[E46] by szczepciu
-
- Zaawansowany forumowicz
Dawno nie pisałem, autko niestety zeszło na drugi plan bo trzeba było zająć sie kupnem mieszkania.. potem remont no i jakoś tak czas zleciał przy okazji kombiczek może niktórym sie nie podobać ale trzeba przyznać ze jest praktyczny
w ostatnim czasie zostało zrobionych pare rzeczy czysto technicznych, z pomocą mojego staruszka wyrzuciłem klapki z kolektora (stan był nienajgorszy ale dla świętego spokoju lepiej sie ich pozbyć Poniżej pare zdjęć
żeby nie było, że ktoś zrobił to za nas
przy okazji żę został zdjęty kolektor wymieniłem świece, odma też wpadła nowa. Na deser okazało sie że wąż ze sterowania turbiną też prosił sie o wymiane
nie wiem jakim cudem nie wykazało żadnego błędu
w końcu skrzynia doczekała sie też nowej oliwy
troche opiłków było ale myśle że to jeszcze nie tragedia
kisielek
tak wyglądał stary filtr, poprzedni właściciel wymieniał na szczęście olej co widać po objechanej śrubie spustowej
po wymianie autko śmiga jak nowe to by było chyba na tyle narazie, jak sobie coś jeszcze wspomne to dodam
w ostatnim czasie zostało zrobionych pare rzeczy czysto technicznych, z pomocą mojego staruszka wyrzuciłem klapki z kolektora (stan był nienajgorszy ale dla świętego spokoju lepiej sie ich pozbyć Poniżej pare zdjęć
żeby nie było, że ktoś zrobił to za nas
przy okazji żę został zdjęty kolektor wymieniłem świece, odma też wpadła nowa. Na deser okazało sie że wąż ze sterowania turbiną też prosił sie o wymiane
nie wiem jakim cudem nie wykazało żadnego błędu
w końcu skrzynia doczekała sie też nowej oliwy
troche opiłków było ale myśle że to jeszcze nie tragedia
kisielek
tak wyglądał stary filtr, poprzedni właściciel wymieniał na szczęście olej co widać po objechanej śrubie spustowej
po wymianie autko śmiga jak nowe to by było chyba na tyle narazie, jak sobie coś jeszcze wspomne to dodam
-
mikołaj podrzucił dzisiaj takie gadżety
w poniedziałek wymiana i to bedzie na tyle w tym roku..
Przy okazji zmiany oponek na zimowe skontrolowałem stan zawieszenia i zaskoczył mnie taki widok (sory za jakość):
sprężynka zamieniona na całą ale na przyszły rok wpadnie jakiś komplecik z regulacją
no i pare zdjęć ze spirit88 na zakończenie
a tu BONUS (whucrew przyłapany z nieumytą limuzin )
plany na przyszły rok:
- 18'
- jak wspomniałem wyżej zejść niżej z budą
no i dopracowanie autka żeby godnie prezentować BTS
Mam nadzieje że koledzy pomogą no i że nie zanudziłem oglądających
Pozdro
w poniedziałek wymiana i to bedzie na tyle w tym roku..
Przy okazji zmiany oponek na zimowe skontrolowałem stan zawieszenia i zaskoczył mnie taki widok (sory za jakość):
sprężynka zamieniona na całą ale na przyszły rok wpadnie jakiś komplecik z regulacją
no i pare zdjęć ze spirit88 na zakończenie
a tu BONUS (whucrew przyłapany z nieumytą limuzin )
plany na przyszły rok:
- 18'
- jak wspomniałem wyżej zejść niżej z budą
no i dopracowanie autka żeby godnie prezentować BTS
Mam nadzieje że koledzy pomogą no i że nie zanudziłem oglądających
Pozdro
Tu cie mam Szczepciu! No ostatnio widziałem twoją maszynkę i jest konkret Widzę , że mojego brudasa dojrzałeś na Zofii Musimy się spotkać na jakimś spociku aby pogadać o fedrowaniu Fajna galeria tak jak i auto. Będę odwiedzał Pozdro
Wsiadam i...�apie kierownice jak zorro lejce w mojej pi�knej beemce, numeromania na liczniku, sam sobie g�o�no komentuje to co w radioodbiorniku..
