[E36] 328i MI Limousine od WhuCrew
Panowie! Dziękuje za naprawdę miłe słowa Uwierzcie ,że nic tak nie motywuje
A tutaj foto schowka zaraz po odbiorze od kuriera:
A tutaj coś co zasługuje na pokazanie czyli wiązki pod grzanie przygotowane wg schematu przez mojego zdolnego szwagra Michała. Dodam ,że jak ktoś będzie potrzebował pomocy w tej materii to służymy chętnie pomocą
Oczywiście luty ograniczone do minimum, wszystko zabezpieczone koszulkami termokurczliwymi itp..
A tutaj foto schowka zaraz po odbiorze od kuriera:
A tutaj coś co zasługuje na pokazanie czyli wiązki pod grzanie przygotowane wg schematu przez mojego zdolnego szwagra Michała. Dodam ,że jak ktoś będzie potrzebował pomocy w tej materii to służymy chętnie pomocą
Oczywiście luty ograniczone do minimum, wszystko zabezpieczone koszulkami termokurczliwymi itp..
Wsiadam i...�apie kierownice jak zorro lejce w mojej pi�knej beemce, numeromania na liczniku, sam sobie g�o�no komentuje to co w radioodbiorniku..
Przeleciałem cały temat od A do Z (nie tylko obrazki ) i powiem szczerze ze naprawde dobry kawał roboty, bardzo dużo nakład kasy i pracy...
ale jedna rzecz mnie w tym aucie pali w oczy... nie wiem to moje zdanie, ale starsznie mi sie nie podoba e36 z tą lotką/spojlerem na tylniej klapie... oprócz tego jak dla mnie lux torpeda
ale jedna rzecz mnie w tym aucie pali w oczy... nie wiem to moje zdanie, ale starsznie mi sie nie podoba e36 z tą lotką/spojlerem na tylniej klapie... oprócz tego jak dla mnie lux torpeda
Classic Boy & My Classic Car BMW E32 750i V12 91's & BMW E23 733 78's:
/viewtopic.php?t=14823&start=0
Bardzo dziękuje za miłe słowa i wytrwałość Co do lotki na bagażniku to na 100% zniknie ale to kwestia czasu a na jej miejsce myślę o lotce m3 ewentualnie o "czystej klapie" Pozdrawiamroberto88 pisze:Przeleciałem cały temat od A do Z (nie tylko obrazki ) i powiem szczerze ze naprawde dobry kawał roboty, bardzo dużo nakład kasy i pracy...
A na dzień dzisiejszy :
Zakup filtra oleju : Mann
Wymontowałem także tylną półkę bo jest w opłakanym stanie. Poprzedni właściciel strasznie ją zmasażył aby podłączyć eliptyczne głośniki a do tego jest niemiłosiernie poplamiona. Myślę obciągnąć ją nowym materiałem tylko nie wiem w jakim kolorze
Siwy? Czarny? Biały?
Może jeszcze wymienię przy okazji głośniki na coś lepszego? To się okaże.
A na deser pojechałem po nowy knefel od grzania foteli. Zamontowany i tym razem sprawny
I na koniec pare foto jak wnętrze wygląda po zmroku ( sory za zdjęcia, lepszych nie umiałem zrobić - na żywo jest znacznie lepiej choć nie wszystkie żarówki się palą ale na to też przyjdzie czas )
Wsiadam i...�apie kierownice jak zorro lejce w mojej pi�knej beemce, numeromania na liczniku, sam sobie g�o�no komentuje to co w radioodbiorniku..
