[E39] przestalo grac orginalne radyjko

Problemy, porady oraz projekty sprzętu car-audio, PC-car.
Porady związane z alarmami, nawigacją i T V w samochodzie.
piotrek E39

[E39] przestalo grac orginalne radyjko

Post autor: piotrek E39 »

jak w temacie przestalo grac radyjko tzn wszystko dziala stacjie si znajduja kaseta chodzi rds dziala tyle ze jest cisza w eterze poprostu glucha cisza non stop ani nawet nie szumi co to moze byc na wasze oko ?? koncowka mocy?? zeby bylo smiesznie stalo sie to po wymianie sprezyn zawieszenia ( radyjko kaseta becker na twardym mechanizmie)
Ostatnio zmieniony 2009-06-18, 21:56 przez piotrek E39, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Przygoda
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Przygoda »

piotrek a probowales z kims zrobic podmiane radyjek? albo na chwile podlaczyc inne radio?
Obrazek

było E36 316i sedan... było E36 320i coupe ... było kolejne E36 320i coupe ... było E46 316i ... JEST E39 528i :)
piotrek E39

no właśnie nie mam z kim zrobić takiej próby i nie mam jakiegos radyjka innego żeby podłączyć bo do zwykłego radyjka i tak trzeba miec przejsciowke z iso na kostke bmw. ale radyjko w poniedzialek idzie do naprawy do znajomego i bede wiedzial co jest nie tak to napisze jak sprawa wyglada
Artur330d

Post autor: Artur330d »

Ja miałem to samo, kolega w E39 też miał to samo, to jest problem z masą radia (uziemieniem) lub zimymi lutami. Zrobiłem to około pól roku temu i mam spokój :D. Pozdrawiam.
_Rafał_
Małopiszący

Post autor: _Rafał_ »

Mi tez się kiedys takie cos stało w e39 i wystarczyło wymienić bezpiecznik z radia
piotrek E39

a czy sam dam rade to zrobic czy musze autko oddac do lekarza. tzn gdzie radyjko ma mase i czy mozesz opisac dokladniej o co chodzi z zimnymi lutami?? prosze o dokladniejszy opis jak sie mam za to zabrac. dzieki
Grzesio

Post autor: Grzesio »

Ziomny Lut hodzi o to ze kable na łączeniu sie z metalem zachodzą takim bialym sypkim proszkiem i nie potem nie chce przechodzić prąd cos takiego jak przy zle zalozonym akumulatorze . spokojnie dasz rade to zrobic sam tylko trzeba znaleśc ten minus ... lub w kotce moglo sie tak stac pry radiu ;) polecam zajrzenie :)
piotrek E39

wielkie dzieki zabiore sie za to dzisiaj a ten minuc to gdzie moze byc tak najprawdopodobniej raczej bagarznik czy raczej gdzies pod dechą.??
wielkie dzieki za podpowiedz jak zrobie to napisze co i jak pozdro
Grzesio

Post autor: Grzesio »

.. szczerze powiem moze byc przykrecony do obojetnie jakiej srobki ktora przykrecona jest do karoseri samochodu ... ciezko powiedziec
piotrek E39

niby tak ale jak by to byl problem z masą to przygasal by wyswietlacz albo radio by sie wyłączało. a tu jak wlacze to jest wszystko ok tylko nic nie słychac nawet szumów nie ma wiec raczej nie masa moim zdaniem.
Awatar użytkownika
KoNiK
Maniak forumowy

Post autor: KoNiK »

Może końcówki mocy w radyjku, albo głośniki padły ale żeby wszystkie na raz to raczej nie możliwe.
piotrek E39

remiliano z dg?? tez mi sie wydaje ze raczej malo prawdopodobne zeby wszystkie glosniki padly naraz to raczej nie to, ja raczej obstawiam koncowke mocy jutro bede wiedzial co i jak bo fachura sie za to wziol i ma sprawdzic co i jak
Awatar użytkownika
djmario
Site Admin
Kontakt:

Re: przestalo grac orginalne radyjko

Post autor: djmario »

piotrek E39 pisze:jak w temacie przestalo grac radyjko tzn wszystko dziala stacjie si znajduja kaseta chodzi rds dziala tyle ze jest cisza w eterze poprostu glucha cisza non stop ani nawet nie szumi co to moze byc na wasze oko ?? koncowka mocy?? zeby bylo smiesznie stalo sie to po wymianie sprezyn zawieszenia ( radyjko kaseta becker na twardym mechanizmie)
gdybyś nie mógł sobie dać rady polecam chłoapków z armaru to są mistrzowie świata jeżeli chodzi o radyjka samochodowe i sprzęt nagłaśniający. chłopaki urzędują na ul Długiej 37 te. 261 88 38.

Pozdrawiam :bmw:
Latać bokiem to jo lubia wtedy w nosie sobie dłubia
Obrazek
Obrazek
Chroń mnie Boże przed mym samym bo pod maską mam barany :P
piotrek E39

znam znam mam od nich CB i poprzednią furke mi robili CA. dzieki kolego
Awatar użytkownika
El Diablo
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: El Diablo »

djmario pisze:polecam chłoapków z armaru to są mistrzowie świata jeżeli chodzi o radyjka samochodowe i sprzęt nagłaśniający
\

nie przesadzaj z ich wspaniałym profesjonalizmem.... nie do końca jestem zadowolony, a sprzęt na pokładzie mam nie najgorszy.
ODPOWIEDZ