-
człowiek często tu nie zagląda w ostatnim czasie zostały wypolerowane klosze tylnych lamp
Klosz przed:
Klosz po operacji:
efekt jak dla mnie zadowalający (uprzedzając pytanie klosze z klapy też zostaną wypolerowane )
Wpadł też od Przymo emblemat na klapę i listwa oświetleniowa bo stara była już sfatygowana i trzymała sie tylko na dwóch śrubach przez co odstawała i drażniła oko
Zdjęcie nowych elementów jak znajde chwilke
Na deser kurier dzisiaj podrzucił taki bajer
Przy okazji zostały też pomalowane stylingi 68 bo stary lakier pozostawiał wiele do życzenia. Reszta zdjęć w najbliższym czasie. Staram sie doprowadzić autko do jakiegoś w miare normalnego stanu a że kaska na życie też jest potrzebna dlatego tylko takie pierdołki narazie sie dzieją Pozdrawiam wszystkich forumowiczów
Klosz przed:
Klosz po operacji:
efekt jak dla mnie zadowalający (uprzedzając pytanie klosze z klapy też zostaną wypolerowane )
Wpadł też od Przymo emblemat na klapę i listwa oświetleniowa bo stara była już sfatygowana i trzymała sie tylko na dwóch śrubach przez co odstawała i drażniła oko
Zdjęcie nowych elementów jak znajde chwilke
Na deser kurier dzisiaj podrzucił taki bajer
Przy okazji zostały też pomalowane stylingi 68 bo stary lakier pozostawiał wiele do życzenia. Reszta zdjęć w najbliższym czasie. Staram sie doprowadzić autko do jakiegoś w miare normalnego stanu a że kaska na życie też jest potrzebna dlatego tylko takie pierdołki narazie sie dzieją Pozdrawiam wszystkich forumowiczów
zależy ile chcesz pieniążkow na to przeznaczyć.szczepciu pisze:no właśnie, na pewno coś się bedzie działo tylko nie wiem gdzie, może coś polecicie??PRIMO pisze:bedziesz robil Remape silnika ? I gdzie ?
w Dynosoft z Katowic 1500zł zdadanie silnika, remapa pisana pod auto, zhamowanie przed i po....
Do Cebuli na ruptawie mozna sie umowic i przyjezdza gosc z V-tech'a chyba 1200zł ale nie pamietam juz na 100%
I jest paru ludzi co robi po garażach i zrobia ci to bez hamowni za 500zł "na oko"
NO SPEED NO FUN
-
dynosoft moge polecić, 2 znajomych robiło tam autka i są bardzo zadowoleni. Jak zadzwonisz sobie do firmy to Ci powiedzą mniej więcej ile skrzynia puści i ile wytrzyma IC masz dedykowane?? gdzie zamawiałeś? bo też mam w planach zmienic
BÓG DAŁ NAM NOGI PO TO ABY DOJŚĆ TAM GDZIE NIE MOŻNA DOJECHAĆ NA GLEBIE
-
Dzięki chłopaki za info w sprawie remapy. Chyba zdecyduje sie na dynosoft jak wpadnie troche grosza
Maniek sory że dopiero teraz odpisuje
obiecane fotki
poprawione felgi (malowane kompresorkiem, pierwszy raz się tym bawiłem także idealnie nie ma, ale chyba źle też nie jest sorry za syf )
POZDRO!!
Maniek sory że dopiero teraz odpisuje
IC zamawiane z fmic.pl dedykowany do e46 zanim zamówiłem troche się naszukałem skąd zamawiać i najczęściej przewijała sie ta firma właśnie. Wykonanie bardzo konkretne i szybka wysyłka także póki co mogę polecić, nie powiem narazie nic więcej bo niestety leży sobie w domku i czeka na poprawe pogody żeby zamontowaćmaniek pisze:IC masz dedykowane?? gdzie zamawiałeś? bo też mam w planach zmienic
obiecane fotki
poprawione felgi (malowane kompresorkiem, pierwszy raz się tym bawiłem także idealnie nie ma, ale chyba źle też nie jest sorry za syf )
POZDRO!!