Update 14.05.2012
Pierwsze jazdy z Carbon Intake już za mną. Dźwięk jest bardzo fajny i dosyć głośny, bardzo mi się podoba. Czuję jednak, że auto jakby trochę gorzej ciągnie powyżej 5750-6000rpm. Możliwę, że ten filter jednak ogranicza przepływ w górnych zakresach prędkości obrotowych silnika. Niebawem założę seryjną puchę i porównam jak to się na niej zachowuje.
Tym czasem zamieszczam dwa zrzuty z dzisiejszych jazd. Piomary czasów wykoanełm urządzeniem Racelogic Performance Box.
0-100 km/h = 5.74 s - start można jeszcze poprawić i wydaję mi się, że katując bardziej auto dałoby się zejśc do tych 5.5 s bez problemu.
100-150 km/h = 5.26 s.
Dodam, że pierwszy pomiar był wykonany na wyskości 380 m npm, a drugi na 320 m npm, przy ciśnieniu atmosferycznym na poziomie 975hPa, sprawdzałem przy wyjściu z pracy

. Dla tych, którzy nie siedzą w temacie M5 E34 podam informację, że genralnie nie są to jakieś super wyniki jeśli chodzi o to auto. Powinno jeżdzić leciutko szybciej szczególnie powyżej 100 km/h, dlatego też utwierdzam się w przekonaniu, że jednak ten dolot pogorszył czasy. Chciałem dziś też pomierzyć 100-200 km/h, ale ze względu na brak miejsca na drodze nie udało się tego zrobić w kawałku.
Poniżej wykresy:
[1106]
[1107]
Pozdrawiam