[E39] Problem z otworzeniem auta.. ;/

Czyli wszystko co dotyczy elektryki w naszych BMW!
peter1991

Post autor: peter1991 »

Tomek325i pisze: idzie i maski...
u mnie bezpieczniki są z tyłu samochodu... wszystkie!! :) nie wiem jak było przed liftem
Admin
Site Admin

Post autor: Admin »

przed liftem tak samo, są nad akumulatorem z prawej
peter1991

dokładnie, wiec powinno to zadziałać... jak nie to zapraszam tutaj www.bmw5er.pl napewno Ci pomogą :)
Tomek
Maniak forumowy

Post autor: Tomek »

A to przepraszam bo nie wiedziałem :)
tomaszk___

Post autor: tomaszk___ »

Bezpieczniki sa w schowku i z tyłu koło aku. od alarmu jest w bagazniku wiec nie bedzie problemu. poprobuje dzis waszych sposobów :)
Ariel

Post autor: Ariel »

i jak? otworzyles??
tomaszk___

wczoraj otworzylem auto, niestety musialem zamowic szybe hehe... ale caly problem byl w bezpieczniku nr. 11 ! od centralnego zamka - byl spalony, wymienilem bezpiecznik i teraz auto sie otwiera bez problemu...

Ale wystąpil drugi problem, nie moge odpalic auta ;/ ... nie wiem co moze byc, wczoraj tak krecilem ze az aku padl, raz odpalil ale chodzil jakos dziwnie , dość głośno. dzis rano prubowałem i nic.. krece krece, tak jak by zaskakiwał i nic...
peter1991

czyli jednak coś z bezpiecznikami.... :)

a opisz dokłądnie co się dzieje przy odpalaniu i czy były z tym wcześniej problemy, albo czy auto czasami traciło moc itp :)
tomaszk___

auto wczesnej odpalało normalnie i wszystko bylo ok, zadnych problemów. jak wybilem szybe wszedlem do auta i chcialem odpalic to nie moglem. tak jak by chcial zapalic obroty rosna do 500 obr/min. i spadaja na zero.. czasami cos tak lekko strzeli. dodaje gazu to i tak nic nie daje... tak jak by nie bylo paliwa... krece krece i nic. a paliwo mam na 3/4 baku... nie wiem co jest ;/

[ Dodano: 3 Listopad 2008, 14:38 ]
bylem teraz u mechanika i powiedzial ze moze byc problem z imobilajzerem.. co wy o tym myślicie ?? o 17 mam odstawic auto i sprawdza dokladnie
peter1991

bylem teraz u mechanika i powiedzial ze moze byc problem z imobilajzerem.. co wy o tym myślicie ?? o 17 mam odstawic auto i sprawdza dokladnie
bardzo możliwe, ale po wsadzeniu kluczyka immobilaizer powinien sie sam rozbroić ;/
tomaszk___

no nie wiem.... moze dzis bede wiedzial cos, to napisze wam
ODPOWIEDZ