jak w temacie przestalo grac radyjko tzn wszystko dziala stacjie si znajduja kaseta chodzi rds dziala tyle ze jest cisza w eterze poprostu glucha cisza non stop ani nawet nie szumi co to moze byc na wasze oko ?? koncowka mocy?? zeby bylo smiesznie stalo sie to po wymianie sprezyn zawieszenia ( radyjko kaseta becker na twardym mechanizmie)
Ostatnio zmieniony 2009-06-18, 21:56 przez piotrek E39, łącznie zmieniany 1 raz.
no właśnie nie mam z kim zrobić takiej próby i nie mam jakiegos radyjka innego żeby podłączyć bo do zwykłego radyjka i tak trzeba miec przejsciowke z iso na kostke bmw. ale radyjko w poniedzialek idzie do naprawy do znajomego i bede wiedzial co jest nie tak to napisze jak sprawa wyglada
Ja miałem to samo, kolega w E39 też miał to samo, to jest problem z masą radia (uziemieniem) lub zimymi lutami. Zrobiłem to około pól roku temu i mam spokój . Pozdrawiam.
a czy sam dam rade to zrobic czy musze autko oddac do lekarza. tzn gdzie radyjko ma mase i czy mozesz opisac dokladniej o co chodzi z zimnymi lutami?? prosze o dokladniejszy opis jak sie mam za to zabrac. dzieki
Ziomny Lut hodzi o to ze kable na łączeniu sie z metalem zachodzą takim bialym sypkim proszkiem i nie potem nie chce przechodzić prąd cos takiego jak przy zle zalozonym akumulatorze . spokojnie dasz rade to zrobic sam tylko trzeba znaleśc ten minus ... lub w kotce moglo sie tak stac pry radiu polecam zajrzenie
wielkie dzieki zabiore sie za to dzisiaj a ten minuc to gdzie moze byc tak najprawdopodobniej raczej bagarznik czy raczej gdzies pod dechą.??
wielkie dzieki za podpowiedz jak zrobie to napisze co i jak pozdro
niby tak ale jak by to byl problem z masą to przygasal by wyswietlacz albo radio by sie wyłączało. a tu jak wlacze to jest wszystko ok tylko nic nie słychac nawet szumów nie ma wiec raczej nie masa moim zdaniem.
remiliano z dg?? tez mi sie wydaje ze raczej malo prawdopodobne zeby wszystkie glosniki padly naraz to raczej nie to, ja raczej obstawiam koncowke mocy jutro bede wiedzial co i jak bo fachura sie za to wziol i ma sprawdzic co i jak
piotrek E39 pisze:jak w temacie przestalo grac radyjko tzn wszystko dziala stacjie si znajduja kaseta chodzi rds dziala tyle ze jest cisza w eterze poprostu glucha cisza non stop ani nawet nie szumi co to moze byc na wasze oko ?? koncowka mocy?? zeby bylo smiesznie stalo sie to po wymianie sprezyn zawieszenia ( radyjko kaseta becker na twardym mechanizmie)
gdybyś nie mógł sobie dać rady polecam chłoapków z armaru to są mistrzowie świata jeżeli chodzi o radyjka samochodowe i sprzęt nagłaśniający. chłopaki urzędują na ul Długiej 37 te. 261 88 38.
Pozdrawiam
Latać bokiem to jo lubia wtedy w nosie sobie dłubia
Chroń mnie Boże przed mym samym bo pod maską mam barany