ja na 9 cali 205 bym nie założył........dlatego ze taki naciąg mi sie nie podoba i nie mam zamiaru bić 3 bar do opony żeby jej luft nie zszedł:) teraz z tyłu jezdzę na 1.7 bara i komforcik mam wybór należy do Ciebie łukasz!
cisnienie 3 bary to jakis mit ja jezdze w golfie i mam na naciagu po 1,5 bara i wszystko jest ok a mam spory naciag
kazdy mysli inaczej naciag robi sie glownie zeby zejsc nizej autem do ziemi (felga byla blisko blotnika) ja bardzo dlugo jezdzilem na " normalnych" wymiarach opon praktycznie od 5 lat moze sie do tego przekonalem
Gamek ja widziałem na żywo, tylko w wulkanizacji mi nagadali że to niebezpieczne, że się zabiję itp... a auta używam na co dzień. Nie wiem już co robić bo wiem że ludzie tak śmigają ale trochę mnie przestraszyli...
powiem inaczej wez sobie 2 kola jedno z "normalna" opona drugie kolo z naciagiem i sprobuj sciagnac z nich opone, na warsztacie musza ci tak powiedziec bo po pierwsze traca czas (czasem trzeba wstrzeliwywac opone i moze to zajac 2x wiecej czasu co ze zwykla)a po drugie za zalozenie musza cie skasowac tyle samo co za zwykla opone a wiele takich firm nie ma flotera do tego (w Gl chyba jest z 20 warsztatow oponiarskich jak nie wiecej a na 3 tylko jest takie urzadzenie) nic dodac nic ujac
chłopaki ale czytajcie on śmiga na codzień tym autem nie tak jak większość z nas jest to 2gie auto....może się tak stać ze na trasie zejdzie powietrze z niewiadomych powodów i zniszczy oponę i jeszcze co innego potworzy.
Ja tak miałem na 10 calach 225 w e36 brata jechałem zza racka i przejechałem przez tory i przy prędkości ponad 100 czułem gumę i już było za póżno oponę rozcieło. Do końca niewiem czemu zeszło...
dla spokoju bym dał 215 na tył tak jak pisze Krzysio i jest ok
ja jak w zime zalozylem 205 na 9j tak do dzis trzyma te same cisnienie to samo tyczy sie 225/35 na 10j ktore byly zakladane 2 lata temu wiec smiac mi sie chce jak slysze ze komus powietrze ucieka i zaznaczam ze nie sa to moje pierwsze naciagi nigdy mi nie uciekalo zadne powietrze moze jak wam uciek to czas zmienic wulkanizatora
gamek2 pisze:ja jak w zime zalozylem 205 na 9j tak do dzis trzyma te same cisnienie to samo tyczy sie 225/35 na 10j ktore byly zakladane 2 lata temu wiec smiac mi sie chce jak slysze ze komus powietrze ucieka i zaznaczam ze nie sa to moje pierwsze naciagi nigdy mi nie uciekalo zadne powietrze moze jak wam uciek to czas zmienic wulkanizatora
x100
Owenowski zakładaj 215/40 ja tak miałem na felgach od Krzysia kerscherach on miał 225 gdzie w ogole to nie wygladało wsadziłem 215 zaczeło to wyglądać . I uwierz mi to niebezpiecznej jazdy jeszcze w cholere w cholere ,ale nie powiem felga wystawała pare mm i raz odarłem ,bo nie zmiesciłem sie dobrze
225 Będzie też lepiej wyglądać od tyłu, poza tym jeśli mam zapłacić kilka stówek żeby mieć oponę 1cm szerszą niż 205 to wole naciągnąć te 205.. Będą 225/35 firmy FALKEN.
Opony i trochę gratów w piątek do mnie doszły. Dzisiaj byłem zakładać na felgi i wygląda spoko, dużo lepiej niż na poprzednim komplecie. Jutro zrobię jakieś foty całości.