[E36] Coupe 318is
- ManiekCSL
- Zaawansowany forumowicz
Jak Ci się znudzi ta felga to daj znać!!! Koniecznie...
Poluję na Msystemy w konfiguracji 8/9J :D
Poluję na Msystemy w konfiguracji 8/9J :D
Moje BMW: http://bts-bmw.pl//viewtopic.php?t=11734
cisnienie 3 bary to jakis mit ja jezdze w golfie i mam na naciagu po 1,5 bara i wszystko jest ok a mam spory naciag
kazdy mysli inaczej naciag robi sie glownie zeby zejsc nizej autem do ziemi (felga byla blisko blotnika) ja bardzo dlugo jezdzilem na " normalnych" wymiarach opon praktycznie od 5 lat moze sie do tego przekonalem
kazdy mysli inaczej naciag robi sie glownie zeby zejsc nizej autem do ziemi (felga byla blisko blotnika) ja bardzo dlugo jezdzilem na " normalnych" wymiarach opon praktycznie od 5 lat moze sie do tego przekonalem
bo kazdy facet z widlami to posejdon
powiem inaczej wez sobie 2 kola jedno z "normalna" opona drugie kolo z naciagiem i sprobuj sciagnac z nich opone, na warsztacie musza ci tak powiedziec bo po pierwsze traca czas (czasem trzeba wstrzeliwywac opone i moze to zajac 2x wiecej czasu co ze zwykla)a po drugie za zalozenie musza cie skasowac tyle samo co za zwykla opone a wiele takich firm nie ma flotera do tego (w Gl chyba jest z 20 warsztatow oponiarskich jak nie wiecej a na 3 tylko jest takie urzadzenie) nic dodac nic ujac
bo kazdy facet z widlami to posejdon
chłopaki ale czytajcie on śmiga na codzień tym autem nie tak jak większość z nas jest to 2gie auto....może się tak stać ze na trasie zejdzie powietrze z niewiadomych powodów i zniszczy oponę i jeszcze co innego potworzy.
Ja tak miałem na 10 calach 225 w e36 brata jechałem zza racka i przejechałem przez tory i przy prędkości ponad 100 czułem gumę i już było za póżno oponę rozcieło. Do końca niewiem czemu zeszło...
dla spokoju bym dał 215 na tył tak jak pisze Krzysio i jest ok
Ja tak miałem na 10 calach 225 w e36 brata jechałem zza racka i przejechałem przez tory i przy prędkości ponad 100 czułem gumę i już było za póżno oponę rozcieło. Do końca niewiem czemu zeszło...
dla spokoju bym dał 215 na tył tak jak pisze Krzysio i jest ok
ja jak w zime zalozylem 205 na 9j tak do dzis trzyma te same cisnienie to samo tyczy sie 225/35 na 10j ktore byly zakladane 2 lata temu wiec smiac mi sie chce jak slysze ze komus powietrze ucieka i zaznaczam ze nie sa to moje pierwsze naciagi nigdy mi nie uciekalo zadne powietrze moze jak wam uciek to czas zmienic wulkanizatora
x100gamek2 pisze:ja jak w zime zalozylem 205 na 9j tak do dzis trzyma te same cisnienie to samo tyczy sie 225/35 na 10j ktore byly zakladane 2 lata temu wiec smiac mi sie chce jak slysze ze komus powietrze ucieka i zaznaczam ze nie sa to moje pierwsze naciagi nigdy mi nie uciekalo zadne powietrze moze jak wam uciek to czas zmienic wulkanizatora
Owenowski zakładaj 215/40 ja tak miałem na felgach od Krzysia kerscherach on miał 225 gdzie w ogole to nie wygladało wsadziłem 215 zaczeło to wyglądać . I uwierz mi to niebezpiecznej jazdy jeszcze w cholere w cholere ,ale nie powiem felga wystawała pare mm i raz odarłem ,bo nie zmiesciłem sie dobrze