- ManiekCSL
- Zaawansowany forumowicz
Profeska
Luty robisz podręcznikowe, uwielbiam jak ktoś tak robi
Luty robisz podręcznikowe, uwielbiam jak ktoś tak robi
Moje BMW: http://bts-bmw.pl//viewtopic.php?t=11734
Cieszy że lotka ucieka aut ale i tak twój pedantyzm i dbalość o szczegóły mnie poraża, nie ma lipy
pozdrawiam i wytrwalości dalej życze
pozdrawiam i wytrwalości dalej życze
Classic Boy & My Classic Car BMW E32 750i V12 91's & BMW E23 733 78's:
GERMAN,
ManiekCSL,
Gabrielo,
No też tak myślę. Znalazłem na allegro trochę czarnej alkantary i chyba będzie dobra?Co do półki myślę że czarna jak i siwa będzie pasować do twojego wnętrza
ManiekCSL,
Maniek luty są świetne, też tak myslę ale są mojego szwagra a nie moje. Ja dopiero się uczę ale wiedziałem komu do dać do zrobienia , nie?ManiekCSL pisze:Luty robisz podręcznikowe, uwielbiam jak ktoś tak robi
Gabrielo,
Ładnie, piknie i pedantycznie podchodzisz do tematu! Lubim i obserwuję
Dziękuję
roberto88,
Powiem ci ,że pracę nad tym e36 podzieliłem sobie na 3 etapy.
1 - na którym dopiero jestem to wszystkie "grube'' tematy
2- to wszelakie szczególy (na to przyjdzie dopiero czas )
3 - to spokojna i szczęśliwa eksploatacja
I jak narazie moje auto może i fajnie zaczyna wyglądać na zdjęciach ale ma dziesiątki jak nie setki szczegółów przy których w bliższym kontakcie traci A jak wiadomo diabeł tkwi w szczegółach
Witam po krótkiej przerwie
Zacznę od tego, że 15.04.2013 czyli w poniedziałek miałem okazję nareszcie poznać osobiście dwoje forumowiczów ! ! Przeszli oni moje oczekiwania co bardzo miło mnie zaskoczyło ! I w tym miejscu chcę pozdrowić Damiana325 i Owsika Wielki dzięki za poświęcony czas
Bardzo wielkie dzięki dla Damiana325 za pomoc w wyciągnięciu tylnych nadkoli oraz naukę polerowania lakieru a także za wypożyczenie maszynki do wyciągania nadkoli.
Byłem u Damiana osobiście i muszę stwierdzić, że jest on prawdziwym fanem marki a jego mega zglebione e36 na Brockach robi wrażenie ,że wowww..!
Wracając do tematu to podczas wyciągania nadkoli wyszło trochę korozji i szpachli. Pomimo podwójnej próby wyciągnięcia nadal opony lekko mi przycierają ale dzieki maszynce od Damiana dokończę ten temat. Na dzień dzisiejszy wygląda to tak ( już na letnim setupie):
W środę autko pojechało do Panów Brejza i Biały na wymianę łącznika wału który wyglądał tak:
Przy okazji wymieniony został olej oraz filtr. W tym czasie przyszło takie pudło ze sklepu TuningShop24.pl :
...a w środku nie to co myslicie ale coś co miło mnie zaskoczyło Nie spodziewałem się takiego solidnego kawałka metalu:
Miałem zrobić sobie rozpore sam ale stwierdzam, że dobrze ,że się z tym nie babrałem bo i tak nie uzyskałbym takiego efektu
Dzisiaj czyli w Piątek rozpora wpadła na pokład, przy okazji opanowałem parę szczegółow a głównie uszczelki drzwi (nasmarowałem wazeliną techniczną) i parę innych dupereli.
A tu pare foto z dzisiejszego dnia:
Rozpora świetnie spełnia swoją funkcję, autko lepiej się prowadzi.
A teraz mała ankieta!!
Autko po niedzieli jedzie do lakiernika aby opanować nadkola, maskę i tylną klapę. I tu mam dylemat. Od początku miała z bagażnika spaść lotka ale mam lekkie wątpliwości bo zaczyna mi sie ona nawet podobać:
I tu pytanie do was:
Lotka ma zostać czy jednak out??
