[E39] Switchtronic
-
- Zaawansowany forumowicz
[E39] Switchtronic
Co sadzicie o skrzyni switchtronic w bmw e39 slyszalem rozne opinie ze do dupy lepiej zwykly automat lub manual, po przejechaniu 200 tys km podobno zamula wrzuca biegi z opoznieniem i takie tam. Prosze o konkretne odpowiedzi dzieki
Ostatnio zmieniony 2008-10-28, 09:58 przez LUCKY, łącznie zmieniany 1 raz.
Silnik jest Bogiem , prędkość nałogiem , turbo podstawą a nitro zabawą
Jeśli chodzi Ci o steptronica to jest to skrzynia upośledzona jak w E38 i E39, niczym nie różni się od zwykłego automata, a na manualnej zmianie biegów nawet nie możesz pojechać do odcinki bo i tak Ci sama zmieni bieg, do tego manualna zmiana biegów niczym się nie różni od automatycznej zmiany, praktycznie zerowa różnica. Do tego skrzynia słynie jako wadliwa dlatego pisałem że jest upośledzona. Na szczęście póki co ja w 3.5 E38 nie mam żadnych problemów, ani moja siostra w E39 2.8 też nie ma (odpukać)
PS.
Tomek, poślij mi jeszcze raz sygnał o 8 rano a spale Ci dom
PS.
Tomek, poślij mi jeszcze raz sygnał o 8 rano a spale Ci dom
-
- Zaawansowany forumowicz
no mi chodzi konkretnie o to BMW z ta skrzynia
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=2
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=2
Silnik jest Bogiem , prędkość nałogiem , turbo podstawą a nitro zabawą
LUCKY nie żebym się wtrącał w twoje dochody i hajs ale utrzymanie Alpiny jest większe niż ///M...
Sam chciałem B10 ale e34... Ale po zaobaczeniu części odeszła mi ochota
Sorka za OT
Ps. Darex a czy przypadkiem ta skrzynia nie jest wzmocniona w tej Alpinie?? Bo nie wiem... A jak by nie było jest to jak ///M...
Sam chciałem B10 ale e34... Ale po zaobaczeniu części odeszła mi ochota
Sorka za OT
Ps. Darex a czy przypadkiem ta skrzynia nie jest wzmocniona w tej Alpinie?? Bo nie wiem... A jak by nie było jest to jak ///M...