[E36] 328i MI Limousine od WhuCrew

Tu zamieszczamy fotki i szczegółowy opis naszych beemek
Awatar użytkownika
Majk
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Majk »

Nic innego nie można napisać jak tylko Lubię to :bmw: Powodzenia w dalszym dążeniu do ideału
"Pod maską nic nie musi do siebie pasować kolorystycznie nie jeżdżę z nią otwartą. Było by to co najmniej nie praktyczne ;) "
Awatar użytkownika
GERMAN
Maniak forumowy

Post autor: GERMAN »

Majk pisze:Nic innego nie można napisać jak tylko Lubię to :bmw: Powodzenia w dalszym dążeniu do ideału
x2 :bmw: :razz:
Gdzie się nie schyle tam leżą wentyle
whucrew
Maniak forumowy

Post autor: whucrew »

Panowie! Dziękuje za naprawdę miłe słowa :bmw: Uwierzcie ,że nic tak nie motywuje :bmw:

A tutaj foto schowka zaraz po odbiorze od kuriera:

Obrazek

A tutaj coś co zasługuje na pokazanie czyli wiązki pod grzanie przygotowane wg schematu przez mojego zdolnego szwagra Michała. Dodam ,że jak ktoś będzie potrzebował pomocy w tej materii to służymy chętnie pomocą :grin:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Oczywiście luty ograniczone do minimum, wszystko zabezpieczone koszulkami termokurczliwymi itp..
Wsiadam i...�apie kierownice jak zorro lejce w mojej pi�knej beemce, numeromania na liczniku, sam sobie g�o�no komentuje to co w radioodbiorniku..
Awatar użytkownika
robert88
Zaawansowany forumowicz

Post autor: robert88 »

Przeleciałem cały temat od A do Z (nie tylko obrazki :D) i powiem szczerze ze naprawde dobry kawał roboty, bardzo dużo nakład kasy i pracy...
ale jedna rzecz mnie w tym aucie pali w oczy... nie wiem to moje zdanie, ale starsznie mi sie nie podoba e36 z tą lotką/spojlerem na tylniej klapie... oprócz tego jak dla mnie lux torpeda :D :br:
Classic Boy & My Classic Car BMW E32 750i V12 91's & BMW E23 733 78's:
/viewtopic.php?t=14823&start=0
whucrew
Maniak forumowy

roberto88 pisze:Przeleciałem cały temat od A do Z (nie tylko obrazki :D) i powiem szczerze ze naprawde dobry kawał roboty, bardzo dużo nakład kasy i pracy...
ale jedna rzecz mnie w tym aucie pali w oczy... nie wiem to moje zdanie, ale starsznie mi sie nie podoba e36 z tą lotką/spojlerem na tylniej klapie... oprócz tego jak dla mnie lux torpeda :D :br:
Bardzo dziękuje za miłe słowa i wytrwałość :wink: :bmw: Co do lotki na bagażniku to na 100% zniknie ale to kwestia czasu a na jej miejsce myślę o lotce m3 ewentualnie o "czystej klapie" Pozdrawiam :bmw:

A na dzień dzisiejszy :

Zakup filtra oleju : Mann

Obrazek

Wymontowałem także tylną półkę bo jest w opłakanym stanie. Poprzedni właściciel strasznie ją zmasażył aby podłączyć eliptyczne głośniki a do tego jest niemiłosiernie poplamiona. Myślę obciągnąć ją nowym materiałem tylko nie wiem w jakim kolorze :???:
Siwy? Czarny? Biały?
Może jeszcze wymienię przy okazji głośniki na coś lepszego? To się okaże.

Obrazek
Obrazek

A na deser pojechałem po nowy knefel od grzania foteli. Zamontowany i tym razem sprawny :wink:

Obrazek

I na koniec pare foto jak wnętrze wygląda po zmroku ( sory za zdjęcia, lepszych nie umiałem zrobić - na żywo jest znacznie lepiej choć nie wszystkie żarówki się palą ale na to też przyjdzie czas )

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Wsiadam i...�apie kierownice jak zorro lejce w mojej pi�knej beemce, numeromania na liczniku, sam sobie g�o�no komentuje to co w radioodbiorniku..
Awatar użytkownika
GERMAN
Maniak forumowy

Sporo pracy włożyłeś w ten środek teraz to chyba trza jakis mocniejszy alternator skombinować bo w środku jak na choince Podoba mi się :razz:

Co do półki myślę że czarna jak i siwa będzie pasować do twojego wnętrza :wink:
Awatar użytkownika
ManiekCSL
Zaawansowany forumowicz

Post autor: ManiekCSL »

Profeska ;)

Luty robisz podręcznikowe, uwielbiam jak ktoś tak robi ;)
Gabrielo
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Gabrielo »

Ładnie, piknie i pedantycznie podchodzisz do tematu! Lubim i obserwuję :mrgreen:
Awatar użytkownika
robert88
Zaawansowany forumowicz

Post autor: robert88 »

Cieszy że lotka ucieka aut :D ale i tak twój pedantyzm i dbalość o szczegóły mnie poraża, nie ma lipy :)
pozdrawiam i wytrwalości dalej życze :)
Classic Boy & My Classic Car BMW E32 750i V12 91's & BMW E23 733 78's:
/viewtopic.php?t=14823&start=0
whucrew
Maniak forumowy

GERMAN,
Co do półki myślę że czarna jak i siwa będzie pasować do twojego wnętrza
No też tak myślę. Znalazłem na allegro trochę czarnej alkantary i chyba będzie dobra?

