Spalanie?

Czyli wszystko o akcyzie, podatkach, ubezpieczeniach, prawie drogowym, porównania modeli, czy warto kupić BMW Exx, gadżety, ciekawostki, historia,nowości itp.
Awatar użytkownika
franz3xxi
Maniak forumowy

Post autor: franz3xxi »

ja swoim skromnym 1.8 lecialem ostatnio 200km/h we dwie osobki i jeszcze cos tam chciala jechac ale niestety droga sie skonczyla :/
Obrazek
pp100

Post autor: pp100 »

jak jak narazie nie testowalem jeszcze -maxa 325i
ale dzisiaj lecialem is'em na zwyklym gazie(nie sekwencja, nie blos) w 4 osoby 185km/h i nie byl to koniec pod pedalem (luz jeszcze byl)jeszcze troche bylo i droga prosta sie konczyla,zaczely sie swiatla,ale mysle ,ze na paliwku
jak sie bujnie to te ze 215kmh spokojnie powinna pujsc
GrzesiekBMW

Post autor: GrzesiekBMW »

Ja 1,6 w 2 osoby na a4 lecialem 195 tyle ze juz byl blat:)
Cris

Post autor: Cris »

no w 1,6 v-max jest okreslona jako 195 km/h ale myslalem ze te 5 czy 10 km/h wiecej pojedzie... bede musial zobaczyc co z mojej wycisne :D:D:D:D
mcgiver

Post autor: mcgiver »

co do gazu panowie to dzis juz malo kogo dziwi gaz w beemce , osobiscie widzialem 7 z 2003 roku , ful wypas tankujaca gaz .
osobiscie wole jezdzic na gaz , tym bardziej ze sekwencja naprawde jest juz wynalazkiem bardzo dobrym, oczywiscie nalezy przeprowadzac przeglady instalacji aby byla niezawodna, ale napewno oszczedzamy okolo 50% na utrzymanie samochodu.
Zreszta wole jezdzic na gazie i zaoszczedzone pieniadze wydac na co innego niz za wszelka cene jezdzic na benzynie i udawac ze mnie na to stac.
A Co Do TURBo to kumpel ma audi 2,3 turbo i tez ma sekwencje i nie nazeka.
Zreszta skoro tak potempiacie gaz , to co powiecie na dizla , bo bez urazy ale mnie naprzyklad brzydzi zapach ropy i kleby sadzy za autem.
Kazdy ma jakies inne przekonania ; ja wole zagazowana benzynowke ze znaczkiem bmw.
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Krzys »

dla mnie kupowanie seri 7 z 2003r i zagazowanie to troche dziwna sprawa. Tak samo jak ktos woli kupic diesla np za 100tys zl bo benzynowy za duzo pali. Skapstwo do potegi wg mnie.
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE :lol:
mcgiver

Post autor: mcgiver »

:roll: kazdy do tego podchodzi inaczej , ja np. jesli juz skoncze inwestowanie w dom , i bede mogl sobie pozwolioc na bardziej extrawagancka jazde to napewno nie zlikwiduje gazu w mojej 2ipol litrowce tylko kupie e38 z silnikiem conajmniej 3,5 lub e34 z silnikiem 4litry i zagazuje.
E39 jakos mi sie nie podoba wiec dlatego wole e34 z szerokim ryjem ale napewno bedzie wiekszy silnik z gazem.
I naprawde bede mial gleboko co o tym sadza inni , moje auto moja sprawa :twisted:
Nastaje era paliw alternatywnych czy sie to komus podoba czy nie. :lol:
zeby dodac pikanteri zachipuje rowniez moj nowy nabytek , i itak sie bede smial z tych co jezdza na benzynie , bo bede jezdzil taniej i szybciej niz oni hehehe :D.
Niektorzy maja mentalnosc ze skoro jezdza na benzynie to sa lepsi od innych ; no coz ich sprawa..
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

nie chodzi o lepszosc. Tylko jesli kogos stac na samochod za 100tys to jak moze ich nie stac na paliwo?? 100tys to nieprzecietna gotowka dla czlowieka.
adamwsb

Post autor: adamwsb »

ja tez mam gaz i za zadne skarby nie chce slyszec o jezdzie na benzynie. Co jak co ale 300km za 50 zl to chyba powinno nie jednemu przemowic do rozsadku. Kiedys tez nie chcialem slyszec o gazie ale teraz heheheh... jazda jak za darmo, osiagi nie wiem jakie byly przed gazem ale nie narzekam, gdzie trzeba to wyprzedzic mozna a szybkosc 160 bez problemu osiaga a i tak wiecej nie bardzo jest gdzie jechac. Na maxa nie sprawdzalem ale wiem ze szla ponad 200km/h na gazie
Tomek
Maniak forumowy

Post autor: Tomek »

Ja tez tak mysle ze jak bede mial nastepne BMW to tez zagazowane... Po co przeplacac :?: :?: :?:
Awatar użytkownika
Damiano
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Damiano »

a ja powiem tak niewiem jak z sekwencja jest ale np nasza 318 na zwyklym gazie to porazka auto jest duzo slabsze na gazie i dotego ciagle problemy z obrotami. co chwile sie jezdzi do jakis smiesznych regulacji ktore dawaja efekt na tydzien i znowu to samo.... jesli mialbym kiedys w BMW zakladac gaz to chyba jedynie sekwencja bo o zwyklym to nie chce slyszec...takie moje zdanie :D :D
pp100

Post autor: pp100 »

Wiadomo sekwencja jest lepsza niema co do tego watpliwosci,ale jezeli zamontujesz w dobrej firmie gaz np 2gen tez smiga,(nie ma wystrzalow,itp)mozna tez sie pokusic o blosa,ale o tym juz chyba bylo w innym temacie w kazdym razie ja jak narazie nie zamierzam zrezygnowac z lpg,smigam w 325 na 2 gen i nie narzekam !smiesza mnie teksty niektorych,ze gaz to profanacja -dla mnie to np profanacja silnik 1,6 w bmw (bez urazy )
pozdro[/url]
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

wg mnie silnik 1,8IS to powinno byc minimum w BMW.
Awatar użytkownika
franz3xxi
Maniak forumowy

Post autor: franz3xxi »

ja moim 1.8 ciosam IS`y a do 2.5 mi duzo nie brakuje wiec nie wiem co chcecie od tego silniczka :D mi on jak narazie wystarcza... (do zimy ;) ) a pozniej to sie zobaczy :D :roll:
Obrazek
GrzesiekBMW

Post autor: GrzesiekBMW »

Mcgiver dobry miszmasz zrobiles widze ze pare osob odeszlo od pisania komentarzy jak przedtem i jednak jak juz uda mi sie zakupic samochodzik<musze dorobic>:D to wole kupic 325i i zagazowac sekwencyjnie :)) mcgiv.. dzieki z posta pomogl mi sie zdecydowac ;d
ODPOWIEDZ