[E36] Carsoft??

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
Small3r

[E36] Carsoft??

Post autor: Small3r »

Witam. Co to jest dokładnie Carsoft? Jak tego używać i do czego? Słyszałem że to jest do diagnozy. Ale jakie to ma dokładnie możliwości i gdzie to zdobyć? Pozdrawiam :bmw:
Ostatnio zmieniony 2008-10-18, 16:59 przez Small3r, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Krzys »

carsoft to opragramowania do kabelka diagnostycznego zeby na kompie bylo widac co sie dzieje ;)
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE :lol:
Awatar użytkownika
marcinek84
Małopiszący

Post autor: marcinek84 »

Krzys pisze: do kabelka diagnostycznego
dokładniej do boxa(interfejsu), bo samym kabelkiem się nic nie zczyta...
Ostatnio zmieniony 2008-10-19, 12:51 przez marcinek84, łącznie zmieniany 1 raz.
Small3r

Czyli tam można się bawić ustawieniami czy tylko sprawdzać co jest nie tak?
Awatar użytkownika
franz3xxi
Maniak forumowy

Re: Carsoft??

Post autor: franz3xxi »

Small3r pisze:Witam. Co to jest dokładnie Carsoft? Jak tego używać i do czego? Słyszałem że to jest do diagnozy. Ale jakie to ma dokładnie możliwości i gdzie to zdobyć? Pozdrawiam :bmw:
http://www.allegro.pl/item453374727_int ... _2006.html

poczytaj to bedziesz wiedział co może carsoft :D
Obrazek
Small3r

Dzięki franz3xxi, dużo sie dowiedziałem. Ogólnie fajna sprawa. Zastanowie sie czy sobie czegoś takiego nie sprawić. Wszystko wiesz o aucie. :bmw:
Awatar użytkownika
marcinek84
Małopiszący

Post autor: marcinek84 »

Carsoft i boxy do tego są ograniczone jeśli chodzi o ich użyteczność. Sam posiadam takiego Boxa OBD, mozna nim zczytac błędy w kompie, skasować, ale nie udalo mi sie np zczytać ABSu czy poduszek i wyresetować ich... ale nie ma sie czego spodziewac po sprzęcie za ok 200zł.
Profesjonalny sprzęt do obsługi samochodu to koszt rzędu kilku-kilkunastu tysięcy.
Small3r

marcinek84, doczytałem sie że można niektóre parametry sprawdzić Live.
Jest to funkcja pozwalająca na podgląd danych bezpośrednich np. z silnika. Pozwala ona nam na podgląd między innymi takich danych jak: wartości przepływomierza powietrza, ciśnienia doładowania z turbiny, , spalania, temperatury silnika, temperatury paliwa i wiele innych danych przydatnych w naprawie samochodu. Można tez odczytać aktualny przebieg (np. jak ktoś nie umiejętnie cofnął licznik) pokazuje również ile silnik przepracował już godzin od wyprodukowania go w fabryce !!!.
U Ciebie sie da? Jak tak to jak to wygląda?
aaddriaannn

Post autor: aaddriaannn »

tak działa wszystko tylko musisz zakupic odpowiedni interfejs no i carsoft nie kazda wersja jest stabilna niekiedy idzie skasowac poduszke a niekiedy nie idzie
Awatar użytkownika
mario.ch79
Zaawansowany forumowicz

Post autor: mario.ch79 »

carsoft jest do du.... mozesz kasowac bledy poduszek , inspekcje i olejservice
zadnych zmian czy ustawien nie da rady nim zrobic poprawna nazwa Carsoftu powinna brzmiec tak kasownik hehehhehe ps ja nawet mam problem z kasowaniem inspekcji czy olej serwis jak dla mnie kasa w bloto
ODPOWIEDZ