[E36] Co powiecie na taki głośnik

Problemy, porady oraz projekty sprzętu car-audio, PC-car.
Porady związane z alarmami, nawigacją i T V w samochodzie.
Jakub

[E36] Co powiecie na taki głośnik

Post autor: Jakub »

Co powiecie na taki głośnik: http://allegro.pl/item515757714_carpowe ... 49pln.html

Zamiast standardowego Pyle co mam w skrzyni??

Chodzi o to czy da rade za te kase cos z niego wydłubać dla lepszego Bassu
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Krzys »

a wzmacniacz jaki masz? A Pyle ile ma?? Sto pytan do! Napisz najpierw co masz bo jesli masz wzmak 50 W i te pyle 50w to ten carpower sie spali wczesniej niz te pyle.
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE :lol:
Awatar użytkownika
Marcin
Site Admin

Post autor: Marcin »

Krzys pisze:Napisz najpierw co masz bo jesli masz wzmak 50 W i te pyle 50w to ten carpower sie spali wczesniej niz te pyle.
No zgadza się.

Za taką cenę można wyrwać coś lepszego
Obrazek

A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pablo

Post autor: Pablo »

hmmm tak w sumei to nie wiem czy przyuwazyles ale ten glosnik ma 38cm + jeszcze bedzie skrzynia wiec zmierz lepiej bagaznik chyba ze bedziesz go montowac pod duzym skosem albo na lezaco bo ja sam chcialem ostatnio kupic 38cm ale jednak mi nie wejdzie :/
Jakub

mam wzmacniacz blaupunkta 250 wat rms i głośnik PYLE ale on był montowany org w jakiejś skrzyni i nie ma parametrów na głośniku
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

i ty tam chcesz wlozyc 38cm suba? Jesli dasz to do niewyliczonej skrzyni to bedzie kiszka.
Pablo

tak jak krzys pisze watpie zebys mial skrzynie pod 38cm zmierz go lepiej a pozatym mialem kiedys na probe suba w niewyliczonej skrzyni i byla kaszana na maxa wiec proponuje pierwsze policzyc koszty suba skrzyni i pomyslec czy ma to sens czy nei lepiej kupic czegos innego za te pieniadze
Jakub

no oto chodzi zeby mi ktos poradzil w co zainwestowac ale bez przesady.
ten wzmacniacz blaupunkta 250 rat rms chce dac na przod a do tylu na suba nowy wzmachol
Pablo

jeszcze zalezy czy chcesz miec poprostu dobry troche glosniejszy basik czy chcesz miec bum bum i trzesc całym miastem bo jak chcesz miec dobry czysty dzwiek i przy okazji trzesc wszystkim to musisz sie liczyc z duzymi wydatkami jak chcesz wzmacniacz to mam do sprzedania MonoBlocka Oriona ktory aktualnie napedza mojego suba nadaje sie idealnie do suba o mocy do 400rms
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

widze ze chciales zainwestowac w niezly naped wiec jesli juz inwestujesz tyle kasy to rob to krokami a nie wszystko naraz. Zamiast suba to sprzedaj tego balupunkta i kup dobra 4 kanalowke i dobre glosniki na przod. Wtedy efekt bedzie nieziemski. Jak juz to zrobisz to przyjdzie czas na mocny wzmacniacz pod monblocka i sobie wtedy kupisz dobrego suba i bedzie gites. Ja za caly sprzet dalem ok 5 tys i wcale nie uwazam ze to dobry sprzet. Mysle ze to srednio-niska polka. Juz nie mowiac ze same okablowanie mam za ok 1tys zlotych.
rapanu

Post autor: rapanu »

w tym temacie zupełnie zgodze sie z Krzysiem.jesli masz troche grosza i cierpliwosci to składaj sprzęt powoli lepiej czasem poczekac i kupic cos lepszego co wystarczy na dłórzej niż kupic cos na juz a potem kombinowac,co do głosnika to okres moze ile jestes w stanie zainwestowac to napewno ktos ci cos doradzi,tak jak Krzys zainwestowałem troche więcej w sprzęcik a ciągle czuje ze czegos mi brakuje:(
Jakub

Więc Plan już mam ułożony i kilka schematów.
Pierwsze co muszę zrobić to zakupić nowa jednostkę sterującą : Alpine CDE-9882Ri
Następnie zabiore się za przód: Głośniki HERTZ HSK 165.2 w panele + piecyk ten co mam.
I na koniec zrobie tyl: Nowy głośnik:HERTZ ES 300 + piecyk CARPOWER HPB-1502

i Taki mam Plan, mam nadzieje że wszystko się mi uda pomyślnie.

Chciałem podziękować Krzysiowi za jego cenne rady które pomogły mi stworzyć Plan mojej inwestycji.
ODPOWIEDZ