[E46] Nagly ubytek wody w chlodnicy poszukuje mechanika.
[E46] Nagly ubytek wody w chlodnicy poszukuje mechanika.
Witam i prosze o pomoc. Szukam dobrego, uczciwego i w miare taniego mechanika z Rydultow lub okolic. Od kilku dni zaczelo mi ubywac wody w chlodnicy. Wyciekow brak kontrolka raz sie pali raz gasnie. Odpowietrzylem caly uklad i pomysly mi sie skonczyly. Oby moje przypuszczenia co do uszczelki pod glowica nie byly prawdziwe....
Proszę jesli znacie jakiegos fachowca dajcie znac.
Proszę jesli znacie jakiegos fachowca dajcie znac.
Płyn w chłodnicy nie jest tłusty . Nie cieknie gdzieś przy łączeniu , a moze jakiś kruciec ? Lej wode demineralizowaną odpal i patrz na kanale gdzie idzie niech ktoś kreci , a jak w drodze sie to dzieje . To albo pompa wody albo idzie do motora ,ale nie powinno isc w takiej ilosci chyba ,ze kopcisz na biało juz albo niebiesko .
- ManiekCSL
- Zaawansowany forumowicz
dobrego, uczciwego i w miarę taniego - człowieku, zdecyduj się
To jakbyś chciał mieć w jednym aucie ferrari, mercedesa i malucha (oczywiście żartuję)
Nie widząc silnika nikt Ci nic nie powie na 100%, poza tym za mało informacji podałeś.
Człowiek który wie tyle że ubywa płyn może powiedzieć tylko "szukaj" lub "wymień wszystko".
-Jaki to dokładnie silnik?
-Czy ubywa tylko jak silnik pracuje czy cały czas?
-w jakim tempie ubywa i ile? Czy po przejechaniu się do sklepu i s powrotem czy trasie nad morze i do domu? 200ml czy 3 litry?
-czy z rury wydobywa się jakiś dym? jeśli tak jakiego koloru?
-czy motor się przegrzewa?
-ile auto ma przejechane?
-czy są jakiekolwiek inne spostrzeżenia?
-czy w ukł. chłodz. nie ma PRZESADNIE wyskokiego ciśnianie?
To jakbyś chciał mieć w jednym aucie ferrari, mercedesa i malucha (oczywiście żartuję)
Nie widząc silnika nikt Ci nic nie powie na 100%, poza tym za mało informacji podałeś.
Człowiek który wie tyle że ubywa płyn może powiedzieć tylko "szukaj" lub "wymień wszystko".
-Jaki to dokładnie silnik?
-Czy ubywa tylko jak silnik pracuje czy cały czas?
-w jakim tempie ubywa i ile? Czy po przejechaniu się do sklepu i s powrotem czy trasie nad morze i do domu? 200ml czy 3 litry?
-czy z rury wydobywa się jakiś dym? jeśli tak jakiego koloru?
-czy motor się przegrzewa?
-ile auto ma przejechane?
-czy są jakiekolwiek inne spostrzeżenia?
-czy w ukł. chłodz. nie ma PRZESADNIE wyskokiego ciśnianie?
Moje BMW: http://bts-bmw.pl//viewtopic.php?t=11734
Problem zdiagnozowany:) Walnol krociec http://bmwfans.info/parts/catalog/E46/S ... ter_hoses/ czesc 5 i 6 szybka wycena 11531709232 BMW 51zł
11531709157 BMW 8zł . Dziękuje za wpisy i porady dostalem namiar na warsztat ktorego napewno sprawdze przy najblizszej okazji.
11531709157 BMW 8zł . Dziękuje za wpisy i porady dostalem namiar na warsztat ktorego napewno sprawdze przy najblizszej okazji.