ManiekCSL,
ManiekCSL pisze:Luty robisz podręcznikowe, uwielbiam jak ktoś tak robi
Maniek luty są świetne, też tak myslę ale są mojego szwagra a nie moje. Ja dopiero się uczę ale wiedziałem komu do dać do zrobienia , nie? :wink:

Gabrielo,
Ładnie, piknie i pedantycznie podchodzisz do tematu! Lubim i obserwuję

Dziękuję :bmw:

roberto88,

Powiem ci ,że pracę nad tym e36 podzieliłem sobie na 3 etapy.

1 - na którym dopiero jestem to wszystkie "grube'' tematy
2- to wszelakie szczególy (na to przyjdzie dopiero czas )
3 - to spokojna i szczęśliwa eksploatacja :br:

I jak narazie moje auto może i fajnie zaczyna wyglądać na zdjęciach ale ma dziesiątki jak nie setki szczegółów przy których w bliższym kontakcie traci :oops: A jak wiadomo diabeł tkwi w szczegółach :roll:
whucrew
Maniak forumowy

Witam po krótkiej przerwie :bmw:

Zacznę od tego, że 15.04.2013 czyli w poniedziałek miałem okazję nareszcie poznać osobiście dwoje forumowiczów ! :bmw: ! Przeszli oni moje oczekiwania co bardzo miło mnie zaskoczyło ! I w tym miejscu chcę pozdrowić Damiana325 i Owsika :bmw: Wielki dzięki za poświęcony czas :bmw:

Bardzo wielkie dzięki dla Damiana325 za pomoc w wyciągnięciu tylnych nadkoli oraz naukę polerowania lakieru :wink: a także za wypożyczenie maszynki do wyciągania nadkoli.
Byłem u Damiana osobiście i muszę stwierdzić, że jest on prawdziwym fanem marki a jego mega zglebione e36 na Brockach robi wrażenie ,że wowww..!

Wracając do tematu to podczas wyciągania nadkoli wyszło trochę korozji i szpachli. Pomimo podwójnej próby wyciągnięcia nadal opony lekko mi przycierają ale dzieki maszynce od Damiana dokończę ten temat. Na dzień dzisiejszy wygląda to tak ( już na letnim setupie):

Obrazek

W środę autko pojechało do Panów Brejza i Biały na wymianę łącznika wału który wyglądał tak:

Obrazek

Przy okazji wymieniony został olej oraz filtr. W tym czasie przyszło takie pudło ze sklepu TuningShop24.pl :wink: :

Obrazek

...a w środku nie to co myslicie ale coś co miło mnie zaskoczyło :smile: Nie spodziewałem się takiego solidnego kawałka metalu:

Obrazek

Miałem zrobić sobie rozpore sam ale stwierdzam, że dobrze ,że się z tym nie babrałem bo i tak nie uzyskałbym takiego efektu :oops:

Dzisiaj czyli w Piątek rozpora wpadła na pokład, przy okazji opanowałem parę szczegółow a głównie uszczelki drzwi (nasmarowałem wazeliną techniczną) i parę innych dupereli.

A tu pare foto z dzisiejszego dnia:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Rozpora świetnie spełnia swoją funkcję, autko lepiej się prowadzi.

A teraz mała ankieta!!

Autko po niedzieli jedzie do lakiernika aby opanować nadkola, maskę i tylną klapę. I tu mam dylemat. Od początku miała z bagażnika spaść lotka ale mam lekkie wątpliwości bo zaczyna mi sie ona nawet podobać:

I tu pytanie do was:

Lotka ma zostać czy jednak out??

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kupię maskę do e36 sedan w bardzo dobrym stanie najlepiej w kolorze cosmosschwartz oraz zaślepkę progu m-technik
Awatar użytkownika
GERMAN
Maniak forumowy

Moim zdaniem Lotka powinna zostać dobrze wypełnia tyłek bez niej przy tych lagach które masz z tyłu becia będzie wyglądała jakbyś jechał na beczkach poza tym nie jest to jakaś łopata czy parapet dobrze dopasowana mnie nie przeszkadza :grin:
M E R O
Maniak forumowy

Post autor: M E R O »

Styling to chyba ponadczasowa felga idealnie siedzi , przod troche nizej i bedzi bajka. PS jaka gume masz na przodzie?
Obrazek
Awatar użytkownika
Kanar
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Kanar »

Łącznik wału to już nie wyglądał, a jak dla mnie to lotka out. Jakoś źle mi się kojarzy w tym modelu...Poza tym alumek idealny
BMW E46 320d by Kanar
/viewtopic.php?t=16634
whucrew
Maniak forumowy

M E R O pisze:Styling to chyba ponadczasowa felga idealnie siedzi , przod troche nizej i bedzi bajka. PS jaka gume masz na przodzie?
215/40 r18

Dzisiaj też parę nowości w temacie którymi się podzielę :wink:

Po pierwsze miałem ogromne szczęście i dosłownie pare kilometrów od domu znalazłem maskę w super stanie w kolorze cosmosschwartz :br: Zero wgniotek i głębokich rys. Potrzebuje tylko aby zabrać ją do domu i przepolerować lakier. Maska jest już zaliczkowana i w poniedziałek po nią jadę.

Na deser na nową maskę wpadło to (ori):
Obrazek

A w czeluściach mojego blaszaka znalazłem pamiątkę po moim 320i:

Obrazek

A w środku :

Obrazek

Ale jest z tym mały problem. Oryginalne miejsce na trójkąt jest w bagażniku po prawej stronie. Jeden koniec opakowania leży na osłonie lampy (jest tam takie wycięcie ) a drugi na czym???
W obecnym e36 czegoś mi właśnie brakuję a nie pamiętam jak to było w poprzedniej.. Wie może ktoś czego brakuje?
ODPOWIEDZ