Kupię maskę do e36 sedan w bardzo dobrym stanie najlepiej w kolorze cosmosschwartz oraz zaślepkę progu m-technik
Zacznę od tego, że 15.04.2013 czyli w poniedziałek miałem okazję nareszcie poznać osobiście dwoje forumowiczów ! ! Przeszli oni moje oczekiwania co bardzo miło mnie zaskoczyło ! I w tym miejscu chcę pozdrowić Damiana325 i Owsika Wielki dzięki za poświęcony czas
Bardzo wielkie dzięki dla Damiana325 za pomoc w wyciągnięciu tylnych nadkoli oraz naukę polerowania lakieru a także za wypożyczenie maszynki do wyciągania nadkoli.
Byłem u Damiana osobiście i muszę stwierdzić, że jest on prawdziwym fanem marki a jego mega zglebione e36 na Brockach robi wrażenie ,że wowww..!
Wracając do tematu to podczas wyciągania nadkoli wyszło trochę korozji i szpachli. Pomimo podwójnej próby wyciągnięcia nadal opony lekko mi przycierają ale dzieki maszynce od Damiana dokończę ten temat. Na dzień dzisiejszy wygląda to tak ( już na letnim setupie):
W środę autko pojechało do Panów Brejza i Biały na wymianę łącznika wału który wyglądał tak:
Przy okazji wymieniony został olej oraz filtr. W tym czasie przyszło takie pudło ze sklepu TuningShop24.pl :
...a w środku nie to co myslicie ale coś co miło mnie zaskoczyło Nie spodziewałem się takiego solidnego kawałka metalu:
Miałem zrobić sobie rozpore sam ale stwierdzam, że dobrze ,że się z tym nie babrałem bo i tak nie uzyskałbym takiego efektu
Dzisiaj czyli w Piątek rozpora wpadła na pokład, przy okazji opanowałem parę szczegółow a głównie uszczelki drzwi (nasmarowałem wazeliną techniczną) i parę innych dupereli.
A tu pare foto z dzisiejszego dnia:
Rozpora świetnie spełnia swoją funkcję, autko lepiej się prowadzi.
A teraz mała ankieta!!
Autko po niedzieli jedzie do lakiernika aby opanować nadkola, maskę i tylną klapę. I tu mam dylemat. Od początku miała z bagażnika spaść lotka ale mam lekkie wątpliwości bo zaczyna mi sie ona nawet podobać:
I tu pytanie do was:
Lotka ma zostać czy jednak out??
Kupię maskę do e36 sedan w bardzo dobrym stanie najlepiej w kolorze cosmosschwartz oraz zaślepkę progu m-technik
Łącznik wału to już nie wyglądał, a jak dla mnie to lotka out. Jakoś źle mi się kojarzy w tym modelu...Poza tym alumek idealny
BMW E46 320d by Kanar
/viewtopic.php?t=16634
/viewtopic.php?t=16634
215/40 r18M E R O pisze:Styling to chyba ponadczasowa felga idealnie siedzi , przod troche nizej i bedzi bajka. PS jaka gume masz na przodzie?
Dzisiaj też parę nowości w temacie którymi się podzielę
Po pierwsze miałem ogromne szczęście i dosłownie pare kilometrów od domu znalazłem maskę w super stanie w kolorze cosmosschwartz Zero wgniotek i głębokich rys. Potrzebuje tylko aby zabrać ją do domu i przepolerować lakier. Maska jest już zaliczkowana i w poniedziałek po nią jadę.
Na deser na nową maskę wpadło to (ori):
A w czeluściach mojego blaszaka znalazłem pamiątkę po moim 320i:
A w środku :
Ale jest z tym mały problem. Oryginalne miejsce na trójkąt jest w bagażniku po prawej stronie. Jeden koniec opakowania leży na osłonie lampy (jest tam takie wycięcie ) a drugi na czym???
W obecnym e36 czegoś mi właśnie brakuję a nie pamiętam jak to było w poprzedniej.. Wie może ktoś czego brakuje?