e36 318IS przerywa
Głupoty , a jak pociśnie , a nie do końca ? .... Mu auto jeździ i nie gaśnie , a pompa jakby przerywała to i tak zawsze bedzie pisać wieć sprawdza to sie inaczej ...podnieść tylni kanapę i przekręcając kluczyk w stacyjce usłyszysz czy działa...ale jak wcześniej pisałem miałem podobnie u siebie i tez sam silnik
- ManiekCSL
- Zaawansowany forumowicz
Podepnę się pod temat. Silnik 1.8IS M42B18
U mnie motyw jest taki, że szarpie tak że aż można sobie zęby wybić o kierownice tylko na zimnym i tylko na benzynie.
Gdy przełączy się na gaz już nie szarpie, na benzynie wraz ze wzrostem temperatury silnika również szarpanie ustaje. Silnik faluje ale to wiem na bank krokówka... ale co z tym szarpaniem? Obstawiam wtryski, bo śmierdzi paliwem jak się odpali auto, na ciepłym nie śmierdzi. Odpala prawie na dotyk. Ma potem kłopot z wkręceniem się na obroty przez pierwsze 10 sekund przez to przerywanie.
Może miał ktoś podobny przypadek?
Przypominam że dzieje się tak tylko na zimnym silniku i im zimniej tym gorzej.
A i tylko właśnie na lekko wciśniętym pedale gazu (powiedzmy na otwartej pierwszej przepustnicy przy obrotach 1500-2000), gdy się naciśnie mocniej problem również ustaje.
U mnie motyw jest taki, że szarpie tak że aż można sobie zęby wybić o kierownice tylko na zimnym i tylko na benzynie.
Gdy przełączy się na gaz już nie szarpie, na benzynie wraz ze wzrostem temperatury silnika również szarpanie ustaje. Silnik faluje ale to wiem na bank krokówka... ale co z tym szarpaniem? Obstawiam wtryski, bo śmierdzi paliwem jak się odpali auto, na ciepłym nie śmierdzi. Odpala prawie na dotyk. Ma potem kłopot z wkręceniem się na obroty przez pierwsze 10 sekund przez to przerywanie.
Może miał ktoś podobny przypadek?
Przypominam że dzieje się tak tylko na zimnym silniku i im zimniej tym gorzej.
A i tylko właśnie na lekko wciśniętym pedale gazu (powiedzmy na otwartej pierwszej przepustnicy przy obrotach 1500-2000), gdy się naciśnie mocniej problem również ustaje.
Moje BMW: http://bts-bmw.pl//viewtopic.php?t=11734