[E46] Terkotanie w okolicach licznika i konsoli

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
Paffcio

[E46] Terkotanie w okolicach licznika i konsoli

Post autor: Paffcio »

Witam

Występuje mi takie terkotanie (trrrrrrttt :D) miedzy konsola środkowa i licznikiem (trudno mi dokladnie okreslic gdzie).
Wystepuje ono podczas wpadniecia w nierówność i prawie cały czas przy wiekszej prędkości np. 160 -170 km/h
Co to moze być ???

Dzieki z gory za odpowiedzi :bmw:
Awatar użytkownika
Marcin
Site Admin

Post autor: Marcin »

A nie masz przypadkiem w tym miejscu jakiegoś "wiatraczka" chlodzącego np. monitor, lub coś w tym rodzaju??? (nie wiem :( to mi wpadlo do głowy)
Ja bym to rozgrzebał :-)
A poza tym u nas nie można jeździć tak szybko :DDD
Obrazek

A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Paffcio

Marcin moze cos jest ale nie wiem :( a wkurza mnie to.
To na autostradzie bylo i bylo sucho :PP
Awatar użytkownika
Marcin
Site Admin

Post autor: Marcin »

Ja bym nie odpuścił :lol: tylko rozgrzebał, też jestem nerwowy jeśli chodzi o takie sprawy, a poza tym nie jest ciężko dobrać sie do tego miejsca...
Najpierw dźwignia biegów do góry, później schowek, czy popielniczka - nie wiem co tam masz i konsola prawie "naga" (etapami do góry)
Na pozór nic trudnego :D
Obrazek

A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Paffcio

ale jak by to jeszcze bylo pewne ze to w tym miejscu, a nie kolo licznika np.
Mnie bardzo drażnią jakiekolwiek dźwięki oprocz silnika :DD
bociek

Post autor: bociek »

tez takie cos mailem :D oakzala sie niedokrecona sroba :D tylko ze mi na wolnych obrotach cos brzeczalo :D
Swobi

Post autor: Swobi »

bociek pisze:tez takie cos mailem :D oakzala sie niedokrecona sroba :D tylko ze mi na wolnych obrotach cos brzeczalo :D
No widzisz Paffcio :) dokręć SROBE i po problemie :DD
Paffcio

to u mnie na wolnych jest ok, a gdzie ta śruba ? :D
bociek

Post autor: bociek »

ja mielm nie dokrecona srobke panela pod kierownica :D ale to ze swojej winy bo rozkrecalem zeby dostac sie do alarmu :D posprawdzaj u siebie moze to cos pomoze :D
Paffcio

zerkne, dzieki :bmw:
Awatar użytkownika
zdziaszek
Zaawansowany forumowicz

Post autor: zdziaszek »

Występuje mi takie terkotanie (trrrrrrttt :D ) miedzy konsola środkowa i licznikiem (trudno mi dokladnie okreslic gdzie).
Wystepuje ono podczas wpadniecia w nierówność i prawie cały czas przy wiekszej prędkości np. 160 -170 km/h
Co to moze być ???
Paffcio pociesze Cie, mam dokladnie to samo... miedzy 160 - 180 km/h to slychac...
Wydaje mi sie ze jest to raczej cos za licznikiem. Jak bedzie troche cieplej to bede szukal...
"...ciesz się tym co masz, nie wymagaj za wiele..."

PRFESJONALNY MONTAŻ ORAZ SERWIS INSTALACJI TV, TV-SAT :)
Paffcio

hehe, to nie jestem osamotniony ;)
ODPOWIEDZ