[E36] połowa podświetlenia nie działa
[E36] połowa podświetlenia nie działa
Witam, mam problem. I juz od dłuzszego czasu mnie to nurtuję gdyż w nocy nie widzę gdzie zapalić swiatła, gdzie ustawić intensywnosc ogrzewania itd:P
Po prostu nie wiem dlaczego ale w jednym momencie wysiadło mi oswietlenie włącznika świateł, regulacji nawiewu, zmiany biegów (mam automata) itd. Jest to trochę denerwujące. Czy mogło pójść jakies spięcie od np zapalczniki samochodowej podczas jej włączenia i mogło spalić żarówki? Lub czy jest jakies inne rozwiązanie całej sprawy? Będę wdzięczny za odpowiedzi :_)
pozdrawiam
Po prostu nie wiem dlaczego ale w jednym momencie wysiadło mi oswietlenie włącznika świateł, regulacji nawiewu, zmiany biegów (mam automata) itd. Jest to trochę denerwujące. Czy mogło pójść jakies spięcie od np zapalczniki samochodowej podczas jej włączenia i mogło spalić żarówki? Lub czy jest jakies inne rozwiązanie całej sprawy? Będę wdzięczny za odpowiedzi :_)
pozdrawiam
reszta swieci ci normalnie?? ja w mojej e34 mam podobny problem tylko że mi nawet zegary nie swieca weuic w nocy nie wiem z jak predkoscia jade a reszta dechy raz swieci raz nie i do konca sam neiwiem co to jest niektorzy twierdza ze jest to jakas mala kosteczka ktora jest w liczniku i jest odpowiedzialana za cale oswietlenie ale nie wiem dokladnie sam bym chetnie sie pozbyl tego problemu
co do żarówek to mozesz tez posprawdzac ja na twoim miejscu kupil bym pare i je wymienil to niejest straszny koszt co do włącznika swiatel to sprawdz ewentualnie ale on podaje napiecie z jednego obwodu na cale podswietlenie wiec musialo by ci nic nieswiecic moze jeszcze niebyc gdzies styku ale to jest troche zabawy zeby to znalesc bo musial bys nieco porozbierac i poruszac kabelkami,ostatnia opcja to zanik masy moze byc wspolna dlatych zaroweczek ktore nieswieca i gdzies ci niestyka(zanika)jesli masz jakis mierniczek w domu to dobrze by bylo posprawdzac napiecia wzgledem masy autka gdzie ci dochodzi a gdzie nie.