[E39] Anglik Przekładka

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
Awatar użytkownika
arass
Zaawansowany forumowicz

[E39] Anglik Przekładka

Post autor: arass »

Witam.

Mam okazje kupić tanio e39 528 Anglika, może wy wiecie, ile mnie wyniesie przekładka oraz gdzie takie coś robią ? oczywiście w miarę solidnie i nie za drogo, I najważniejsze czy jest sens??
Awatar użytkownika
Przygoda
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Przygoda »

a wiec wiem ze robia z chorzowie i podobno dobrze
arobocizna jest uzalezniona od tego za ile zakupisz czesci do przekladki, ale na conajmniej 5 tys musisz liczyc z robocizna
Obrazek

było E36 316i sedan... było E36 320i coupe ... było kolejne E36 320i coupe ... było E46 316i ... JEST E39 528i :)
Pablo

Post autor: Pablo »

Z tego co słyszałem to BMW jest nieopłacalne w przekładce musiałbys sie dowiedziec przedewszystkim ile cie czesci wyniosa
Awatar użytkownika
arass
Zaawansowany forumowicz

Jeśli zmieszczę się w 5tys. tak jak mówi Przygoda to mi się to i tak opłaci
Awatar użytkownika
Przygoda
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Przygoda »

arass mala poprawka :D :D
sorki

to 5 tys to chodzilo o E36 :D sorki
a po za tym zagadaj na PW do osoby bmww czy jakos tak, chlopak jest z Łodzi i sie tym zajmuje wiec mniej wiecej Ci naswietli co i jak ... ewnetualnie zagadaj do niego na gg bo czesto jest
Obrazek

było E36 316i sedan... było E36 320i coupe ... było kolejne E36 320i coupe ... było E46 316i ... JEST E39 528i :)
idzi
Zaawansowany forumowicz

Post autor: idzi »

Zagadaj z Ludwikiem...
Awatar użytkownika
arass
Zaawansowany forumowicz

Lidwik za przekładkę do 7 płacił 2.5 tys i to lipa była
idzi
Zaawansowany forumowicz

Post autor: idzi »

Ta e39 to ta ze zbita szybką z tyłu ??
Awatar użytkownika
arass
Zaawansowany forumowicz

ta
Tomasz

Post autor: Tomasz »

na moje oko to z 10tyś lekko zabulisz. Dziesiątki dupereli do przełożenia. Zaczynając od deski, ściana grodziowa, maglownica, tapicerka, fotele, nawet lusterka zew a kończąc na instalacji itd. to jest masakta :zdziwko:
Awatar użytkownika
Soki
Zaawansowany forumowicz
Kontakt:

Post autor: Soki »

A tu mała poprawka ściany grodziowej nie trzeba wymieniać jest dostosowana fabrycznie pod daną wersje w tym przypadku wystarczy wypchnąć wstawki i będzie gotowe wiem bo widziałem na warsztacie a później wmawiają klientom że było robione ze ściana i oczywiście kasuje za to odpowiednio a tak na prawdę nie było robione nic. tak czy siak to w zasadzie jedyna rzecz którą da się w miarę szybko zrobić beż dodatkowych kosztów o ile mechanik jest uczciwy. Co do modelu BMW to juz dokładnie nie pamiętam ale była to e39 lub e38
DAREX

Post autor: DAREX »

Ściana grodziowa zostaje ale w e38 i E39 nie opłaca się to za dużo elektryki, potem jeszcze wymiana boczków, sterowania foteli itd itp.
Swobi

Post autor: Swobi »

Chłopaki umówmy się, da się to zrobić tanio ale jeśli chcesz to zrobić dobrze i od A do Z to napewno się to nie będzie opłacało.
bociek

Post autor: bociek »

nie lepiej kupic prozbitego europejczyka ??? i miec komplet caly do przekladki ??? a rezte nie potrzebnych bajerow sprzedac???
Swobi

Post autor: Swobi »

bociek pisze:nie lepiej kupic prozbitego europejczyka ??? i miec komplet caly do przekladki ??? a rezte nie potrzebnych bajerow sprzedac???
To żeś wymyślił.Kupić anglika, rozbitka, zapłacić za rozebranie i przekładke i suma sumarum wyjdzie tyle co kupić normalne zadbane autko.
ODPOWIEDZ