[E34] Pablo--> E34 Blue Devil :D
[*] [*] Jesteś jutro w domu, bym wpadł ją jeszcze zobaczyć w "jednym" kawałku
[URL=http://www.fotosik.pl]
jestem ide ja zaraz rozbierac jak chcesz to wpadajKoNiK pisze:*] [*] Jesteś jutro w domu, bym wpadł ją jeszcze zobaczyć w "jednym" kawałku
A sprawa z autem wyglada nastepujaco:
W 2006 roku facet sprowadzil auto z niemiec od pierwszej wlascicielki z uszkoidzonym silnikiem. W silniku cos stukalo po zjechaniu z lawety auto odpalil przegazowal po czym rozerwalo blok orginalnego s38b38 remont nieoplacalny. Pod maske wpadlo 4.0 V8 z 6-cio biegowa manualna skrzynia biegow. Po roku uzytkowania przezx zwarcie w instalacji elektrycznej pojawil sie ogien pod maska ktory szybko zostal ugasszony i neinarobil zbytnio szkod zaraz po tym zapalilo sie wnetrze. Zanim straz dojechala spalila sie lewa przednia czesc auta (pod nogami kierowcy). Gosciu zrezygnowal z remontu auta i postanowil go sprzedac na czesci z czego reszte ja wziolem. Pierwotnie chcialem auto odbudowac od doslownie pierwszej srubki jednak uszkodzenie wiazki elektrycznej mnie przeroslo (praktycznie cala do wymiany) koszty tego kosmiczne a robota zmudna i strasznie ciezka. Niestety zapadla decyzja o rozebraniu auta na czesci pierwsze. Robie to z bolem serca bo 5 w wersji Touring wyszlo tylko 891 sztuk wszystkie z silnikami s38b38 i zawieszeniem torowym. Kazdy touring mial bardzo bogate wyposazenie jako limitowana edycja. Niestety serce mnie strasznie boli ze musze to zrobic ale rozbieram ja Pozniej wrzuce fotki jak auto wyglada na chwile obecna. Aha szystkie zdjecia w pierwszym psocie sa orginalnymi zdjeciami tego auta nie jest to zadna sciema ze zdjecia z netu
Krotka ciekawostka na temat M5 touring
These were offered in a choice of two unique color schemes: Sterling Silver metallic (244) with a Marine Blue Nappa leather interior and matching carpeting or British Racing Green (312) with a Hazlenut Nappa leather interior and Mexico Green carpeting. Both schemes also included a black leather dashboard and door tops, but not the leather A-pillar trim, sun visors and Alcantara headliner normally fitted to E34 M5s with the Complete leather option. In addition to a special storage net in the passenger-side footwell, all of these Tourings were further equipped with the three-spoke steering wheel, Shadowline trim, roof rails, dual power sunroof, power front seats with driver-side memory, auto-dimming interior mirror, radio preparation, hi-fi speaker system, headlight washers and automatic climate control with automatic air recirculation