[E36] parujące lampy E36
- woju
- Zaawansowany forumowicz
[E36] parujące lampy E36
mam problem z parowaniem klosza lamp przednich i tylnych, tylko nie bardzo wiem jak sie do tego zabrac, jak rozkleic lampe (czym podgrzac?) i czym powtornie skleic?
mam ten sam problem w lampach depo... Rozebralem je aby wlozyc ringi... I najprawdopodobniej dlatego paruja, ale tam nie ma uszczelki, to wyglada na cos w rodzaju silikonu nalane przed zlozeniem lampy, bo jak rozkladalem lampe to bylo to przyklejone do plastiku od przedniej czesci, no i widac ze w niektorych miejscach gdzie bylo za duzo tego to wyplynelo... Co mi poradzicie?
- PrzemaS
Ja mam ten sam problem, tylko że mam nowe lampy. Dziś dopiero założyłem, nic nie rozbierałem ich. Wszystko jak fabrycznie złożone i w ciągu 5 minut jak parowóz zaszłyArmageddon pisze:mam ten sam problem w lampach depo... Rozebralem je aby wlozyc ringi... I najprawdopodobniej dlatego paruja, ale tam nie ma uszczelki, to wyglada na cos w rodzaju silikonu nalane przed zlozeniem lampy, bo jak rozkladalem lampe to bylo to przyklejone do plastiku od przedniej czesci, no i widac ze w niektorych miejscach gdzie bylo za duzo tego to wyplynelo... Co mi poradzicie?
-
- Kontakt:
ja probolwćm na 100 sposobow, i na koncu w tylnich zrobilem dziurke 2mm ? i przynajmniej woda mi wylatuje, jak paruja nic nie zrobisz - sa poprostu daremne
e36 M50B25 TURBO ! pierwsze m50 z 394 kucami na pokladzie bez kucia / stage 3 in progress
e46 3.0 D Touring - od pkt. A - > B
www.k64.pl BMW Performance
e46 3.0 D Touring - od pkt. A - > B
www.k64.pl BMW Performance
- PrzemaS
hehe tak samo było w moim przypadkuPablo pisze:Idzi kupił nowe depo i też parowały zawiózł oddał i dostał nowe
Okazało się, że powodem parowania był brak "odparownika" w lampach. Także dostałem nowe lampy a ten śmieszny odparownik wygląda tak:
Ale jak mam być szczery to i ten 2 komplet minimalnie paruje, ale praktycznie jest to niezauważalne. Po chwili gdy zapale światła lekko naparowują, ale praktycznie tego nie widać bo to plamka ok 1 cm w rogu, która po kilku minutach sama znika po wyłączeniu świateł. Myślę, żeby zrobić jeszcze w tych dekielkach z tyłu małe otworki ok 3-5 mm żeby ciepło z lampy miało którędy uciekać. No cóż mam po prostu pecha