[E36] Carsoft??
[E36] Carsoft??
Witam. Co to jest dokładnie Carsoft? Jak tego używać i do czego? Słyszałem że to jest do diagnozy. Ale jakie to ma dokładnie możliwości i gdzie to zdobyć? Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 2008-10-18, 16:59 przez Small3r, łącznie zmieniany 1 raz.
- marcinek84
- Małopiszący
dokładniej do boxa(interfejsu), bo samym kabelkiem się nic nie zczyta...Krzys pisze: do kabelka diagnostycznego
Ostatnio zmieniony 2008-10-19, 12:51 przez marcinek84, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Carsoft??
http://www.allegro.pl/item453374727_int ... _2006.htmlSmall3r pisze:Witam. Co to jest dokładnie Carsoft? Jak tego używać i do czego? Słyszałem że to jest do diagnozy. Ale jakie to ma dokładnie możliwości i gdzie to zdobyć? Pozdrawiam
poczytaj to bedziesz wiedział co może carsoft
- marcinek84
- Małopiszący
Carsoft i boxy do tego są ograniczone jeśli chodzi o ich użyteczność. Sam posiadam takiego Boxa OBD, mozna nim zczytac błędy w kompie, skasować, ale nie udalo mi sie np zczytać ABSu czy poduszek i wyresetować ich... ale nie ma sie czego spodziewac po sprzęcie za ok 200zł.
Profesjonalny sprzęt do obsługi samochodu to koszt rzędu kilku-kilkunastu tysięcy.
Profesjonalny sprzęt do obsługi samochodu to koszt rzędu kilku-kilkunastu tysięcy.
marcinek84, doczytałem sie że można niektóre parametry sprawdzić Live.
U Ciebie sie da? Jak tak to jak to wygląda?Jest to funkcja pozwalająca na podgląd danych bezpośrednich np. z silnika. Pozwala ona nam na podgląd między innymi takich danych jak: wartości przepływomierza powietrza, ciśnienia doładowania z turbiny, , spalania, temperatury silnika, temperatury paliwa i wiele innych danych przydatnych w naprawie samochodu. Można tez odczytać aktualny przebieg (np. jak ktoś nie umiejętnie cofnął licznik) pokazuje również ile silnik przepracował już godzin od wyprodukowania go w fabryce !!!.
- mario.ch79
- Zaawansowany forumowicz