[E46] 320d by KoNiK

Tu zamieszczamy fotki i szczegółowy opis naszych beemek
Artur330d

Post autor: Artur330d »

Fajna sztuka ale precz z brewkami, daj samochodowi normalnie "popatrzeć" na świat :D.
Awatar użytkownika
KoNiK
Maniak forumowy

Post autor: KoNiK »

Krisstoff pisze:Kolega coś dzisiaj zdawał na cki w rybniku, bo stałem obok Twojego wozidełka :)
Zdawać nie oznacza zdać :/ A Ty co robiłeś, rekreacyjnie byłeś ? :razz:
Artur330d pisze:Fajna sztuka ale precz z brewkami, daj samochodowi normalnie "popatrzeć" na świat :D .
Przemyśle; aż tak to źle wygląda ?? :cry:

:569: Mam pytanko czy nie orientuje sie ktoś ile by kosztowało i gdzie by szło obszyć kierownice skórą (troche wytarta jest) i czy nie lepiej zmienić kierownice na multimedialną (teraz jest zwykła[ta starsza 4ramienna]) zamiast obszywać ?
Awatar użytkownika
Krisstoff
Maniak forumowy

Post autor: Krisstoff »

Zdawać nie oznacza zdać :/ A Ty co robiłeś, rekreacyjnie byłeś ? :razz:
Matematyke zdawałem :P
Obrazek
Artur330d

KoNiK pisze:Przemyśle; aż tak to źle wygląda ?? :cry:

szczerze powiem że dla mnie porażka po co owijać w bawełnę, bo ogólnie samochód jest bajka.

Całe kierownice wielofunkcyjne takie jk moja kosztują w granicach 450-600zł z okablowaniem więc nie problem tylko czy ty masz możliwość podłączenia tego wszystkiego u siebie?
Awatar użytkownika
Marcin
Site Admin

Post autor: Marcin »

KoNiK pisze::569: Mam pytanko czy nie orientuje sie ktoś ile by kosztowało i gdzie by szło obszyć kierownice skórą (troche wytarta jest) i czy nie lepiej zmienić kierownice na multimedialną (teraz jest zwykła[ta starsza 4ramienna]) zamiast obszywać ?
no chyba, że dla samego "odmłodzenia" wnetrza i lansu ;) to tak. Jak najbardziej.
Samą kierownicę można kupić już za 3 stówki bez poduchy, kabli....
Obrazek

A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Artur330d

Jaki przebieg masz ? Aż tak źle ta kierownica wygląda ? Multifunkcja steruje radiem, zmienia fale, głośność, płytki, włącza zestaw głośnomówiący, odbiera rozmowy, steruje tempomatem włącza i wyłącza go oraz dodaje i ujmuje "gazu". Tak więc bardzo dużo kabli "leci" od kierownicy w dół.
Swobi

Post autor: Swobi »

Artur330d pisze:Jaki przebieg masz ? Aż tak źle ta kierownica wygląda ?
Przebieg?? :) ja w niecały rok wytarłem igiełke kierownice :) także to chyba nie ma znaczenia :)
Artur330d

Przeważnie przebieg równa się zużytej kierownicy przerabiamy niekiedy po 6-8 aut dziennie i widać zużycie tak samo jak mieszki zmiany biegów. Choć niekiedy jest tak że przykładowo materiał był do d*** i kierownica szybko się zużyła albo od noszonych pierścionków też szybciej się wytarła.
Swobi

Post autor: Swobi »

Poprostu mam głupie przyzwyczajenie trzymania kiery w jednym miejscu i kręcenia nią otwartą ręką przy zawracaniu, parkowaniu itd.Kiera była ori obszyta.Nie w pierwszym aucie tak mam.
Awatar użytkownika
KoNiK
Maniak forumowy

teorie? zdałeś ?
Artur330d pisze:szczerze powiem że dla mnie porażka po co owijać w bawełnę, bo ogólnie samochód jest bajka.
Wydaje mi sie ze na tych zdjęciach poprostu niefotogenicznie wyszła, dlatego dorzuce te do obiektywnej oceny
Obrazek
Obrazek
Artur330d pisze:Całe kierownice wielofunkcyjne takie jk moja kosztują w granicach 450-600zł z okablowaniem więc nie problem tylko czy ty masz możliwość podłączenia tego wszystkiego u siebie?
Nie wiem, tempomatu nie mam, a radio mam seryjne ze zmieniarką.
_Marcin_ pisze:dla samego "odmłodzenia" wnetrza i lansu ;) to tak. Jak najbardziej.
Samą kierownicę można kupić już za 3 stówki bez poduchy, kabli....
głównym powodem jest wytarcie starej to pomyślałem że przy okazji bym sobie sprezentował sterowanie radia z kierownicy, ale widze żę to troche skomplikowane jest
Artur330d pisze:Jaki przebieg masz ? Aż tak źle ta kierownica wygląda ?
Swobi pisze:Poprostu mam głupie przyzwyczajenie trzymania kiery w jednym miejscu i kręcenia nią otwartą ręką przy zawracaniu, parkowaniu itd.Kiera była ori obszyta.Nie w pierwszym aucie tak mam.
230tyś i mam to samo co Swobi :573:
Awatar użytkownika
Przygoda
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Przygoda »

jak dlamnie zdjecia ladne :)
Obrazek

było E36 316i sedan... było E36 320i coupe ... było kolejne E36 320i coupe ... było E46 316i ... JEST E39 528i :)
Awatar użytkownika
KoNiK
Maniak forumowy

Przygoda pisze:jak dlamnie zdjecia ladne :)
Dzieki, ale co z brewkami też ładne ? Bo głównie o tym jest teraz rozmowa :razz:
Awatar użytkownika
Przygoda
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Przygoda »

mnie osobiscie sie brewki bardzo podobaja w E36 i E46 ... w swoich dwoch wczesniejszych E36 mialem brewki ... a teraz niemontuje bo najpierw przydaloby mi sie wymienic lampy ;)
Obrazek

było E36 316i sedan... było E36 320i coupe ... było kolejne E36 320i coupe ... było E46 316i ... JEST E39 528i :)
Awatar użytkownika
Krisstoff
Maniak forumowy

Post autor: Krisstoff »

KoNiK pisze:
teorie? zdałeś ?
No wkońcu się udało :D teraz tylko po wpis 14 lipca trzeba się zjawić :)

Co do brewek to nie pasują mi do e46, w e36 jakoś jeszcze wyglądają, ale w do tego auta już bym nie zakładał. Oczywiście każdy robi tak jak się mu podoba ;)

Kierownica multimedialna już z wyglądu prezentuje się dużo lepiej niż ta czteroramienna no i sterowanie radiem jest bardzo praktyczne
Obrazek
Awatar użytkownika
Marcin
Site Admin

Post autor: Marcin »

KoNiK pisze:ale co z brewkami też ładne
Ładne brewki, ale w/g mnie nie w e46.
Po co zakrywać takie ładne lampy??? :DDD

Co do sterowania radiem poprzez kierownicę, to nie wydaje mi się abyś podczas jazdy tak często kręcił w radiu żeby mogło to ułatwić Ci prowadzenie auta...
Poparte własnymi doświadczeniami :lol:
Obrazek

A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
ODPOWIEDZ