdzac ja na twoim miejscu kupil bym pare i je wymienil to niejest straszny koszt co do włącznika swiatel to sprawdz ewentualnie ale on podaje napiecie z jednego obwodu na cale podswietlenie wiec musialo by ci nic nieswiecic moze jeszcze niebyc gdzies styku ale to jest troche zabawy zeby to znalesc bo musial bys nieco porozbierac i poruszac kabelkami,ostatnia opcja to zanik masy moze byc wspolna dlatych zaroweczek ktore nieswieca i gdzies ci niestyka(zanika)jesli masz jakis mierniczek w domu to dobrze by bylo posprawdzac napiecia wzgledem masy autka gdzie ci dochodzi a gdzie nie.
larencase
Małopiszący

Post autor: larencase »

Zapalniczka ma oddzielny bezpiecznik, ja tam kiedyś wtykałem paluchy z kluczami i się bezpiecznik sfajczył. A to że nie widzisz że bunia świeci to nie wina instalacji, ale ostatniej udanej imprezy %%% Pozdrawiam Wyczu :)
Bayerische Motoren Werke
ODPOWIEDZ