[e34] Zawiesznie

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
MajorE34

[e34] Zawiesznie

Post autor: MajorE34 »

Gdzie i jakie najlepiej kupic zawiesznie do e34 , jedyna jakie znalzłem to na allegro za ok.800zł Ma ktoś może foty jak wygląda auto na takiej zawiesinie/? Czy oprócz tego z allegro naprawde nie ma juz nic inneg??:(
Paffcio

Post autor: Paffcio »

jaki masz motor ? i ojakie zawieszenie chodzi, cale ? czy amorki czy co ?
podaj linka z allegro
MajorE34

Motor 2,0 24v .Chodzi o kompletne zawiesznie i o to aby auto poszło dość znacznie w dół. Link z allegro http://moto.allegro.pl/item554239903_bm ... 40_35.html
Paffcio

a zobacz tu, tylko nie wiem jak cenowo

http://sklep.tuning.pl/
Piotrek i Ewcia

Post autor: Piotrek i Ewcia »

Ja mam w swoim obecnie Amorki Bilstein B6 + sprężynki H&R -60 przód i -40 tył i polecam taki zestawik, choć niebawem wymieniam amorki na Sachsy o podobnej charakterystyce, ponieważ Bilsteiny już się kończą.
MajorE34

A możesz mi podpowiedziec gdzie kupujesz taki zestaw?? Czy mógłbys wrzucic foto jak wygląda samochód na tym zawieszeniu??
Awatar użytkownika
Przygoda
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Przygoda »

ja mam E36 ale mam z tej samej firmy amorki ... dalem za komplet amorko 570 zł a za sprezyny u kogo innego chyba 250 zl jak dobrz pamietam ... wiec ta cena 799 zł nie jest az tak duza ...
a co do jazdy to spoko tylko ze teraz na drogach osiedlowych jak duzo sniegu zalega to "brzuchem" zamiatam wszystko ;)
Obrazek

było E36 316i sedan... było E36 320i coupe ... było kolejne E36 320i coupe ... było E46 316i ... JEST E39 528i :)
Paffcio

Przygoda pisze:jak duzo sniegu zalega to "brzuchem" zamiatam wszystko
ja tez, przerabane :(
MajorE34

Chłopaki wy się nic nie martwcie tylko pomyslcie jake drogie i piękne te wasze odkurzacze;D
Pablo

Post autor: Pablo »

-40/-35 ci zbytnio nic nieda ja mam ori M-Techa w swojej i jezeli sie nie myle to wlasnie ma takie obizenie i tył jest OK ale przód nadal mi nie odpowiada zobacz sobie zreszta fotki w mojej galerii. Proponuje -60/-40 ja sam chce na przód wrzucic zamiast M-techa -60 tył zostawiam to co jest bo fajnie siedzi a czesto jezdze w kilka osob wiec neima sensu dawac nic innego. Najlepszym rozwiazaneim bylby gwint ale niestety do naszych troche ciezkawo dostac ale to juz nie problem gorzej z cena bo zaczynaja sie od 3-4 tysiace za takie najprostsze noname ;/
Piotrek i Ewcia

Post autor: Piotrek i Ewcia »

W mojej galerii jest zdjecie z boku auta i widac ze siedzi niżej... ale niestety na stalowych kółkach :???:
Mateusz

Post autor: Mateusz »

u mnie w galerii tez jest fota ;)
i tak jak Przygoda napisal, rowna sie brzuchem snieg,
na krawezniki trza uwazac i w ogole, ale efekt
i jazda jest o wiele lepsza ;)
ja mam czerwone sprezyny okolo 50mm nizej niz seria i amorki Sachs'a
ODPOWIEDZ